Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Metin2 podobny do PLa

kastaniety

Metin2 2012  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Serwer Metin2 2012r czy ma to sens, czy lepiej odpuścić?

• Tak, ma to sens bo z checią zagrałbym na takim serwerze
      5
    • Nie, są serwery typu ClassicMT2, Nebris, Ravie, którym nic nie dorówna
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym przeprowadzić szybkie rozeznanie wśród graczy gry metin2.

Z racji tego, że mam sporą ilość czasu wolnego, myślę nad stworzeniem serwera metin2,

jestem graczem z epoki 2012 roku, gdzie moja przygoda się na tym etapie skończyła - przez s**t, który sprowadził gameforge na metin2.

Pomysł jest taki, stworzyć stabilny serwer na wzór metina z 2012r, gdzie lepiej jest zdobyć wszystko samemu w grze niż ładować w IS.

Większość serwerów, które widzę, że są stawiane w głównej mierze oparte o IS, chociaż każdy twórca zapewnia, że serwer jest dla graczy i IS go nie obchodzi w praktyce wygląda to inaczej.

Nie mogę usunąć całkowicie IS bo od zawsze był to element gry metin2, ale ograniczyć jego wpływ na strukturę rozgrywki.

Chciałbym zapytać o Waszą opinie czy taki serwer miałby rację bytu, na co zwrócić szczególną uwagę, co warto by Waszym zdaniem wprowadzić, żeby Metin2 2012 wrócił, ale w przyjemnym wydaniu.

Dodatkowo jak pisałem wyżej, chciałbym może nie w 100% zrezygnować z IS, ale z większej części, głównie chciałbym przejść lub pójść w kierunku dotacji.

Proszę wypowiedzcie się w tym temacie i czy sens dotacji miałby sens.

Również chciałbym zapytać czy znalazł by się ktoś chętny do pomocy w takim projekcie oraz czy chętni bylibyście razem ze mną zebrać kwotę na rozwój tego projektu, ale tylko wyłącznie na zasadzie dotacji.

Pozdrawiam

Opublikowano

Projekty tego typu były już podejmowane kilkakrotnie, szkoda że nie wypaliło. Fajnie by było pograć na takim klasyku, ale niestety większość graczy woli teraz serwery z nowościami które są stawiane na miesiąc. Czasy sie zmieniają, ludzie tak samo. Ja jestem za, choć nie wiem czy to się uda :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...