Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy iPhone jest lepszy od Androida?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, to prawda, ale w cenie iPhone'a, masz już flagowca z Android'em, więc w sumie to będą działać porównywalnie. Zresztą - wszystko zależy od optymalizacji systemu przed producenta. IOS jest zamkniętym systemem, więc ciężko jest go zaśmiecić, co w przypadku Android'a jest dosyć proste.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Tak, to prawda, ale w cenie iPhone'a, masz już flagowca z Android'em, więc w sumie to będą działać porównywalnie. Zresztą - wszystko zależy od optymalizacji systemu przed producenta. IOS jest zamkniętym systemem, więc ciężko jest go zaśmiecić, co w przypadku Android'a jest dosyć proste.

ja i tak iphone nie szanuje xDD

a o co chodzi z flagowcem

Opublikowano

Telefony apple maja swietna optymalizacje systemu i parametry ktore sa pod nie dostosowane,bylem uzytkownikiem modelu 5s przez okolo 2 lata,kazda aplikacja sie wlacza jak nalezy,brak problemow z korzystaniem z przegladarki(safari),plynnosc bardzo dobra,przy duzej ilosci aplikacji potrafia ladowac sie chwile dluzej jednak nie sprawia to i tak zadnego klopotu,jedyny minus w porownaniu do telefonow z androidem jest to ze iphone nie posiada slotu na karte micro sd,wiadomo im wiecej gb tym bedzie drozszy,kolejny? bateria,przy kupnie telefonu moglem go nie ladowac przez caly dzien,po okolo roku przy uzytkowaniu telefonu przy grach,youtube czym kolwiek poza sms,rozmowami bateria znika w oczach.

Opublikowano

Telefony apple maja swietna optymalizacje systemu i parametry ktore sa pod nie dostosowane,bylem uzytkownikiem modelu 5s przez okolo 2 lata,kazda aplikacja sie wlacza jak nalezy,brak problemow z korzystaniem z przegladarki(safari),plynnosc bardzo dobra,przy duzej ilosci aplikacji potrafia ladowac sie chwile dluzej jednak nie sprawia to i tak zadnego klopotu,jedyny minus w porownaniu do telefonow z androidem jest to ze iphone nie posiada slotu na karte micro sd,wiadomo im wiecej gb tym bedzie drozszy,kolejny? bateria,przy kupnie telefonu moglem go nie ladowac przez caly dzien,po okolo roku przy uzytkowaniu telefonu przy grach,youtube czym kolwiek poza sms,rozmowami bateria znika w oczach.

Usuń niepotrzebne wpisy, jak wstawi ci się kilka razy to samo.

miszkurkam

Opublikowano

a przez cale zycie szkalowalem Iphone a jednak to jest lepsze

Widzisz, oprócz tego co podał @2Late4Death jest też fakt, że iPhone'y kupują osoby, które chcą mieć naprawdę wysoką wydajność i jakość oraz osoby, które chcą się nim lansować. W innych przypadkach są one po prostu drogie dla przeciętnego zjadacza chleba, któremu zresztą wystarczy by telefon dzwonił i posiadał mniej zaawansowane funkcje. 90% osób, które znam i posiadają iPhone'a są właśnie tymi drugimi osobami niestety. Korzystają one tylko z funkcji, które posiada aktualnie każdy inny telefon z Android'em.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Mam iPhone 5S, który w tym roku obchodzi 4 urodziny i również się ani trochę nie zacina, więc to prawda.

Odnośnie problemu baterii - faktycznie po ponad roku używania bateria traci na pojemności, jednakże przy normalnym użytkowaniu nadal starcza na te ~10-12 godzin(przynajmniej u mnie). Baterię można wymienić samemu, mimo że jest "niewymienialna", wystarczy nowa bateria, narzędzia, które z nią dostajemy i odrobina umiejętności manualnych(trzeba odkleić ekran; odpięcie baterii to kwestia jednej tasiemki).

