Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem

czystyskan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam duży problem z internetem,

Zmieniłem internet tydzień temu i mój ping wynosi 18 (oczywiście na Counter Strike) ale są bardzo duże skoki nawet do 600 !!

Stary internet był wolny ale ping był stały 35, obecnie mam internet 10mb/s ale ping jest tragiczny ponieważ już przy pingu 50 odczuwam lagi a taki utrzymuje się cały czas a jak skoczy do 100-300 nie chce spaść. Na stronach internetowych pokazuje mi że mam ping 18-40 a na cs wciąż mam lagi, wpisywałem również w cmd sprawdzenie pingu i tak samo pokazuje mi nie większy niż 40. Jest to internet radiowy ale nadajnik jest dobry ,router sądzę że też. Mam laptopa i stacjonarny, laptop działa bezprzewodowo natomiast pc jest połączony kablem z internetem i obydwa komputery mają ten sam problem. Kontaktowałem się z dostawcą ,powiedział że mam stałe 18 ms i tak wykazują czasami testy ale ping wciąż jest bardzo wysoki. Komendy w cs również nic nie dały.

Dołączam skany z cmd i speedtest.

http://www.speedtest.net/my-result/6044347590 

post-1548781-0-41383800-1486819906.jpg

Opublikowano

Sterowniki aktualne , priorytet też zmieniałem i to raz pomaga a raz szkodzi bo nieraz jest dobrze można grać a nieraz jeszcze wyższy ping jest , a programy zawsze wyłączam . Wczoraj normalnie grałem dziś już ping sięga 300.

Opublikowano

Po 1 mieszkasz w Polsce czy za granicą?

Po 2 zmień priorytet na niski i ustaw koligacje na jeden procesor ale nie wiem czy to pomoże.

Po 3 Spróbuj tej komendy fps_modem 60

@1361622928-U485574.pngczystyskan

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...