Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny instalator do stylu ts3

SgPc303

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy mógł by mi ktoś powiedzieć jak zrobić własny instalator do stylu ts3, w zasadzie chodzi mi o to by podmienił 3 pliki z rozszerzeniem .tpl. Najlepiej było by bym nie musiał pobierać jakiś programów, chyba że to konieczne, oraz chciałbym by w tym instalatorze wybierało się ścieżkę do pliku.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Jeżeli nie tu napisałem to przepraszam.

Specjalista
Opublikowano

Tutaj masz sposób jak zrobić swój właśny instalator do wtyczek dla aplikacji TeamSpeak3.

Instalator wtyczek to nic innego jak plik z rozszerzeniem .zip, którego rozszerzenie zamieniamy potem na;

dla odpowiednich wtyczek:

• .Ts3_plugin - dla pluginu
  • .Ts3_style - dla motywu
  • .Ts3_soundpack - dla paczki dzwiękowej
  • .Ts3_iconpack - dla paczki ikonke
  • .Ts3_translation - dla tłumaczeń

Każdy taki plik powinien mieć plik package.ini

Przykład takiego pliku to:

Name = PLugin dla MPC
Type = Plugin
Author = PGS
Version = 1,0
Platformy = Win32, Win64, Mac, Linux
Opis = "Tutaj opis pluginu".

Przykładowa struktura plików w archiwum

package.ini
plugin
  my_plugin_win32.dll
  my_plugin_win64.dll
  my_plugin_data
    data.dat
Opublikowano

@PGS mógł byś mi wytłumaczyć o co chodzi z przykładową strukturą, chodzi mi o te plugin
my_plugin_win32
.dll
my_plugin_win64
.dll
my_plugin_data
data
.dat

Mógł byś mi wysłać jakieś ss z tego jak mam taki instalator zrobić? Bardzo bym o to prosił ponieważ jak próbuję zrobić to sam to nie bardzo mi to wychodzi.

Opublikowano

@PGS Jak tak klikam to nic się nie dzieje, każe mi wybrać aplikację jaką mam otworzyć ten plik. Wszystko zrobiłem tak jak tu w tym stylu do pobrania http://www.mpcforum.pl/topic/1406068-inne-rozszerzone-informacje-o-u%C5%BCytkowniku-kanale-i-serwerze-w-j%C4%99zyku-polskim-styl/ i nawet gdy ten styl na którym się wzorowałem jest do pobrania to każe mi wybrać aplikację jaką mam go otworzyć.

Opublikowano

W katalogu głównym ts'a (tam gdzie masz plik .exe ts'a) powinien znajdować się plik z nazwą podobna do 'createfileasoc.exe'. Uruchom go jako Administrator, powinno pomóc.

mpc.jpg

Opublikowano

Pewnie coś źle robię i mi nie wychodzi :/ @PGS czy mógł byś mi pomóc w stworzeniu tego oto instalatora? Podesłał bym Ci te moje pliki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...