Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stackowanie itemów

Cetera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy w essentailu istnieje mozliwosc zwiekszenia stackowania itemow? Nie chodzi mi o to gdzie zmienia sie liczbe stackow na komendzie /give. Chodzi o normalna gre i stackowanie sie wydobywanych surowcow

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

nie spotkałem się z taką funkcją w pluginie essentials

jeśli masz zainstalowany silnik spigot/paperspigot

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

to w pliku spigot.yml możesz ustawić

merge-radius:
      item: 4.6
      exp: 7.1
    item-despawn-rate: 1600

jeśli natomiast chodzi ci o zwiększenie ilości zestakowanych itemów w ekwipunku to możesz wgrać na to specjalny plugin, np. stackableitems

https://dev.bukkit.org/projects/stackableitems

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nie rozumiem o co chodzi. Wyjasnij lepiej, chodzi ci o to ze np: 1 stak to ma być 264?

Czy jak zestakowac komenda dany item.. Jesli chodzi ci o to, to wez w lape item i wpisz /more. 

Troszke slabo wytlumaczyles.

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

Maksymalny rozmiar itemstacka można podnieść do 127 przy użyciu NMS. Problemy pojawiają się przy customowych GUI, ale w eq graczach i skrzynkach czyli przy normalnym użytkowaniu powinno się udać bez problemu.

Essentials ma coś takiego jak oversized stack czy jakoś tak. Sprawia to w sumie tyle, że /give daje większy stack. Ostatnio czytałem kod Essentials pod tym kątem i nie widziałem nic, co mogłoby globalnie edytować maksymalny rozmiar.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...