Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja Starego PC ?

Prot312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Specyfikacje:

Procesor: Intel Pentium E2140 1.60GHz (socket: 775 LGA)

Płyta Główna: Nie wiem, ale mam zdjęcie pudełka http://imgur.com/a/ClwKw

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 7300 GS

RAM: x2 po 1GB DDR2 

Zasilacz: Mustang atx ky-400w

Dodatkowe Informacje:

Chłodzenia z płyty głównej nie da się zdjąć (kiedyś chyba pomyliłem klej z pastą termoprzewodzącą).

Komputer musi być otwarty bo inaczej nie odpali.

Czasem nie chce się włączyć wtedy wystarczy w niego z 3 razy kopnąć i działa.

Opłaca się coś z nim robić ? Budżet do max 400 zł i to tak mocno naciągnięty bo za więcej to już wole złożyć coś od nowa.

PS: Komputer ma już z jakieś 12 lat.

Opublikowano

Sprzedaj to i dołóż swój budżet,wtedy by szło poszukać czegoś w okolicy..

Chociaż ciężko żeby to ktoś kupił a bynajmniej w takim stanie,do piwnicy to wynieś najlepiej.

400zł to max ?.,jeżeli piszesz że za więcej to juz wolisz złożyć coś nowego czyli masz coś jeszcze ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Specyfikacje:

Procesor: Intel Pentium E2140 1.60GHz (socket: 775 LGA)

Płyta Główna: Nie wiem, ale mam zdjęcie pudełka http://imgur.com/a/ClwKw

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 7300 GS

RAM: x2 po 1GB DDR2 

Zasilacz: Mustang atx ky-400w

Dodatkowe Informacje:

Chłodzenia z płyty głównej nie da się zdjąć (kiedyś chyba pomyliłem klej z pastą termoprzewodzącą).

Komputer musi być otwarty bo inaczej nie odpali.

Czasem nie chce się włączyć wtedy wystarczy w niego z 3 razy kopnąć i działa.

Opłaca się coś z nim robić ? Budżet do max 400 zł i to tak mocno naciągnięty bo za więcej to już wole złożyć coś od nowa.

PS: Komputer ma już z jakieś 12 lat.

400 zł ?? To za mało niestety.

A nawet jakby chciało się spróbować to tak: i3 2100 - 100 zł Płyta - 100 zł Ramy - 120-30zł i tyle, (wyjdzie 320-330zł, dobrego zasilacza za 70 raczej nie kupisz), poza tym ten zasilacz to bomba... A nawet jakby go wymienić to i tak tym najsłabszym ogniwem zostanie karta graficzna. Lepiej uzbieraj z 800-1000zł, to będziemy coś minimalnego próbować. 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, tyle mi trzeba było wiedzieć.

Teraz wiem że w ten komputer nie warto inwestować.

Uzbieram już na coś porządnego i dopiero wtedy znów was poproszę o pomoc.

Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Bo co nie warto? Przynajmniej przegladarka bedzie dzialac normalnie na takiej i3 sb, zasilacz za 70zl nie kupi? Byle chieftec, przynajmniej nie wybuchnie, wazne zeby byl jakis nowszy (w sensie sa tez bardzo stare), zostanie do wymiany juz wtedy w sumie tylko karta, kupi hd7790 1gb potem za 250zl i pogra w praktycznie kazda gre, w full hd i to nie na najnizszych, wiedzmin3 cz ygta 5 bedzie fajnie dzialac. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Bo co nie warto? Przynajmniej przegladarka bedzie dzialac normalnie na takiej i3 sb, zasilacz za 70zl nie kupi? Byle chieftec, przynajmniej nie wybuchnie, wazne zeby byl jakis nowszy (w sensie sa tez bardzo stare), zostanie do wymiany juz wtedy w sumie tylko karta, kupi hd7790 1gb potem za 250zl i pogra w praktycznie kazda gre, w full hd i to nie na najnizszych, wiedzmin3 cz ygta 5 bedzie fajnie dzialac. 

Ten komputer działa dobrze i tak głównie służy do tego jak ktoś musi coś zrobić (np: wydrukować jakiś dokument) albo zrobić coś co szybciej i wygodniej zrobi się na komputerze.

Spokojnie działa na nim taki oblivion, gta:sa, minecraft, the sims 3, cs 1.6 i gry przeglądarkowe bo i tak na nim gra tylko moja siostra jak się strasznie nudzi.

A starego mustanga proszę się nie czepiać bo działa już bardzo długi czas i nigdy nie było z nim problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...