Odnośnie braku złącza kart microSD - potencjalnie wada, w praktyce zaleta. Dlaczego? Ano dlatego, że znaczna większość używanych przez typowych użytkowników kart ma Class 4 bądź UHS 1. W porównaniu do prędkości dysku flash w iPhone, mają one makabrycznie małe prędkości - ich indeksowanie spowolniłoby znacznie działanie telefonu; nawet przy użyciu karty UHS 3.

Non omnis moriar.

Opublikowano

@miszkurkam  nie mam mozliwosci usuwania lub po prostu jej nie dostrzeglem,

Owszem baterie da sie wymienic samemu,to tylko 2 srubki i tasiemka ew.2 kabelki niektorych przypadkach(4s,4) jednak za cene iphone mozna miec topowe telefony z androidem,dla porownania tu gdzie mieszkam za cene odwiezonego iphona 5s czyli mozna powiedziec ze po serwisie,lecz z rokiem gwarancji moge smialo dostac samsunga galaxy s5 neo,note 2,xperie z2/3 compact a to juz wcale nie sa takie slabiutkie telefony :)

co do micro sd,moim zdaniem nie spowolnilo by to dzialania telefonu,podejrzewam ze apple woli przyjac pare groszy za wieksza pamiec urzadzenia,bo dobrze wiedza ze karte 32gb mozna kupic za grosze ;)

Opublikowano

Szczerze?
Kwestia gustu. Wolisz iOSa - bierzesz Apple, wolisz Androida - bierzesz inny telefon. Oba systemy są dobre, moim zdaniem wielką zaletą Apple jest niskie starzenie się systemu, co opisał @maxaz

Pomocnik
Opublikowano

Szczerze?

Kwestia gustu. Wolisz iOSa - bierzesz Apple, wolisz Androida - bierzesz inny telefon. Oba systemy są dobre, moim zdaniem wielką zaletą Apple jest niskie starzenie się systemu, co opisał @maxaz

Wut?

System starzeję się tak samo jak android, po prostu Apple nie jest firmą typu szajsung czy inne tego typu badziewie i bardzo długo aktualizuję swój sprzęt, dodatkowo w każdym masz wbudowane szyfrowanie 256 bitowym kluczem i pamięć, która w najnowszej siódemce - dorównuję niektórym dyskom SSD. Można jeszcze dodać, że system jest dość bezpieczny, bo jest całkowicie zamknięty i naprawdę ciężko go popsuć - rzecz jasna nie licząc easter eggów pokroju ustaw datę, a uceglimy ci telefon.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla mnie android i tak czy siak zawsze będzie lepszy w końcu to jeden z najbardziej modowalnych systemów,a lubię wykorzystywać wszystkie możliwości i bez roota nie widzę używania telefonu :D Nie jestem fanem apple i moim zdaniem płacimy głównie za markę a żeby korzystać z dodatkowych funkcji musimy za to dopłacić(czytaj kupić inne produkty apple).W ameryce pewnie stałbym się klientem sklepu apple ale w polsce niet ;) Wszystko zależy od cb czego szukasz,jeśli jesteś typem selfie człowieka i żyjesz społecznościami to apple jeśli jesteś typem gamera,lubisz pobawić się telefonem to jak najbardziej wszystko 1000+ z androidem.(1000+ licząc marki typu xiaomi),renomowanych producentów 2k+

Opublikowano

Zależy z jakim telefonem z Androidem je porównasz. Ogólnie wg. mojej opinii lepsze są smartfony z androidem.

EDIT: Ponieważ system jest otwarty.

...

Pomocnik
Opublikowano

Dla mnie android i tak czy siak zawsze będzie lepszy w końcu to jeden z najbardziej modowalnych systemów,a lubię wykorzystywać wszystkie możliwości i bez roota nie widzę używania telefonu :D Nie jestem fanem apple i moim zdaniem płacimy głównie za markę a żeby korzystać z dodatkowych funkcji musimy za to dopłacić(czytaj kupić inne produkty apple).W ameryce pewnie stałbym się klientem sklepu apple ale w polsce niet ;) Wszystko zależy od cb czego szukasz,jeśli jesteś typem selfie człowieka i żyjesz społecznościami to apple jeśli jesteś typem gamera,lubisz pobawić się telefonem to jak najbardziej wszystko 1000+ z androidem.(1000+ licząc marki typu xiaomi),renomowanych producentów 2k+

Co wy pierdolicie o otwartym systemie skoro i tak przecietnego usera to obchodzi tyle co...

