Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet LTE - jaki wybrać?

Tieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W plusie kończy mi się umowa na internet lte, mam router huawei B593s-22, płacę miesięcznie 59,99 zł, 20GB pakiet, ale z LTE korzystam do woli.

Na routerze mam 4/5 kresek zasięgu, na nim ustawioną moc nadawczą 20/40MHz i 100% siły nadawczej, router mam kablem ethernet podłączony do komputera, nie posiadam zewnętrznych anten.

Mam 8smy dzień odkąd dostałem oczywiście nowy limit jako okres rozliczeniowy i wykorzystałem w trzy dni, dalej normalnie z internetu korzystam. Moja bolączka to prędkości.

W dzień pobierając średnie prędkości pozwalają na pobieranie 500kb/s, czasem spada nawet do 100kb/s, a w nocy pozwala spokojnie pobierać 1,2Mb/s, oczywiście tyczy się to komputera.

Szczególnie zależy mi na upload'zie, chcę streamować grę typu Battlefield 1 w jakości hd 1360x768 30fps płynnie OBS'em na YT, teraz jest to tak naprawdę porażką, laaaagi!

Test zrobiłem teraz o godzinie 23:20 -

6037048860.png

Test 5 minut później na serwerze w moich okolicach.

6037067300.png

Do Was pytanie - kupno lepszego routera na rynku pomoże złapać lepsze prędkości?

Jaki wziąć teraz internet? Plus przedłużyć umowę czy może wziąć Orange, który jest na pierwszym miejscu jeśli chodzi o prędkości?

Mieszkam na wsi, zasięg LTE Advanced (Plus) jest obok innej wsi, czy zaryzykować z jakimś innym routerem u siebie?

http://beta.btsearch.pl/?dataSource=locations&network=&standards=&bands=&center=53.213054%2C18.523502&zoom=15

Mielibyście jakieś rozwiązania moich problemów?

Na wsi nie ma oczywiście żadnej Neostrady, UPC czy innej kablówki, w grę wchodzi tylko LTE.

Pozdrawiam :)

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Zmiana routera w niczym nie pomoże, zmiana usługi/abonamentu na 2-3x droższy tylko albo antena kierunkowa.  Na nic lepszego nie możesz liczyć więc stream raczej sobie na LTE odpuść. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Satelita wynmaga minimalnego jakiegokolwiek łącza i jest głównie na DOWNLOAD , na upload  go nie stać przez satelitę bulić kilka tysięcy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zmiana routera w niczym nie pomoże, zmiana usługi/abonamentu na 2-3x droższy tylko albo antena kierunkowa.  Na nic lepszego nie możesz liczyć więc stream raczej sobie na LTE odpuść. 

Według mnie trochę to niemożliwe, żeby tak internet działał, bo on miał chwile, że był szybki naprawdę, nawet potrójnie, zdarzało się pobierać 8/10Mb/s. 

Po prostu według mnie Plus jak i reszta operatorów to ścierwo i ograniczają, nakładają lejki i trzeba dzwonić do nich żeby sprawę załatwili, a w większości zapewne mówią, że zapchane bts'y czy jak to się nazywa. 

Myślę, że jak u nich przedłużę umowę to znów na kilka msc. wróci prędkość do porządnych liczb.

Co do Advanced to nawet jak solidny router kupię to i tak nie ściągnę go z miejscowości 2km ode mnie, gdzie ten zasięg jest?

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

A może skorzystasz z areo2? Za 1 GB płacisz 1 zł czyli 100 zł=100GB. Liczyłem aby streamować w jakości 480p (1000 kb/s) codziennie po 3h jest potrzebne 60 zł :D

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...