Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do 800 zł

Komputerowiec.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam zamiar kupić kartę graficzną , jednak jak to się mówi "bieda" w kieszeni , a grać przydałoby się w nowe tytuły oraz te starsze.
Jaki posiadasz budżet na kupno?  800 zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) ~  3 miesiące
Do czego ma służyć komputer? gier
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? wydajność/cena
Czy części mogą być używane? najlepiej prosto z sklepu .

Aktualny sprzęt:

Procesor : Intel Pentium CPU G3220

Płyta główna: MSI H81M-P33 (MiniATX)

Pamięć ram: Goodram 8GB 1600

Grafika : Intel® HD Graphics @ 600 MHz

Mam taką propozycję : https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1050-ti-4gt-oc-4gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-d-dp-box-975436/ - Pójdzie mi na tej karcie the forest (średnie 60 fps) ?

Jeszcze wpadłem na taki pomysł , że podepnę sobie stare części , aby przyśpieszyć ten złom .
Leadtek GeForce 9500 GT 512 MB
Goodram DDR3 4 GB PC3

A moje pytanie brzmi , czy podpinając tamtą kartę graficzną osiągnął bym więcej niż na tej zintegrowanej ? Tak wiem głupie pytanie , jednak zależy mi na jak najwyżej wydajności i niskiej ceny , więc dlatego tak kombinuję. Procesor myślę kupić za ~5 miesięcy (intel core i5 4460).

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Przyjdź tydzień przed zakupem.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
Spodziewałem się tego ^_^ . Jednak chce się przynajmniej dowiedzieć jak to wygląda w tym momencie . Proszę odpowiedzieć chociaż na moje pytanie dotyczące starych części.
Opublikowano

Odpowiadając Ci na twoje pytanie to moim zdanie Karta w pci jest lepsza niz zintegrowana bo czesto jest tak ze zintegrowana zjada ram, dlatego wtedy trzeba miec duzo ramu. Na chwilę obecną można podsunąć jakąś karte graficzną ale wciagu 3 miesiecy moze sie wiele wydarzyć :P

Opublikowano

Odpowiadając Ci na twoje pytanie to moim zdanie Karta w pci jest lepsza niz zintegrowana bo czesto jest tak ze zintegrowana zjada ram, dlatego wtedy trzeba miec duzo ramu. Na chwilę obecną można podsunąć jakąś karte graficzną ale wciagu 3 miesiecy moze sie wiele wydarzyć :P

Podsumowując , czyli na chwilę obecną warto podpiąć tą starą kartę graficzną ?

Opublikowano

Nie gadaj głupot. Integra Intel'a jest lepsza niż ten dziadek. Około 2.5 raza lepsza. Co do RAM'u - wcale nie potrzeba dużo RAM'u. Integra zjada maksymalnie 2GB, a 6GB RAM'u do zestawu z integrą spokojnie wystarczy.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...