Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używany zasilacz do komputera

Mlody 1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu zauważyłem spadek wydajności w moim komputerze, wydaje mi się że za sprawą zasilacza, który już chyba osiągnął swój limit. Jest to Modecom MC-350ATX.

Moje przypuszczenia są spowodowane tym że komputer podczas grania w gry np jak Sniper Elite 2, restartuje się, co wcześniej nie miało miejsca.

Do tego czasami na kilkanaście sekund odłącza się klawiatura czy myszka, głównie w grach, pod obciążeniem.

Wolałbym kupić coś używanego mam na to 100zł.

Komputer:

- płyta MSI H81M-P33

- grafika Gigabyte GTX 660

- procesor G3258 nie kręcony, próbowałem też to robić, ale komputer nie włączał sie, może to też wina zasilacza?

- dysk SSD/HDD

- jedna kość RAM DDR3 4GB

Na razie, w mojej okolicy, znalazłem taki zasilacz:

https://www.olx.pl/oferta/zasilacz-be-quiet-e5-450w-CID99-IDki8ka.html#9626cf77f6

Czekam na odpowiedź.

Opublikowano

Zasilacz sam w sobie nie jest zły, ale ma za mało mocy.

Zobacz ten, najtańszy jaki znalazłem, byle był sensowny:

http://allegro.pl/zasilacz-corsair-vs450w-atx-i6709400158.html

Najzwyklejszy 450W, który nie jest ogromnie stary i nie spali komputera. Nie ma gwarancji, ale co oczekiwać za tyle pieniędzy. Moim zdaniem lepiej by było zainwestować w nowy zasilacz lub coś co ma jeszcze gwarancję, ale to już nie w tej cenie.

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu zauważyłem spadek wydajności w moim komputerze, wydaje mi się że za sprawą zasilacza, który już chyba osiągnął swój limit. Jest to Modecom MC-350ATX.

Moje przypuszczenia są spowodowane tym że komputer podczas grania w gry np jak Sniper Elite 2, restartuje się, co wcześniej nie miało miejsca.

Do tego czasami na kilkanaście sekund odłącza się klawiatura czy myszka, głównie w grach, pod obciążeniem.

Wolałbym kupić coś używanego mam na to 100zł.

Komputer:

- płyta MSI H81M-P33

- grafika Gigabyte GTX 660

- procesor G3258 nie kręcony, próbowałem też to robić, ale komputer nie włączał sie, może to też wina zasilacza?

- dysk SSD/HDD

- jedna kość RAM DDR3 4GB

Na razie, w mojej okolicy, znalazłem taki zasilacz:

https://www.olx.pl/oferta/zasilacz-be-quiet-e5-450w-CID99-IDki8ka.html#9626cf77f6

Czekam na odpowiedź.

Jeśli masz mały budżet to poczekaj chwilkę i przeznacz na zasilacz troszkę więcej gdyż nie warto oszczędzać na zasilaczu. Próbowałeś przeczyścić zasilacz od środka?? Jeżeli Ci się wyłącza to może po prostu się grzeje. Zasilacze mają swoje zabezpieczenia przed spaleniem, i się wyłączają przy odpowiednio wysokiej temperaturze.

Dokup trochę ramu. Słaba wydajność może być również spowodowana za małą ilością ram :) (To tak dodatkowo, ram nie ma znaczenia przy samowyłaczającym się pc xD)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeżam stary temat.

Czy ten corsair vs450 to nadal dobry wybór, ewentualnie co droższego, lepszego mozna by dokupić do tego zestawu.

Czytałem ze ten VS przy wyższym obciązeniu +250W zaczyna strasznie hałasować, a do tego ma spore spadki napieć, a moje podzespoły pewnie pod obciążeniem pobierają ze 300W.

Opublikowano

Odświeżam stary temat.

Czy ten corsair vs450 to nadal dobry wybór, ewentualnie co droższego, lepszego mozna by dokupić do tego zestawu.

Czytałem ze ten VS przy wyższym obciązeniu +250W zaczyna strasznie hałasować, a do tego ma spore spadki napieć, a moje podzespoły pewnie pod obciążeniem pobierają ze 300W.

Twój zestaw pod pelnym obciazeniem nawet 200w nie wezmie, a co dopiero 300.. Ten vs450 spokojnie uciagnie twoj zestaw z duzym zapasem mocy.. zamiast doplacac do lepszego zasilacza to juz ja bym sprzedal ten procesor i kupil cos lepszego.

Opublikowano

Nie masz cię czego obawiać, Corsair to sprawdzona marka i nie ma z nimi problemów. Dodatkowo nie masz zbyt wymagającego zestawu, który zajedzie zasilacz poborem mocy. Jeżeli nie chcesz wydawać dużo kasy ponad to co masz to możesz go śmiało brać. Ewentualnie nowe zasilacze zaczynają się od kwoty jakiś 160-70 zł, właśnie o większej mocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...