Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zakończona]Banner 30 FPS HD na Twój serwer TeamSpeak

Botals

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazwa rzeczy:
Banner na serwer TeamSpeak 3
Metoda kontaktu:
Wiadomość prywatna na forum.
Opis rzeczy: 
Przedmiotem aukcji jest unikalny banner na Twój serwer TeamSpeak.
Banner jest dynamiczny, gdyż został stworzony w 30 FPS oraz posiada 395 klatek.
Jest on wykonany w maksymalnej jakości, w celu oddania najlepszego efektu na serwerze.
Algorytm oraz specyfikacja przenikania napisów została opracowana w pełni przeze mnie.
Posiada hasła zachęcające do pozostania na serwerze.
Dodam również, że posiadam pełne prawa do każdego elementu zastosowanego w grafice, gdyż jestem jedynym autorem.
W momencie sprzedaży grafiki, przekazuję pełne prawa do nowego właściciela.

Informacje:
1. Banner nie jest zastosowany na żadnym serwerze.
2. Banner może zostać sprzedany tylko raz.
3. Oświadczam, że banner nie będzie przekazywany nigdzie indziej.
4. Jedyne przeznaczenie bannera to serwer, do którego zostanie zakupiony.
Oczekiwana/oferowana cena:
200 zł
Zdjęcia/inne informacje: 

YqVo4kX.gif

Opublikowano

Jeśli mogę skomentować: xDDDDD

Czy mogę dowiedzieć się w jakim programie to robiłeś? :)

Możesz, Photoshop.

P.S. Co jest tutaj takiego śmiesznego?

Opublikowano

200zl?

Robie lepsze banery za darmo, ktore nazywam smieciowymi, ale ok ;v 

Nie wiem skad wziales taka cene, bo za sklejke zwyklej czcionki z poswiatą i glupią animacja rodem z Camtasii nie dalbym nawet 5zl PSC

dodam ze uzyles gradientu byc moze tego hceBL0T.png i nic wiecej niesamowitego nie widze w tych napisach.

+ nie wiem co to za chwalenie się 30fps.

tak jak wyzej jedyna reakcja to "XD"

Nie wiem kolego czy się nie znasz, czy się pomyliłeś z czymś, ale wychodzisz na trolla/głupka

Opublikowano

Algorytm oraz specyfikacja przenikania napisów została opracowana w pełni przeze mnie.

Możesz, Photoshop.

Trochę hejtu poleci. W After Effects zrobię to w 5min i mówię to całkiem serio. Chyba się o dwa zera pomyliłeś już nie wspominam o wyżej wymienionych cytatach.

MPC.jpg

Zapraszam również na mojego Fanpage'a: https://www.facebook.com/malpa112/

Opublikowano

200zl?

Nwm skad wziales taka cene, bo za sklejke zwyklej czcionki z poswiatą i glupią animacja rodem z Camtasii nie dalbym nawet 5zl PSC

dodam ze uzyles gradientu byc moze tego hceBL0T.png i nic wiecej niesamowitego nie widze w tych napisach.

Nie wiem kolego czy się nie znasz, czy się pomyliłeś z czymś, ale wychodzisz na trolla/głupka

1. Skoro jesteś profesjonalnym grafikiem, doskonale znasz cennik firm usług graficznych.

2. Skoro robisz lepsze za darmo, to załóż odpowiedni temat, a będziesz miał na pewno wielu chętnych.

3. Aukcja jest dla zainteresowanych i służy sprzedaży - nie komentarzom.

4. Z gradientem nie zgadłeś.

5. Co do 30 FPS - nie widziałem żadnego serwera, gdzie tyle zostałoby zastosowane w bannerze. Większość ma 15 FPS, co daje słaby efekt.

Trochę hejtu poleci. W After Effects zrobię to w 5min i mówię to całkiem serio. Chyba się o dwa zera pomyliłeś już nie wspominam o wyżej wymienionych cytatach.

