Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo słaba jakość zdjęć wysyłanych w Messengerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś kilkanaście dni temu gdy wysłałem zdjęcie na messangerze zauważyłem, że jest bardzo słaba jakość. Nie ważne którym aparatem robię, jakość jest taka sama. Jeszcze niedawno wysyłane zdjęcia były świetne, w wysokiej jakości. Jakość zdjęcia bardzo się pogarsza gdy dochodzi do odbiorcy, wcześniej jest bardzo dobra.

Wiecie o co chodzi?

Opublikowano

Jakość zdjęć na Messengerze zależy od twojego aktualnej prędkości twojego internetu. Dodatkowo, jeśli korzystasz z 3G/LTE, to Messenger zmniejsza jakość zdjęć dla zaoszczędzenia transferu.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Jakość zdjęć na Messengerze zależy od twojego aktualnej prędkości twojego internetu. Dodatkowo, jeśli korzystasz z 3G/LTE, to Messenger zmniejsza jakość zdjęć dla zaoszczędzenia transferu.

Z tego co zauważyłem do messenger zawsze konwertuje obraz na mniejszą jakość. Niezależnie od łącza internetowego oraz tego czy jestem połączony przez GSM czy WiFi. 

Opublikowano

Nie zależy od prędkości internetu tylko od ustawień zapisywania i wysyłania zdjęć,  Messenger zwykle zapisuje zdjęcia z wysoką jakością z jakością 2 Mpix. 

Zdjęcia przesyła sie najlepiej  przez usługi zewnętrzne np zawarte w goodle, onedrive itp  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Najlepsze jest to, że niedawno działał normalnie, a teraz jak kumplowi wysyłam zdjęcia zeszytów żeby coś odczytać to nic nie widać :/

Opublikowano

Kiedyś było, dziś jest jak jest i tego nie zmienisz. Nie jest to błąd ani żaden problem z programem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wysyłanie notatek to polecam WhatsApp, używam od dłuższego czasu i spisuje się znakomicie. Praktycznie brak zaniku jakości zdjęcia przy wysyłaniu.

Opublikowano

Zauważyłem, że zdjęcia w słabiej jakości wysyłają się tylko do jednej osoby a reszta ma wyraźną jakość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...