Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z systemem po instalacji Windows10

margamis

Pytanie

Opublikowano
Witam.

Mam problem z laptopem a więc miałem Windows 7 i musiałem co jakiś czas odświeżać indeks klasyfikacji i  jak pewnego dnia odświeżałem to indeks klasyfikacji to w pewnym momencie  się zaciął i  komputer tak samo i za każdym razem tak było  i zrobiłem formata z wgraniem Windows 10 pro a był pobrany ze strony Microsoft  i wgrałem Windows i podczas instalacji wybrałem partycję żeby zrobił się dysk lokalny c i dysk lokalny d  i potem wgrałem wszystkie sterowniki to są takie błędy:

1. utworzył się tylko dysk lokalny c a dysk lokalny d się nie utworzył a było ustawione żeby dysk lokalny d się stworzył tez

2. co jakiś czas pojawia się nagle niebieski ekran i pisze nastąpił problem nie wyłączaj komputera uruchomi się automatycznie i potem pisze ukończono (ile)% i pod spodem jest obrazek kodeka i jak dojdzie do 100% uruchamia się ponownie

3. i nie raz po restarcie laptopa nie ma na pulpicie kursora myszki bo jest cały komputer zacięty i jak włączę program jakiś to co jakiś czas zacina się całkowicie laptop i słychać takie w głośnikach takie pyknięcie

A dodam ze to czysty system bo był format. Proszę o szybką pomoc i odpowiedź

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Wejdź w Zarządzanie dyskami i sformatuj tą partycję, bo ona jest, ale nie ma żadnego systemu plików.

2. Przydałby się jakikolwiek opis błędu(bo Windows zawsze mówi, czemu umarł).

3. Zapewne pada płyta główna, ale na razie zbyt mało danych, żeby określić to na 100%, to może być też coś softowego.

Spróbuj zrobić zdjęcie bluescreena i je tu wstawić, gdy wyskoczy.

Non omnis moriar.

Opublikowano

maxaz pisze mi jak wejdę w zarządzanie dyskami to jeden dysk pisze nieprzydzielony, a  dysk c jest przydzielony na sterowniki i programy i on ma przydzielone ilość GB a dysk  d. A resztę przydzielonego miejsca przy partycjowaniu robienia formata i go nie ma a dysk lokalny d ma być to na gry takie jak gta 5 i powiedz jak mam to zrobić bo jak naciskam na nieprzydzielony to pisze ze mogę dać nowy wolumin prosty

Opublikowano

chodzi  i o to ze dysk lokalny c jest stworzony na sterowniki i programy a dysk lokalny d na gry takie jak gta 5 nie stworzył się przy partyciowaniu format

Opublikowano

To sobie go zrób samemu, dyski same się nie tworzą a instalka robi tylko jedną partycję. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Co jak ? Nie umiesz instalować i partycjonować dysku, proste.   

Skasuj wszystkie partycje na dysku i załóż jednaną na system tyle ile chcesz pojemności i na niej zainstaluj system. Potem załóż drugą i trzecią o takich pojemnościach jakie chcesz.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...