Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziś vs dawniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co najbardziej wspominacie z wcześniejszych lat, czego wam brakuje? Czemu wiele rzeczy z dawnych lat uznajemy za lepsze, mimo że przez rozwój dużo z nich dziś jest najlepszych?

Opublikowano

Dla mnie telewizja poszła w złą stronę. Nie ma tam obecnie nic ciekawego, głównie idiotyczne progamy paradokumentalne, tak samo bajki - mało co teraz trzyma poziom, chyba najlepiej wspominam Disney Channel jak startował.

Opublikowano

Zabawy. Jak nie raz około 22, potrafiło się zebrać z 20+ osób i bawić się w chowanego, aż do ciemnej nocy ;) to było piękne. Jeszcze jak mama krzyczała aby wracać :D

Opublikowano

Kiedyś robili lepsze napoje w puszkach. Pamiętam jak za dzieciaka chodziłem do sklepu kupić pepsi i smakowało pysznie. 

Są takie same, po prostu jak byłeś dzieckiem to ten smak był dla ciebie smaczniejszy, ponieważ piłeś go krócej i Ci się nie przejadł(?), to jest uwarunkowane wydzielaniem dopaminy podczas jedzenia, ale to sobie na necie poczytaj :P, polecam też kanał mc^2 na youtube, który zrobił o tym odcinek.

Wiele rzeczy uznajemy za lepsze ze względu na ówczesną nieświadomość i przez sentyment.

Z przeszłości niczego mi nie brakuje, a wręcz przeciwnie wiele bym dał żeby coś do niej dołożyć jak nie jeden z Was bo ilu by chciało cofnąć się w czasie, zacząć wszystko od nowa i postępować według o wiele dojrzalszych zasad.

Opublikowano

Ludzie uznają starsze rzeczy z ich dzieciństwa za lepsze ze względu na przywiązanie, w młodym wieku zazwyczaj bardzo łatwo się przywiązuje do wszystkiego, nawet do najbardziej bezużytecznych rzeczy. Zwykła sentymentalność polegająca na wartościach emocjonalnych, uczucie nostalgii oraz "podróży w czasie". Takie przywiązania mogą się nie rozrywać, ze względu na zbyt silne podświadome połączenie pamięciowe z czasami beztroski, braku obowiązków czy dużo mniejszym poziomem stresu.

Opublikowano

Bajki nie są już takie same jak kiedyś. Kiedyś to mogło się je oglądać codziennie przez kilka godzin. Teraz to typowe gówienka.

Dokładnie, stare bajki na Cartoon Network to było coś ^^

Skunk Fu, Chowder, Ed, Edd i Eddy, Brenda i pan Whiskers, KND i wiele innych :D

Opublikowano

Ed, Edd i Eddy to było coś :v Jeszcze bliźniaki Cramp, Samuraj Jack, Klan na drzewie, Tchórzliwy pies, a teraz jakieś gówno. Jedyne co mi się z teraz podobało, jak oglądałem to Pora na przygodę hehe

Pozdrawiam cieplutko.

Bajki nie są już takie same jak kiedyś. Kiedyś to mogło się je oglądać codziennie przez kilka godzin. Teraz to typowe gówienka.

Dokładnie, stare bajki na Cartoon Network to było coś ^^

Skunk Fu, Chowder, Ed, Edd i Eddy, Brenda i pan Whiskers, KND i wiele innych :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...