Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na którym świecie lepiej zacząć grę - 113/114?

dobryziomxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie grałem długo w plemiona. Aktualnie wychodzą 2 nowe światy. Na którym najlepiej zacząć? Trochę się różnią i jest sporo nowości względem tego co było kiedyś (dawno, dawno temu) - dla jakiś osób jest poszczególny świat?

Opublikowano

Polecam świat 113 :)

Na 114 jest farmienie, trzeba poświęcić wiele czasu, no i oczywiście gracze korzystający z Punktów Premium zawsze zdobywają przewagę.

Zapraszam również do wspólnej gry, możesz napisać na PW :)

Yes...

Opublikowano

To zależy, ja kiedyś uwielbiałem grać na światach z farmą. Kochałem farmić. Niestety gdy czasu jest mniej to bardziej opłaca się grać na światach bez farmienia. Niestety skupiam się wyłącznie na Arkadi 3 więc teraz nie zagram. 

No cóż, również jak najbardziej grałem na światach z farmą, jednak z czasem powstania giełdy premium, dla mnie przestało mieć to większy sens. na jednym ze światów, po około 2 tygodniach (o ile nie wcześniej) goście pykali pierwsze wioseczki, bez giełdy realne by to było na etapie 4-6 tygodni

Yes...

Opublikowano

To zależy, ja kiedyś uwielbiałem grać na światach z farmą. Kochałem farmić. Niestety gdy czasu jest mniej to bardziej opłaca się grać na światach bez farmienia. Niestety skupiam się wyłącznie na Arkadi 3 więc teraz nie zagram. 

No cóż, również jak najbardziej grałem na światach z farmą, jednak z czasem powstania giełdy premium, dla mnie przestało mieć to większy sens. na jednym ze światów, po około 2 tygodniach (o ile nie wcześniej) goście pykali pierwsze wioseczki, bez giełdy realne by to było na etapie 4-6 tygodni

Co ty opowiadasz kolego? 

Normą było bez premki w 2 tygodnie do full offa i 4 grubych. 

Jak nie zrobisz w pierwsze 3 dni stajni to zapomnij , że osiągniesz coś takiego i bez farmingu 24/7 odpowiednimi pakietami.

Niektórzy gracze mają stajnie już w 2 dniu dlatego robią przewagę ogromną na start po prostu taktyka z robieniem 150 pik czyli poradnik typowego Dybuka jest poradnikiem jak stać się dobrą farmą dlatego też został opublikowany by ludzie budowali wioski swoim przyszłym posiadacza. :D

Na ś40 CmsNero z plemienia 40 (Czterdziestu) to osiągnął i wtedy to było coś "magicznego" wręcz dla wielu jak i to , że dało się wbić klina w synchro(Pociąg) grubasów co 25ms co x 4 dawało 75ms. Teraz kliny masz tak proste , że trzeba się postarać lub być na prawde leniem żeby nie wbić klina jak masz 800ms przeważie na klina.

Opublikowano

Faktycznie on potrafił na koncie mającym 10mln wzwyż farmić ręcznie , a do tego ogarniać bez premki ^^

Rekord Polskich 3k to słaby grajek z tą giełdą :D

Nie umiem sobie przypomnieć jaki to był serwer , ale chyba Grecki lub Szwedzki gdzie gość w ciągu tych 3 dni miał z 7 wiosek i ponad 12 tysięcy punktów , a top 2 z 300 punktów :) 

Opublikowano

Na razie rozpocząłem grę na dwóch światach. Muszę sam posprawdzać co i jak i gdzie bardziej mi się spodoba. Co do świata 114 na którym jest farmienie to jak dobrze to robić? Wiadomo, że na razie jest ochrona więc odpada farma na ludiach, którzy tylko się zarejestrowali a nie grają. Po ile wysyłać woja? Już spichlerze są puste i wysyłam po 10 pik a mam po 5 każdego surka - nie opłaca się. Wysyłać do różnych wiosek po kilka szt woja nawet jak idą po kilka godzin? A no i jeszcze jak się mało wysyła to mogą ginąć. Jak to dobrze robić?

Opublikowano

Robisz zadania i wysylasz 2 piki 2 miecze etc... 

Budujesz wszystko do stajni , badasz ja i max. 3 dzien badasz lekka i nastawiasz sie na jej produkcje 24/7 podnoszac stajnie / zagrode / spichlerz / koszary by miec 200 toporka w 5 dniu. / Ratusz / Kuznia i max 5 poziom Warsztatu wyzszego sie nie oplaca , bo nic to nie daje i zabiera miejsce na cenne wojsko. Rynek wg. upodoban ja zawsze robilem 10 ewentualnie 15 poziom co mi starczalo najwyzej pozniej sie zburzy , ale nie warto wiekszego , niz 18 , bo zabiera miejsce na wojsko.

Dopiero na sam koniec mozemy sie pokusic o robienie eko , bo surowca bedziemy miec od groma mozemy tez nie budowac eko i nastawic sie na dalsze farmienie majac wioski ok. 6k punktow z full zagrodami offa i klepac monety przy tym farmiac i majac potezne offy tylko jedyny problem jak taki off padnie ciezko sie pozbierac , chyba ze zaczniecie balansowac surowcami.

Opublikowano

Ok - jest jedno

1. Jest gdzieś drzewo misji świat 114?
2. Czy w zależności od świata mogą być inne misje? Np. nie mam misji w której dostaję 10 toporków.

Opublikowano

Ok, powiedzmy, że mam stajnie, robię już lekką itp, po tygodniu jak się skończy ochrona ile powinienem mieć woja i jak stać z budynkami?

Opublikowano

a do jakiej odległości farmić wioski? Mam 3 barby obok siebie, ale już wojo po 0 przynosi

Jak masz wystarczająco wojska i przynosi 0 do wypuść te wojska trochę dalej, ale nie po 10 godzin tylko max 2/3 godzinki.

@Rusek13  Plemię UOP, totalna żenada. Chwalą się jacy to są dobrzy na Arkadi 3 a dostają w dupkę codziennie od nas. Masakra.

Pozdrawiam z UOP ;)

Opublikowano

Ok, powiedzmy, że mam stajnie, robię już lekką itp, po tygodniu jak się skończy ochrona ile powinienem mieć woja i jak stać z budynkami?

Nikt , ale to nikt ci tego nie powie... to tak samo jak z waluta albo 3 wojna swiatowa nikt nie wie kiedy cena spadnie/wzrosnie tak samo jak nikt nie wie czy ktos nie sprowokuje wojny na swiecie.

Po prostu graj.Po tygodniu to wedlug mnie ok. 21/23 minimalnie poziom zagrody powinienes miec pelny , ale nadal nie jestem w stanie powiedziec ile czego powinienes miec. Wyznaczylem ci cel to sie go trzymaj. Nie rob zadnych mieszanek off z deffem tylko rob off i naucz sie synchro/kontr itp.

Opublikowano

A jak tutaj kogoś podbić? Wiadomo, nowy świat itp - lecę w offa, po skończeniu ochrony czyli za jakieś 119h będę miał około 250 LK, 500 toporków + rycerz (30% topór, 15%LK dmg) czyścić od razu tych graczy, którzy mają mniej pkt, farmić na nich i jak będzie gruby to przejąć wioskę? Tylko, że taka wioska to z 500 pkt będzie mieć, może więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...