Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie komputera do 3000 lub 4000zł

Hisayuki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

A więc proszę o złożenie mi komputera do 3000-4000zł(to jest max ,miło by było gdyby do tylu nie doszło).

Komputer ma służyć do grania.

Nie szukam akcesoriów typu myszka,klawiatura,monitor ,windows również jest zbędny ,chodzi mi o samego PC.

Chciałbym ,aby w owym sprzęcie znajdował się procesor i7 lub ew. i5 ,min 8gb ram ,dysk 1tb (myślę ,że więcej nie potrzebuję).

Resztę pozostawiam Wam moi mili!

Chciałbym również ,aby w cs'ie na średniej rozdzielczości na minimalnych ustawieniach FPS'y sięgały 200-250 ,bez gwałtownych spadek.

Jeśli możecie to dopiszcie do swojego zestawu ,ile w ~ będzie fps'u w danej grze.

Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc ,na pewno odwdzięczę się :)

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer?

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Ode mnie coś takiego https://www.morele.net/inventory/info/s4GddX/  W cs stałe 250-300 na normalnej rozdzielczosci

Opublikowano

Zasadnicze pytanie - kiedy kupujesz ten komputer.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
Zwykły dysk HDD, można dołożyć SSD 128GB na system i podstawowe programy.

Procesor z najnowszej serii. Najmocniejsze i5 z zablokowanym mnożnikiem.

W danym przedziale cenowym najlepsza karta graficzna, która posiada aż 6GB pamięci co oznacza, że o zapełnieniu jej w grach (w normalnym warunkach) raczej nie ma mowy.

Jeżeli chcesz zejść konkretnie do 3000zł można wziąć tylko 8GB RAM i o jedno pole gorszą grafikę co może odbić się niedługo brakiem mocy w nowszych tytułach. 

Zwykła, przewiewna i wyciszona obudowa wyposażona w 2 porty USB 3.0, bez żadnych wodotrysków(okienek, ledów itp.) 2-komorowa co daje lepsze uporządkowanie okablowania

16GB dobrego w stosunku do ceny RAMu, gdzie nie opłaca się dawać x2 większej kasy za nieco lepsze. (Jeżeli tylko grasz w gry typu lol, CS:GO co dużo pamięci nie wymagają to możesz brać tylko 8GB)

Co do płyty głównej to nie ma ona USB-C ale jest za to wyposażona w lepsze chłodzenie poszczególnych elementów na niej. Reszta to w sumie to samo co u konkurencji czyli porty do wyświetlania obrazu, które sa i tak niepotrzebne, bo monitor będzie podpięty bezpośrednio do karty graficznej, sporo złącz usbi inne podstawowe złącza. 

Opublikowano

Komputer chce zakupić dzisiaj, jutro, na dniach, oj nie umiem kręcić procesoru, ale myślę, że po paru poradnikach dam sobie radę

Opublikowano

No to zestaw z drugiego postu może być. Tylko zamień kartę graficzną na wersje którą ja podałem, czyli JetStream.

Na tym zestawie spokojnie zagrasz we wszystko na wysokich w fullhd. 

Dodaj jeszcze tą opcje do koszyka-

https://www.morele.net/aktualizacja-biosu-649058/

i5-7500 to najnowsza generacja, więc musisz mieć zaktualizowany Bios.

To nie jest zestaw pod OC, więc jest dobrze.

Opublikowano
https://www.morele.net/inventory/info/fZPzNg/

Lepszego zestawu nie złożysz. Jest to zmodyfikowana wersja zestawu @pb14 . Różnice to:

- zasilacz - ten ma certyfikat GOLD, 5 lat gwarancji i pół-modularne okablowanie.

- RAM - 2x8GB. Starczy na bardzo długo.

- Grafika - ten sam model, ale z lepszych chłodzeniem. Sam mam kartę z tym chłodzeniem i jest znakomite.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
https://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-16-gb-001043360000-sdcz50-016g-b35-288752/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...