Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPSów mimo dobrego komputera

Agrehor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z CS:GO na swoim laptopie, przy najniższych ustawieniach grafiki w grze generuje mi max 150fpsów, nie mam ustawionego limitu w konsoli. Specyfikacja mojego laptopa MSI GL62-6QD 
I5-6300HQ 2,30 GHz 
Nvidia GTX950M 
16GB Ramu 

Windows 10

Aktualizacje grafiki są najnowsze, w czym tkwi problem że mam tak małą liczbę fpsów? Informuje że w innych grach nie mam problemów z fpsami mimo że inne gry mają większe wymagania typu Wiedźmin 3, GTA V i gram na średnich ustawieniach...

Opublikowano

Czy to jest mało? Ja posiadając PC z gtx 960 + fx-4320 mam na najniższych (tylko rozdzielczość 1080p)  w CS:GO mam 200 FPS.

Takie są uroki Cs'a. W GTA V na wysokich mam stałe 60.

Opublikowano

Czy to jest mało? Ja posiadając PC z gtx 960 + fx-4320 mam na najniższych (tylko rozdzielczość 1080p)  w CS:GO mam 200 FPS.

Takie są uroki Cs'a. W GTA V na wysokich mam stałe 60.

Jak na takim procesorze masz 200fps? Ja tylko czasem 130 podbije a mam FX-6300 a grafika na 4:3 1024x768 grafika w tej grze raczej duzo roznicy nie zrobi(GTX750Ti)

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Nah przesada. Ludzkie oko i tak widzi 60fps więc po co starać się o to aby z 120 uzyskać 200fps?

Kompletnie nie rozumiem Cie kolego.

Masz laptopa, a jak wiadomo karty graficzne laptopów nie wymiatają.

W internecie sposobów na więcej fps jest tysiące, TYSIĄCE.

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

Tylko że jest to laptop gamingowy i dosyć nowy, oczekiwałem od niego więcej i dlatego czuje zdziwienie gdzie na moim stacjonarnym 4 lata starszym PC jestem w stanie wyciągnąć więcej FPS...

Opublikowano

Nah przesada. Ludzkie oko i tak widzi 60fps więc po co starać się o to aby z 120 uzyskać 200fps?

Kompletnie nie rozumiem Cie kolego.

Masz laptopa, a jak wiadomo karty graficzne laptopów nie wymiatają.

W internecie sposobów na więcej fps jest tysiące, TYSIĄCE.

nie pierdol glupot

w csie plynna gra zaczyna sie od 90/100fps +.

ustaw sobie limit na 60fps i 100 i zobaczysz roznice..

i ogolnie nie wiem jaki masz problem. 150 fps to i tak jest dużo. Do tego nawet nie napisales czego juz probowales, a czego nie. mozesz sprobowac wylaczyc hrtf, moze to troche fpsow ci da.

Opublikowano

Tylko że jest to laptop gamingowy i dosyć nowy, oczekiwałem od niego więcej i dlatego czuje zdziwienie gdzie na moim stacjonarnym 4 lata starszym PC jestem w stanie wyciągnąć więcej FPS...

masz procesor 2.3GHz nie licz na wiecej ;) Karta tez nie jest "gamingowa" Jedyne to ramy masz wystarczajace. Sprobuj ewentualnie multirenderowanie wlaczyc.

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

@rauespl Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Różnice pomiędzy 60fps,a 100fps można zauważyć tylko w spowolnieniu

Nie ośmieszaj się, bo sam gadasz w bzdury

Polecam zajrzeć do zasad kultury

Typowy żałosny polski cebulak.

nie pierdol glupot

i ogolnie nie wiem jaki masz problem. 150 fps to i tak jest dużo. Do tego nawet nie napisales czego juz probowales, a czego nie. mozesz sprobowac wylaczyc hrtf, moze to troche fpsow ci da.

No gratuluje umiejętności czytania. Nic nie mówiłem w swoim komentarzu od ilości fps, która w cs:go jest "PŁYNNA"

Opublikowano

Po 1 to nie jest laptop gamingowy tylko zwykły z marketu za +2,8k

Po 2 150fps na wysokich to i tak dużo

Po 3 i tak masz 60HZ , więc i tak wiecej fps nic Ci nie da

Opublikowano

@rauespl Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Różnice pomiędzy 60fps,a 100fps można zauważyć tylko w spowolnieniu

nie pierdol glupot

No gratuluje umiejętności czytania. Nic nie mówiłem w swoim komentarzu od ilości fps, która w cs:go jest "PŁYNNA"

To ty się nie ośmieszaj. "Ludzkie oko widzi max 60 fps" Zamknij się i pierw sprawdz czy to prawda, a następnie pisz.