Nie wątpię. Jeśli w wymienionym przez Ciebie programie jest taka opcja i ktoś miałby chęć zrobienia swojego - nie widzę w tym problemu.

Ktoś ma jeszcze ochotę komentować aukcję? Chętnie odpowiem. 5! ;)

Opublikowano

200zl?

Nwm skad wziales taka cene, bo za sklejke zwyklej czcionki z poswiatą i glupią animacja rodem z Camtasii nie dalbym nawet 5zl PSC

1. Skoro robisz lepsze za darmo, to załóż odpowiedni temat, a będziesz miał na pewno wielu chętnych.

2. Aukcja jest dla zainteresowanych i służy sprzedaży - nie komentarzom.

3. Z gradientem nie zgadłeś.

4. Co do 30 FPS - nie widziałem żadnego serwera, gdzie tyle zostałoby zastosowane w bannerze. Większość ma 15 FPS, co daje słaby efekt.

Nie wątpię. Jeśli w wymienionym przez Ciebie programie jest taka opcja i ktoś miałby chęć zrobienia swojego - nie widzę w tym problemu.

Ktoś ma jeszcze ochotę komentować aukcję? Chętnie odpowiem. 5! ;)

Jakbyś się choć troszkę znał, to wiedziałbyś, że BANER jest podpinany pod program TeamSpeak, co już go obciąża o dodatkowe zużycie RAMU. Źle zrobiony i zapetlony baner zwiększa owe zużycie RAMU programu TeamSpeak do bardzo dużej wielkości, co powoduje iż użytkowników po prostu dropi, więc nikt mądry Ci takiego baneru nie weźmie, bo taki baner mu po prostu zaszkodzi.

Twoja praca ma rozmiar tRWaytM.png  , więc po wgraniu go na serwer przy np 50 użytkownikach zużycie RAMU teamspeaka z średniej 20-50mb wzrasta do minimum 250. Jest to nielogiczne, bo rozmiar ten może urosnąć i zużyć nawet do 2GB ramu komputera. (Liga legend zużywa 500mb dla porównania)

Edit:

Tak bardzo wstydzisz się krytyki, że piszesz, że to temat dla sprzedaży a nie komentowania? Czemu miałbym się godzić na oszukanie jakiejś osoby na pieniądze. Niestety znalazł by się jakiś amator i by kupił od ciebie taką pracę.

Przyrównujesz profesjonalne grafiki wektorowe firm graficznych do baneru z teamspeaka? proszę cię, trochę rozumu

Opublikowano

Jakbyś się choć troszkę znał, to wiedziałbyś, że BANER jest podpinany pod program TeamSpeak, co już go obciąża o dodatkowe zużycie RAMU. Źle zrobiony i zapetlony baner zwiększa owe zużycie RAMU programu TeamSpeak do bardzo dużej wielkości, co powoduje iż użytkowników po prostu dropi, więc nikt mądry Ci takiego baneru nie weźmie, bo taki baner mu po prostu zaszkodzi.

Twoja praca ma rozmiar tRWaytM.png  , więc po wgraniu go na serwer przy np 50 użytkownikach zużycie RAMU teamspeaka z średniej 20-50mb wzrasta do minimum 250. Jest to nielogiczne, bo rozmiar ten może urosnąć i zużyć nawet do 2GB ramu komputera. (Liga legend zużywa 500mb dla porównania)

Jakbyś się choć trochę znał, to wiedziałbyś, że ODNOŚNIK DO BANNERA na TeamSpeaku jest jedynie odnośnikiem, który po pierwszym wejściu na serwer automatycznie zapisuje się w plikach tymczasowych użytkownika komputera.

Prowadzę serwer TS'a od lat, który obecnie zajmuje 12 miejsce na świecie, więc daruj sobie pouczanie mnie w tej kwestii.

