Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

High School DXD

piter9220

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy tu jakiś fanów? Szukam podobnego anime (nie muszą być cycki ale nie pogardzę) Szukam anime z taką dozą wali np. One Punch Man gdzie żyjesz tą walką przez te pare minut i podnosi Ci adrenalinę. Na pewno wiecie o co chodzi :). Od dawna nie mogę znaleźć podobnego anime takie jak DXD. Prosze o pomoc :)

NIESPODZIANKA 

NEW SKIN ⇓⇓⇓

tumblr_n955zxYkWO1qztgoio1_250.gifKatarina BraZZers

Opublikowano

A co w One Punch Man'ie podnosiło adrenalinę ?

To że ściągał wszystkich na hita ?

Co do tematu polecam Shinmai Maou no Testament (2 sezony i ova) mi tam przypominało coś DxD.

Następnym razem do takich spraw jest odpowiedni temat.

Opublikowano

Ja jestem fanem Highschool DxD, samo anime nie jest jakoś ambitne, ale miało to coś co mne przy nim trzymało. Większość battle shounenów ecchi haremówek są naprawde podobnych, aczkolwiek na tle tego gówna dxd nadal wedlug mnie się wyróżnia. Radzę zajrzeć do nowelki. Jest o wiele lepsza. Nie masz prawa okreslac się jako szanujący się fan jesli ogladales tylko anime, 3 sezon w dodatku jest w polowie fillerowy. Mysle jednak ze Ty bardziej poszukujesz shounenów z rozpiredolem po prostu i prostą w odczycie fabułą. Z prostymi emocjami. Zobacz sobie bleacha np. Zaś jeśli chodzi Ci też o jakby styl onepunch mana i jego oryginalność to zerknij do mob psycho 100, jest to anime na podstawie dzieła tego samego autora.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dxd to cudo, nie przepadam ogólnie za anime ale to jest wyjątek xD Jeśli chodzi Ci o coś podobnego to j/w radziłbym Ci zajrzeć do noweli i przeczytać do końca a także w szczególności 3 sezon jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś lub poczekaj na 4 sezon który prawdopodobnie będzie w tym roku (cóż..). A jeśli nie to Dragon Ball? Przynajmniej walkę masz xD

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Dxd to cudo, nie przepadam ogólnie za anime ale to jest wyjątek xD Jeśli chodzi Ci o coś podobnego to j/w radziłbym Ci zajrzeć do noweli i przeczytać do końca a także w szczególności 3 sezon jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś lub poczekaj na 4 sezon który prawdopodobnie będzie w tym roku (cóż..). A jeśli nie to Dragon Ball? Przynajmniej walkę masz xD

A ja mu wlasnie nie polecam 3 sezonu dxd, strasznie spłycony względem materiału źródłowego
Opublikowano

radziłbym Ci zajrzeć do noweli i przeczytać do końca a także w szczególności 3 sezon jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś

A ja mu wlasnie nie polecam 3 sezonu dxd, strasznie spłycony względem materiału źródłowego

Źle mnie zrozumiałeś, poleciłem piterowi by przeczytał szczególnie rozdziały z 3 sezonu anime bo jest dokładnie jak powiedziałeś, czyli w anime spłycili historię względem mangi a nie, że 3 sezon anime jest najlepszy, chociaż osobiście ostatni podobał mi się podobnie jak dwa poprzednie :)

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Mamy tu jakiś fanów? Szukam podobnego anime (nie muszą być cycki ale nie pogardzę) Szukam anime z taką dozą wali np. One Punch Man gdzie żyjesz tą walką przez te pare minut i podnosi Ci adrenalinę. Na pewno wiecie o co chodzi :). Od dawna nie mogę znaleźć podobnego anime takie jak DXD. Prosze o pomoc :)

• Rakudai Kishi no Cavalry
  • Dakara Boku wa, H ga Dekinai.
  • Seikon no Qwaser
  • Shinmai Maou no Testament
  • Masou Gakuen HxH
  • Higschool of Dead
  • IS: Infinite Stratos
  • Itsuka Tenma no Kuro Usagi
  • Hagure Yuusa no Aesthetica
  • Ben-To
  • Absolute Duo

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Shinmai Maou no Testament jest bliźniaczo podobną serią, typowy motyw z czerwonowłosą demonicą xD

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie kończę oglądać Highschool DxD s3, i muszę powiedzieć, że fajnie się oglądało i warto poświęcić czas na to anime.

Chciałbym zapytać czy są jakieś filmy kinowe do highschool i czy wyjdzie 4 sezon?

Polecić mogę ci Nanatsu no Taizai, Akame ga Kill, Kill la kill.

Mamy tu jakiś fanów? Szukam podobnego anime (nie muszą być cycki ale nie pogardzę) Szukam anime z taką dozą wali np. One Punch Man gdzie żyjesz tą walką przez te pare minut i podnosi Ci adrenalinę. Na pewno wiecie o co chodzi  :). Od dawna nie mogę znaleźć podobnego anime takie jak DXD. Prosze o pomoc  :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedź <3 

NIESPODZIANKA 

NEW SKIN ⇓⇓⇓

tumblr_n955zxYkWO1qztgoio1_250.gifKatarina BraZZers

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...