Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Krajem na TS3

xJAR3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ok nie wiem czy dobrze robię xD

Wyłączyłem VPN nie wiem czy to to:

post-1548367-0-46365000-1486469497_thumb.png

A internet to chyba to:

NETSPACE-Network

Opublikowano

Używasz starej wersji serwera ? Brak zaktualizowanych IP dlatego TeamSpeak się myli.

Możliwe też, że twój serwer ma Reverse Proxy i dlatego nadaje Ci rumuński adres IP.

Sprawdź czy na innym serwerze masz taki sam problem (na pw możesz wysłać jaki IP Ci się wyświetla jeśli masz rumuńską flagę).

Opublikowano

No dobra.. Ale wiesz ja jestem w tym zielony trochę.. i fajnie jakbyś mógł mi powiedzieć jak to wszystko zrobić  :pls:

@Edit

na wszystkich serwerach na ts3 jest flaga rumunii

Opublikowano

Używasz starej wersji serwera ? Brak zaktualizowanych IP dlatego TeamSpeak się myli.

Możliwe też, że twój serwer ma Reverse Proxy i dlatego nadaje Ci rumuński adres IP.

Sprawdź czy na innym serwerze masz taki sam problem (na pw możesz wysłać jaki IP Ci się wyświetla jeśli masz rumuńską flagę).

@1361622928-U485574.pngTauroo

Kolego wez ty sie doedukuj bo już któryś twój post który jest kompletną nieprawdą i mija się z faktami.

Wersja serwera nie ma tu nic do rzeczy - owszem, ona również odpowiada za pomoc w owej lokalizacji lecz klient też ma swoje dane których używa.

TeamSpeak korzysta z baz danych maxmind.com (oraz, co przed chwilą doczytałem http://www.ip2location.com/free.asp ) które są odświeżane raz na parę tygodni a z poziomu klienta są aktualizowane przy każdym update. Masz rację tylko w tym że przy update'cie serwera to się zmienia, ale zauważ że on ma ten problem wszędzie a pewnie nie każdy serwer ma dokładnie tę samą wersję itp.  Masz najnowszą wersję TS'a? Jeżeli nie, zobacz czy to coś zmieni. Możliwe że musisz też skontaktować się z dostawcą internetu aby sprawdzić co i jak, choć zwykle jest to bug który pochodzi z klienta, a nie jest winą dostawcy - mowie tutaj o aplikacji TS.

Co do reverse proxy, możesz mieć po części racje ale to też żadne wytłumaczenie, bo wątpię żeby każdy TS w polsce miał rumuńskie reverse proxy....pozatym, gdyby tak było to nie tylko on miałby ten problem.

//EDIT - Dodałem parę dodatkowych informacji żeby nie było że mnie zaraz o pisanie bzdur oskarżycie...

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

No cóż, nie jest to jakiś wielki problem, więc nie ma co panikować :P

Wujek Google pomógł w

About 175,000 results (0.61 seconds) 

http://forum.teamspeak.com/threads/68544-Wrong-or-no-country-city-or-Flag-shown-in-weblist-and-client

Sprawdz też tu

http://www.ip2location.com/free.asp

Twoje IP i zobacz jaki wynik zwróci - z tego co tam wyczytałem to TS też od nich bierze lokalizację, więc jeżeli oni mają błędy no to sie nie dziw że w kliencie widzisz to co widzisz.

Dodatkowo to w sumie nie powiedziałeś nam czy sprawdziłeś swoje IP w innych serwisach i jakie wyniki dostałeś. 

Ludzie my mamy za was myśleć czy to w końcu wy macie problem i to wam powinno najbardziej zależeć -.-

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

@Pantoflarzek

No i co mi tym mi pomogłeś? Nic.. próbowałem wszystkiego, prawda nie jest to ważne ale nie fajne jest jak ktoś ci mówi czy mieszkasz w rumunii...

Ludzie my mamy za was myśleć czy to w końcu wy macie problem i to wam powinno najbardziej zależeć -.-

Nie , nie musicie za nas myśleć ale co mam poradzić nie jestem zaawansowanym uczonym w szkole informatycznej więc proszę o pomoc i bardzo mi na tym zależy..

Opublikowano

@Pantoflarzek

No i co mi tym mi pomogłeś? Nic.. próbowałem wszystkiego, prawda nie jest to ważne ale nie fajne jest jak ktoś ci mówi czy mieszkasz w rumunii...

Nie , nie musicie za nas myśleć ale co mam poradzić nie jestem zaawansowanym uczonym w szkole informatycznej więc proszę o pomoc i bardzo mi na tym zależy..

No tak, nie bierz mojej całej wypowiedzi i wyciągaj z kontekstu. Nawet do tej pory nie zrobiłeś tego co mówiłem w poście wyżej. Prosiłem abyś sprawdził w innych serwisach lokalizacyjnych i dał znać - nie zrobiłeś tego. Więc ja umywam ręce. Ja się dopraszać o informacje nie będę, albo komuś zależy i je podaje, albo bawimy się w kotka i myszkę.

Pozatym tego nie naprawisz. Podałem Ci gdzie masz to zgłosić i przy update zostanie to uwzględnione. Nic więcej raczej nie poradzimy.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...