Powiem Ci więcej. Banner, który posiadam na serwerze ma rozmiar cyywtFO.png, a zużycie RAM'u nie jest większe nawet przy 512/512. Wiesz dlaczego? Bo to nie od tego zależy - Panie specjalisto. ;)

Edit:

Tak bardzo wstydzisz się krytyki, że piszesz, że to temat dla sprzedaży a nie komentowania? Czemu miałbym się godzić na oszukanie jakiejś osoby na pieniądze. Niestety znalazł by się jakiś amator i by kupił od ciebie taką pracę.

Przyrównujesz profesjonalne grafiki wektorowe firm graficznych do baneru z teamspeaka? proszę cię, trochę rozumu

Sądzę, że tematy w giełdzie służą do transakcji. A jeśli chcesz się na jakiś temat wypowiedzieć, rób to z rozwagą, a słowa opieraj na doświadczeniu.

Rozumiem, że praca może Ci się nie podobać, ale czemu próbujesz od razu toczyć wojnę, opierając się na argumentach, które nie mają podstaw bytu? Większe zużycie RAM'u poprzez grafikę? Jeśli wejdzie nowy użytkownik na serwer, zostanie wykorzystany UPLOAD serwera, by użytkownik otrzymał ten obrazek na swój komputer. Kolejnym razem grafika ta jest wczytywana lokalnie z komputera. Wiesz co Ty w ogóle piszesz?

Myślę, że masz braki w tym, w czym się wypowiadasz. Wybacz za szczerość. ;)

Opublikowano

Jakbyś się choć trochę znał, to wiedziałbyś, że ODNOŚNIK DO BANNERA na TeamSpeaku jest jedynie odnośnikiem, który po pierwszym wejściu na serwer automatycznie zapisuje się w plikach tymczasowych użytkownika komputera.

Prowadzę serwer TS'a od lat, który obecnie zajmuje 12 miejsce na świecie, więc daruj sobie pouczanie mnie w tej kwestii.

Powiem Ci więcej. Banner, który posiadam na serwerze ma rozmiar cyywtFO.png, a zużycie RAM'u nie jest większe nawet przy 512/512. Wiesz dlaczego? Bo to nie od tego zależy - Panie specjalisto. ;)

Serwer ze zwykłym banerem: aTi576k.png

Twój serwer: Xkt49v5.png   <Podana wartość rośnie.

I tak by mi to rosło, aż by mi teamspeaka scrashowalo kappa ;v

nwm czy mowimy o tym samym ale chyba nie

Opublikowano

Nadal nie ma na to wpływ ilość użytkowników na serwerze, tylko częstotliwość odświeżania bannera z lokalnych plików tymczasowych, przez co serwer nie ma żadnych lagów.

Opublikowano

Nadal nie ma na to wpływ ilość użytkowników na serwerze, tylko częstotliwość odświeżania bannera z lokalnych plików tymczasowych, przez co serwer nie ma żadnych lagów.

Mi nie chodzi o lagi serwera, tylko o lagi na kompach użytkowników. Takie coś wkońcu odcina ich od ts3, co wywala im Brak Odpowiedzi na ts3 i tracą połączenie z teamspeakiem. Przed tym siedzac na twoim serwerze takie zuzycie ramu ich programu teamspeak spowalnia nawet ludziom z dobrymi kompami wydajnosc i sie dziwia czemu maja lagi albo im sie komputer grzeje.

Opublikowano

Mi nie chodzi o lagi serwera, tylko o lagi na kompach użytkowników. Takie coś wkońcu odcina ich od ts3, co wywala im Brak Odpowiedzi na ts3 i tracą połączenie z teamspeakiem. Przed tym siedzac na twoim serwerze takie zuzycie ramu ich programu teamspeak spowalnia nawet ludziom z dobrymi kompami wydajnosc i sie dziwia czemu maja lagi albo im sie komputer grzeje.

Wtedy byłyby dropy na serwerze, a banner widnieje już kilka miesięcy - problemów nie było.

Banner został sprzedany za 100 zł.

Proszę o zamknięcie tematu.

Opublikowano

Banner został sprzedany za 100 zł.

Proszę o zamknięcie tematu.

Współczuję kupującemu, a nawet nie wierzę sprzedającemu.

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...