Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer restartuje się po wyczyszczeniu

Nightday96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostały mi części ze starego komputera, właściwie cały pc, pomyślałem że oddam go młodszemu bratu który jedynie internet i minecraft. Po zajrzeniu do obudowy można było się przerazić ilością kurzu, więc odkręciłem wszystko i wyczyściłem potem jak należy podłączyłem to wszystko i przykręciłem. Niestety komputer nie startuje a raczej startuje a sekunda dwie i restart. Na ekranie nie ma obrazu.

Opublikowano

Na pewno podłączyłeś wszystkie kable, które były podłączone?

Wyciągnij na kilka sekund i wsadź ponownie baterię od CMOS(ta taka okrągła płaska).

Non omnis moriar.

Opublikowano

Sprawdź czy podpiąłeś poprawnie przedni panel. W najgorszym przypadku - coś uszkodziłeś.

@maxaz - wyjmowanie baterii nie jest dobrym pomysłem. Jeśli się chce resetować ustawienia BIOS'u - zewrzyj 2 piny na płycie głównej odpowiadające za to.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Po wyłączeniu i uruchomieniu tego komputera, chodzi on już bez restartów (po ponownym przepięciu kabli od panelu), wszystkie wiatraki chodzą, ale nie słychać pisku płyty głównej. 

Opublikowano

A nie podpiąłeś go przypadkiem na odwrót? Bo z tego co kojarzę to można go wpiąć na 2 sposoby. Spróbuj przepiąć, głośnika ani płyty tym nie uszkodzisz.

Non omnis moriar.

Opublikowano

A nie podpiąłeś go przypadkiem na odwrót? Bo z tego co kojarzę to można go wpiąć na 2 sposoby. Spróbuj przepiąć, głośnika ani płyty tym nie uszkodzisz.

Podpiąłem go tam gdzie były te 3 osobne piny, Czarny kabel był od strony gdzie był -, a czerwony od tej gdzie + 

Opublikowano

W takim razie albo buzzer jest uszkodzony, albo wyłączony gdzieś w BIOSie.

Najpewniej to pierwsze gdyż on był włączony. 

Opublikowano

W nowszych płytach głównych buzzer w ogóle się nie odzywa, jeśli nie ma błędu. Jeśli wszystko działa to raczej nie ma się czego już obawiać.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

W nowszych płytach głównych buzzer w ogóle się nie odzywa, jeśli nie ma błędu. Jeśli wszystko działa to raczej nie ma się czego już obawiać.

Niestety nie działa. Czarny ekran. Poza tym na karcie graficznej wiatrak się nie kręci, teraz zauważyłem. (Gigabyte GT9400)

Opublikowano

Niestety nie działa. Czarny ekran. Poza tym na karcie graficznej wiatrak się nie kręci, teraz zauważyłem. (Gigabyte GT9400)

Czyli wszystko się włącza, wentylatory się kręcą, a obraz czarny? Jaką masz płytę główną? Prawdopodobnie szlag ją trafił.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Czyli wszystko się włącza, wentylatory się kręcą, a obraz czarny? Jaką masz płytę główną? Prawdopodobnie szlag ją trafił.

Gigabyte m61pme-s2p. Zawsze przy uruchomieniu jest takie piknięcie, a teraz nie ma...

Opublikowano

Odepnij grafikę i podłącz monitor pod zintegrowaną grafikę. Jeśli dalej nie ma obrazu - najpewniej padła płyta główna.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Miałem ostatnio taki sam problem. W moim wypadku pomogło zamienienie RAMu slotami. Spróbuj jeszcze delikatnie poluzować śrubki trzymające płytę główną w obudowie. Tylko nie za bardzo bo wtedy płyta się będzie trząść. 

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

A kartę to Ty do końca wpiąłeś? Przy wkładaniu powinieneś usłyszeć wyraźny 'klik' dodatkowego zabezpieczania zapobiegającemu przypadkowemu poluzowaniu.

Tak. 

Odepnij grafikę i podłącz monitor pod zintegrowaną grafikę. Jeśli dalej nie ma obrazu - najpewniej padła płyta główna.

Próbowałem pod zintegrowaną, również ten sam problem. Pewnie płyta padła. Takie światełko pod przyciskiem reset nie miga, jedynie w momencie uruchomienia. Z ciekawości kliknąłem na przycisk na napędzie, nie zareagował, a świeci. 

Miałem ostatnio taki sam problem. W moim wypadku pomogło zamienienie RAMu slotami. Spróbuj jeszcze delikatnie poluzować śrubki trzymające płytę główną w obudowie. Tylko nie za bardzo bo wtedy płyta się będzie trząść. 

Spróbuję. 

Opublikowano

@ref

Spróbowałem, nic nie dało. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...