Zależy z jakim telefonem z Androidem je porównasz. Ogólnie wg. mojej opinii lepsze są smartfony z androidem.

EDIT: Ponieważ system jest otwarty.

o.O

Iphone nie zmodujesz? 3GS ma już dawno modowalny bootloander i drivery pod swoje podzespoły - bez problemu zainstalujemy tam jakiegoś linuxa, a na siódemce ( najlepiej z 256gb, bo ma szybszą od SSD pamięć flash ) odpalimy nawet bez jailbreaka windowsa xp - w pełni funkcjonalnego! Od tylu osób słyszę iphone są beee, bo nie można się nimi bawić jak androidami, ale jak pokazuję im 4S z ubuntu phone to pytają się co to za podróbka... No... szlak mnie trafia... Wasze modowanie ogranicza się do zmiany skórki i kasowania paru systemowych aplikacji!!!! To nie jest modowanie! Na androidowych sprzętach bardzo łatwo zainstalujecie debiana lub ubuntu, bo macie dość popularne i powszechne podzespoły i nie ma problemów ze sterownikami. Niektóre sprzęty z androidami są dobre weźmy pod uwagę takiego Oukitela K10000 z chęcią bym go przygarnął, ale z pewnością pozbyłbym się syfu zwanego androidem i zainstalował firefoxa os lub jakiegoś linuxa, przy dobrej optymalizacji czas pracy na baterii może się wydłużyć z 15 dni do 30!! Weźmy pod uwagę fakt, że możemy skręcić zegary i wszystko... Wtedy to już magia...

Odnośnie otwartego systemu. Wystarczy parę dni i nowy iOS jest już otwarty. :)))

Opublikowano

Kiedyś byłem ogromnym fanboyem Apple'a. Teraz prawda jest taka, że flagowce Samsunga (S6/S7) dorównały jabłku, szczególnie Edge jest bardzo ciekawą opcją. 

Aktualnie korzystam na co dzień z Galaxy S6 i powiem szczerze - nie pamiętam kiedy ostatnio miałem jakiegoś crasha, spadek wydajności, raz na tydzień zdarzy się jakaś mikroprzycinka animacji.

Jak zasyfisz telefon, to nawet iOS też przymuli. Czego się nie opłaca, to tanich Androidów moim zdaniem. Znajomi mają Huaweie P8 Lite i te wszystkie inne średniopółkowce sprzed roku-dwóch, działa to po prostu tragicznie, nie da się z tego normalnie korzystać. Rok temu na S6 wydałem 2500 zł i nie żałuję, mimo że mogłem iPhone'a 6S w tej samej cenie kupić.

Czyli tak krótko i na temat - flagowiec obojętnie czy na Androidzie czy iOS będzie dobry, nie ma mowy o żadnych ścinkach. ;-) Flagowce Xiaomi też są warte uwagi - można wyrwać już za 1400 zł, a wydajność na poziomie S7 za prawie 3k. Żeby nie było - Apple jak najbardziej też szanuję, wszystko po prostu kwestia indywidualnych upodobań. Oba systemy mają swoje wady i zalety (mi np. płaski i bardzo minimalistyczny interfejs iOS podoba się cholernie). W każdym razie nie ma już takiej przepaści jak kiedyś, gdzie SGS5 nie miał startu do iPhone'a 5S. Czasy się zmieniły, urządzenia na obu platformach są warte uwagi. 

5465845486.png

Opublikowano

ale z pewnością pozbyłbym się syfu zwanego androidem i zainstalował firefoxa os lub jakiegoś linuxa

i przy okazji straciłbyś większość aplikacji których używasz xD tak btw. da się w ogóle zainstalować tam twittera?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W sklepie IOS jest więcej aplikacji płatnych niż w Google Play.

Aby ustawić głupi dzwonek musisz konwertować na inne typy plików itd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...