Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon nie przełącza się na LTE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Aktualnie korzystam z telefonu Samsung Galaxy Grand Prime - już wysłużony prawie 2 letni telefon, którego niedługo zmieniam. Jednak problem polega na tym, że telefon nie przełącza się na LTE. W ustawieniach danych komórkowych nie ma możliwości ustawienia samego LTE. Korzystam z sieci Virgin Mobile, od momentu kiedy weszła na rynek. W moim domu telefon zawsze ma maksymalny zasięg i H+. Tylko kilka razy, zauważyłem że przełączył się na LTE, ale tylko na chwilę - zasięg LTE wynosił ok 3/4 paski zasięgu.

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

Nie łapie LTE nigdzie, czy w domu?

Możliwe, że po prostu nie masz u siebie zasięgu LTE.

Non omnis moriar.

Opublikowano

A jakie to ma znaczenie że ma działać ciągle  w LTE kiedy dobrze działa w HSPA+ ?   Nie korzystasz z telefonu jako routera ani nie ściągasz na nim gier czy filmów by mieć z*******y transfer, do używania telefonu wystarcza nawet 3G . 

Zresztą sam piszesz że masz głównie H+ a LTE ledwo łapie bo pewnie jego nadajnik jest dalej niż inne z których odbierasz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu 

Nadajnik znajduję się 200m od mojego domu. Normalnie na mapie Virgin Mobile mam zasięg LTE.

Udało mi się raz na LTE zrobić test prędkości. Na H+ miałem ok 12mb/s , a w wypadku LTE 2/4 kreski zasięgu 28mb/s

Zależy mi na tym, aby używać telefonu jako router. Mój domowy internet to niecałe 2mb/s po "przypadkowej wpadce Orange". W wypadku Virgin Mobile średnio miesięcznie mam ponad 12GB internetu +7 GB z Orange, ale w wypadku jego LTE już działa. Często pobieram gry przez te dane, bo na  2mb/s nie da się pobierać gier w szybkim tempie, a co dopiero grać online...

@maxaz

Na każdej mapie mam zasięg lte, u każdego operatora. Normalnie używając routera internetu mobilnego (testowałem w Orange) LTE normalnie się wykrywało, i internet śmigał 29mb/s

Opublikowano

Nie patrz na mapę, to teoretyczny zasięg dla urządzeń LTE a nie telefonów który jest różny w zależności od telefonu.

Niestety masz typowy sprzęt dla mas a nie jakościowo dobry telefon gdzie jakość odbioru LTE jest o niebo lepsza. 

Opublikowano

Sprawdzić go w miejscu najczęstszego używania . ;) 

Opublikowano

LTE w Orange to nie to samo co LTE w VIRGIN które używa gościnnie sieci PLAY i T-Mobile, nie porównuj do czegoś czego nie masz i nie posiadasz na tej karcie.     

Nie możesz korzystać z nadajników innych niż sieć  macierzysta, co najwyżej gościnnie mieć udostępnione z ograniczeniami. W niczym nie ma problemu bo telefon łączy i działa z tą sim tak jak ma działać. 

Opublikowano

LTE w Orange to nie to samo co LTE w VIRGIN które używa gościnnie sieci PLAY i T-Mobile, nie porównuj do czegoś czego nie masz i nie posiadasz na tej karcie.     

Nie możesz korzystać z nadajników innych niż sieć  macierzysta, co najwyżej gościnnie mieć udostępnione z ograniczeniami. W niczym nie ma problemu bo telefon łączy i działa z tą sim tak jak ma działać. 

No cóź to chyba wszystko czego potrzebowałem

Dziękuje za pomoc @ Ktosiu

i wszystkim, którzy starali się pomóc.

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...