Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cludflare pod TS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was bardzo serdecznie , mianowicie jak w temacie postu , mam pytanie dotyczące konfiguracji cludflare pod TS3.

Mój problem polega na tym że jak uruchomię "Maskowanie" adresu IP serwera poprzez cludflare ,to na stronę www ,można normalnie się połączyć ,ale za pomocą domeny na serwer TS3 już się nie da.

Może nie jestem w tym zbytnio ogarnięty ,ale pewnie na tym forum ,ktoś to ogarnia lepiej niż ja i mam nadzieję że mi pomoże w tej kwestii , pozdrawiam :).

Specjalista
Opublikowano

No cludflare nie pomoże Ci w obronie serwera TeamSpeak3. Jest to taka typowa ochorna dla stron WWW. Dla serwera 'maskowanie' musi być wyłączone inaczej będzie ciężko się połączyć.

Opublikowano

No cludflare nie pomoże Ci w obronie serwera TeamSpeak3. Jest to taka typowa ochorna dla stron WWW. Dla serwera 'maskowanie' musi być wyłączone inaczej będzie ciężko się połączyć.

Ale mu pomogłeś.........

Kolega się pytał jak ma to ustawić to ty mu wylatujesz, że nic to nie da zamiast mu pomóc....

Moderatorów rozdawali za rogiem czy co?

Jak można mieć Moderatora TeamSpeak i zamiast pomóc to wypisywać swoje mądrości... Jeśli, się nie znasz to się nie wypowiadaj następnym razem.

Można ustawić maskowanie domeny TeamSpeak3, tylko że osoba która się zna i tak i tak Ci ip twojego serwera podana.

By Cloudflare działało musisz SRV ustawić już Ci pokazuje jak.

Ja mam ustawione IP ts jako sub domenę by mi łatwiej było się odnaleźć też możesz tak zrobić.

Na TS kieruje główna domena w tym przypadku in3time.pl a w cloudflare ip jest wpisane w subdomenę w "ts"

Tak pewnie cały czas się mylę i źle piszę CloudFlare ale mniejsza z tym :D

Nie reklamuje ts po prostu chciałem pokazać jak to trzeba zrobić.

http://screenshot.sh/m8SMYjTB3LX9P

Nie mogę wstawić zdjęcia ponieważ nie mam takich uprawnień ale Ci ss z konfiguracji podrzucam. 

Opublikowano

P.s "PSG" nie wiem jakim cudem sądzisz ,iż się tego nie da zrobić... skoro użytkownik o nicku "RobertUnder" wszystko mi wytłumaczył w tej kwestii oraz pomógł to skonfigurować by poprawnie działało :)

Temat do zamknięcia :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...