Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ps3 nie łączy sie z psn. jak skonfigurować router

sebolu1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam router huawei e5372. Konsola łączy się z internetem. Wyszukiwarka działa lecz gdy chce się wpisać to wyskakuje mi błąd. Kiedy robie test połączenia przy psn wyskakuje mi niepowodzenie. Dodam iż kiedyś pożyczyłem inny router od kuzyna i przełożyłem do jego rutera swoją kartę. Bez problemu udało mi się połączyć z psn. Więc jest to raczej wina routera. Pytanie jak go skonfigurować. Internet z plusa w ofercie smartdom z cyfrowym polsatem. Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Do pełnego działania PSN musisz mieć odblokowane wszystkie te porty:

• TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
  • UDP: 3478, 3479

Skoro konsola łączy się z netem, to najprościej będzie zadzwonić do dostawcy i poprosić o odblokowanie tych portów. Możesz też oczywiście zrobić to sam, nie znalazłem na tej stronie akurat Twojego modelu https://portforward.com/huawei/#E ale myślę, że sobie poradzisz patrząc jak wygląda, to przy innych modelach routera lub po prostu poszukasz na necie jak konfigurować Twój model.

Gdybyś sobie nie mógł poradzić, to daj znać, wtedy mogę przenieść temat do Elektroniki i tam Ci chłopacy postarają się pomóc z konfiguracją.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...