Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPSów pomimo dobrego laptopa

maxisek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem, posiadam laptopa HP Pavilion DV7 o dość dobrych - tak mi się wydaje, parametrach.

Mianowicie:

nominalna rozdzielczość LCD
  • 1600 x 900 pikseli
przekątna ekranu LCD
  • 17.3 cali LED
karta graficzna
  • ATI Mobility Radeon HD 5650
procesor
  • Intel® Core™ i7
model procesora
  • i7-720QM (1.6 GHz, 6 MB cache)
ilość rdzeni
  • 4 szt.
wielkość pamięci RAM
  • 8 GB
rodzaj dysku twardego
  • ssd
pojemność dysku
  • 120GB
zainstalowany system operacyjny
  • Windows 10
komunikacja
  • WiFi IEEE 802.11b/g/n
  • LAN 1 Gbps
  • Bluetooth

W cs'ie mam wszystko na nisko, wszystko ustawione pod FPS, ściągnąłem nawet game booster, i MAX FPS jakie mam to 50, jak jest np długa na dust2 spada do 20-30. Ciężko się gra. Rozważam nawet wymianę laptopa, ale przy i7 powinien cs śmigać choćby na 80 fpsach -.-

Proszę o pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano

dodanie -high może mieć efekty uboczne, a zamierzonego efektu w ogóle może nie być, tak samo -tickrate 128, bo jeśli nawet na 64 mu laguje to po co kombinować.

Nie lubię  Anime   :((

ALE TE AVATARY SĄ TAKIE

ZA*EBISTE

SUMA OSTRZEŻEŃ: 15

Opublikowano

Co do sterowników, wszystkie są aktualne, sprawdzane na stronie hp, jak i w menadżerze urządzeń czy w programie game booster.

Dodałem wartości te co kolega mi wysłał plus włączyłem renderowanie wielordzeniowe efekt  +20 fps, jednak 60 fps przy otwartej mapie to jednak troszkę mało, w budynkach łapie mi 70-120.

Opublikowano

Co do sterowników, wszystkie są aktualne, sprawdzane na stronie hp, jak i w menadżerze urządzeń czy w programie game booster.

Dodałem wartości te co kolega mi wysłał plus włączyłem renderowanie wielordzeniowe efekt  +20 fps, jednak 60 fps przy otwartej mapie to jednak troszkę mało, w budynkach łapie mi 70-120.

Wyłączyłeś w ustawieniach audio HRTF? Obciąża to bardzo procesor, co może wpłynąć na liczbę klatek

Pomocnik
Opublikowano

Taktowanie procesora 1,60ghz + karta słaba nie dziwie się,że masz mało fps ;)

Opublikowano

Taktowanie procesora 1,60ghz + karta słaba nie dziwie się,że masz mało fps ;)

Potwierdzam, też mam lapa o podobnych parametrach i 90fps to max co mogę wyciągnąć na nim. Procesor 1,6 ghz nie wyciągnie więcej i tyle.

Opublikowano

Komputer praktycznie pusty świeżo po formacie, przeinstalowanie raczej nic nie da, wyłączenie HRTF dało nawet dużo, teraz FPS 70-120, także jest lepiej, dziękuje wszystkim za pomoc! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...