Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPSów pomimo dobrego komputera

Kapilek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam w cs około 120-150 fps na takim  sprzęcie : i3 6100 , gtx 950 , 8gb ram ddr4 . Wszystko ustawione na low rodziałka 4;3 1024x768.

Dodam, że wiedzmin na wysokich około 40fps, bf 1 na wysokich 60fps .. Nie za mało mam  fps w cs jak na taki komputer ?

Opublikowano

I tak prawdopodobnie nie widzisz więcej niż 60(ew. 120) fps, poza tym i3, a CS działa głównie na procesorze...

Nie lubię  Anime   :((

ALE TE AVATARY SĄ TAKIE

ZA*EBISTE

SUMA OSTRZEŻEŃ: 15

Opublikowano

I tak prawdopodobnie nie widzisz więcej niż 60(ew. 120) fps, poza tym i3, a CS działa głównie na procesorze...

Wiem o tym, ale to i tak dziwne, że mam tak mało jak na ten sprzęt...Nawet z tą i3 powinienem mieć 200+ na luzie ;d

Opublikowano

Najlepiej jak masz Win10 to wywalić wszystkie niepotrzebne systemowe apki (http://www.dobreprogramy.pl/Odchudzamy-Windows-10-usuwanie-aplikacji-wbudowanych-w-system,News,65383.html). Wstaw opcje uruchamiania, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Ja miałem 50 fps na moim sprzęcie w 1024/xxx i wszystko na low, a zmieniając na fhd i all wysokie miałem 60 :D Nie wiem co się stało, ale już się naprawiło bo mam 130 :D (mój sprzęt na moim profilu)

Opublikowano

Moze byc duzo spraw, ale na sam poczatek ustaw piorytet wysoki dla cs go i sprwadz. (albo w komendach startowych -high, albo w menegerze zadan). Na i3 4330 mam duzo wiecej, wiec nie sluchaj typa, ktory ma avatar z anime xD

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Proszę Cię nie odzywaj się, bo się kompletnie nie znasz. Jeszcze ktoś cię posłucha i będzie te głupotę dalej przekazywał. Najlepiej wyjdź..

Co do tematu to sprawdz czy nie działają ci jakieś procesy w tle, które obciążają PC lub temperatury or czy jakiś wirusek znalazł się w komputerze.

Opublikowano

Ref nie było mnie w domu..

Co do tematu do temperatury mam około 60 stopni więc jest ok..Ustawiłem priorytet na wysoki i i tak jest to samo,  wirusa też raczej nie mam, bo inne gry by mi lagowały, a działają bez zarzutów.

I jak coś to mam win 7 :)

edit: Sterowniki mam all zaktualizowane :)

Masz aktualne sterowniki od karty graficznej? Wyłączyłeś Xbox DVR jeżeli masz W10? Wyłączyłeś HRTF w ustawieniach audio?

Tego HRTF chyba nie mam wyłączonego, bo nawet nw co to jest xD

Opublikowano

Co do tematu do temperatury mam około 60 stopni więc jest ok..Ustawiłem priorytet na wysoki i i tak jest to samo,  wirusa też raczej nie mam, bo inne gry by mi lagowały, a działają bez zarzutów.

Masz aktualne sterowniki od karty graficznej? Wyłączyłeś Xbox DVR jeżeli masz W10? Wyłączyłeś HRTF w ustawieniach audio?

Jest to odpowiedzialne za dźwięki przestrzenne po aktualizacji. Bardzo obciąża to procesor na słabszych komputerach. W ustawieniach audio się to znajduje pod nazwą Headphones with HRTF, czy jakoś tak.

Opublikowano

Jest to odpowiedzialne za dźwięki przestrzenne po aktualizacji. Bardzo obciąża to procesor na słabszych komputerach. W ustawieniach audio się to znajduje pod nazwą Headphones with HRTF, czy jakoś tak.

wyłączyłem i mam to samo :)

Opublikowano

@Kapilek122 Masz ustawione może jakieś parametry startowe do CS:GO? Jeżeli nie masz takich jak:

+cl_forcepreload 1

-threads 2

Przepisz razem z plusem i myślnikiem

Opublikowano

@Kapilek122 Masz ustawione może jakieś parametry startowe do CS:GO? Jeżeli nie masz takich jak:

+cl_forcepreload 1

-threads 2

Przepisz razem z plusem i myślnikiem

a co to daję coś wyłącza czy jak?

edit: tak ? http://imgur.com/a/OAUKR

Dodałem i nic nie dało.. xD

Teraz mam czasami 140-200 max było 250, ale jak nie widze modeli postaci a tak to ciągle 140 około :D

Opublikowano

Wyłącz wszystkie niepotrzebne programy, często pomocne są także programy typu Driver Booster. 

Ty no dobrze, że mi napisałeś bo miałem 24353 programów włączonych w tle... xD xD xD Dzięki B) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...