Co do tematu to nie osiągniesz więcej, 150fps na tym sprzęcie to norma :)

Opublikowano

Masz tyle FPS ile powinieneś mieć. Ja na laptopie z i7-4720HQ i GTX 960 mam 200-250-300 zależnie od mapy. (mirek np. 200+, a na dust2 to już 300)

ps przypominam, że w CS większą rolę odgrywa procesor niż karta graficzna

Opublikowano

nie pierdol glupot

To ty się nie ośmieszaj. "Ludzkie oko widzi max 60 fps" Zamknij się i pierw sprawdz czy to prawda, a następnie pisz.

Kolejny mądry pan inteligent. 

Ludzkie oko widzi ok 60fps maksymalnie przy normalnym tempie. (jtak przyjęto, nie ma potwierdzeń że na 100% widzi więcej fps)

Sprawa wygląda inaczej w spowolnieniu i wyrenderowaniu czegoś (filmu) przy więcej niż 60klatkach na sekundę

Kolejna żałosna osoba, potrafiąca hejtować do bólu.

Jest prawdopodobieństwo, że ludzkie oko widzi 80-100fps, ale nie jest to nigdzie profesjonalnie udowodnione.

@ Ememenss 

Procesor od zawsze w cs:go odgrywał większą rolę.

Ja na I5-6200U 2.7GHz i AMD Radeon R5 M430 na niskich 1280x768 ledwo co mam 120 stałych fps :)

Opublikowano

nie pierdol glupot

wyzywanie od cebulakow w 2017 :D CS:GO jest tak zoptymalizowany, że różnica przy 60fps a takim 100/120 jest odczuwalna. W innych grach to moze tak tego sie nie odczuwa.

btw. pewnie uslyszales to od swoich kolegow xD

Opublikowano

nie pierdol glupot

Kolejny mądry pan inteligent. 

Ludzkie oko widzi ok 60fps maksymalnie przy normalnym tempie. (jtak przyjęto, nie ma potwierdzeń że na 100% widzi więcej fps)

Sprawa wygląda inaczej w spowolnieniu i wyrenderowaniu czegoś (filmu) przy więcej niż 60klatkach na sekundę

Kolejna żałosna osoba, potrafiąca hejtować do bólu.

Jest prawdopodobieństwo, że ludzkie oko widzi 80-100fps, ale nie jest to nigdzie profesjonalnie udowodnione.

@ Ememenss 

Procesor od zawsze w cs:go odgrywał większą rolę.

Ja na I5-6200U 2.7GHz i AMD Radeon R5 M430 na niskich 1280x768 ledwo co mam 120 stałych fps :)

U normalnego człowieka ludzie oko widzi 150-200fps u ludzi z lepszym wzrokiem nawet do 250fps... 60fps? o czym tym gadasz wtedy świat widziany nie miałby sensu..Po za tym gdy byłem w technikum i robiono nam testy w 180 klatkach "lasu" wstawiono jedną klatkę "pożaru lasu" i każdy 100% klasy to widziało..

Po za tym i tak on ma 60hz więc wiecej niz 150 mu niepotrzeba...

Opublikowano

@ costrume 

Każdy ma inny wzrok. 

"Klatkę lasu?" Nie jestem pewny, ale mam wrażenie że film który oglądałeś był w zwolnionym tempie. Spowolnienie pozwala zobaczyć większą liczbę klatek na sekundę niż 60. Ja mówię o normalnym przepływie czasowym. 

Opublikowano

K***a, @weCzarek ... dostałeś już 2 ostrzeżenia za pierdolenie głupot, chcesz kolejne? Udowadniasz, że nie masz najmniejszego pojęcia o tej grze i prawdopodobnie nigdy w nią nie grałeś na dobrym sprzęcie, ba- jestem nawet pewny. Pograj sobie na ponad 300/400 FPSach albo chociaż nawet na 200 i przesiądź się znowu na 60 w CS.. Jeszcze piszesz, że GPU odgrywa większą rolę od CPU xD. Takie typki i pseudo znawcy jak ty pojawiają się tu raz na jakiś czas po czym są zjadani i wyrzucani z działu, bo nie mają racji. Jeszcze może napisz, że po c**j mu więcej FPS jak ma ekran 60hz xD.

Jak chcecie sobie dyskutować dalej nie na temat to idźcie na PW, bo offtopujecie już dobrą chwilę.

Nie masz racji, nie masz wiedzy. Opuść ten dział i temat, bo jeszcze wprowadzisz kogoś w błąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...