Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer Do 6000-6500zł!

fnMM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Prosiłbym Was o złożenie dla mnie zestawu :

1.Budżet - 6000-6500zł

2.Zestaw zamierzam kupić - za max 2 miesiące

3.Komputer ma służyć do typowego gamingu

4.W koszyku musi się znajdować monitor typowo przystosowany do gry w CS:GO

5.Tak ,do zestawu ma być dołączony system operacyjny - myślę ,że Windows 10

6.Czy zamierzam podkręcać podzespoły - ogólnie to ciężko powiedzieć ,komputera używam praktycznie 16/24 i praktycznie nigdy nie jest on wyłączany i nie chciałbym aby się spalił w miesiąc po kupieniu ,doradźcie mi najwyżej

7.Dodatkowe wymagania co do sprzętu to monitor min.120HZ ,oraz chciałbym ,aby prezentował się jak najlepiej ,chodzi mi tutaj o wygląd

Opublikowano

Ogólnie to planuje kupić za około miesiąc i jestem ciekaw ,co mi aktualnie najlepszego może zaoferować rynek.

Opublikowano

Ogólnie zrobiłem taki zestaw

https://www.morele.net/inventory/info/13nCsb/
  • i7-6700 (4rdzenie, 8wątków, 3,4GHz)
  • Karta GTX 1060 6GB wersja Super JetStream (Bardzo dobre chłodzenie i taktowanie.Tutaj ogólnie można by było dać GTX 1070, ale wtedy trochę przekroczy 6500zł, trochę dużo bierze monitor i system)
  • Obudowa M35 (Ma ona piwnice, więc nie widać zasilacza oraz dysków, a same kable można łatwo schować. Ma również flirty i możliwość kontrolowania obrotów wentylatorów)
  • 16GB ram od Kingston w dwóch kościach
  • Dysk WD Blue 1TB + SSD Irydium 240GB
  • Zasilacz SilentiumPC Supremo M2 550W (Certyfikat Gold, modularne okablowanie, więc możesz odpinać kable i zbędne schować)
  • Do tego Windows 10 Home x64 + Monitor LG 24GM77-B (FullHD, 24 cale, odświeżanie 144Hz, matryca TN)

Na tą chwilę to jest dobry zestaw. Zagrasz we wszystko na najwyższych w FullHD. To nie jest zestaw pod OC. Żeby mieć lepszą cyrkulacje powietrza w obudowie to możesz dokupić sobie jeden wentylator 120mm (~15zł) i zamontować go na froncie. Lepsze temperatury. Kolorystycznie do siebie pasuje. Ciemne kolory.

Opublikowano

Mhm ,dzięki.

Jeśli mógłby ktoś się wypowiedzieć jeszcze o tym zestawie to było by miło:>

Opublikowano

Na chwilę obecną wygląda spoko, ale i tak najlepiej wypowiedzieć się na jego temat na kilka dni przed kupnem i wtedy też weź ten temat odśwież. Bo ceny mogą się zmienić, dostępność poszczególnych modeli również, także nie ma sensu dopinać tego zestawu na ostatni guzik w tej chwili.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
https://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-16-gb-001043360000-sdcz50-016g-b35-288752/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...