Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dźwiękiem, karta dzwiekowa Roccat Juke

T3TRIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj zakupiłem zewnętrzną karte dźwiękową Roccat Juke i słuchawki z mikrofonem. Po podłaczeniu Roccata Juke na usb do komputera i do niego słuchawek, odpalilem komputer żeby sprawdzic czy działa niestety dźwięku nie słychać nadal :/ wczesniej jak jeszcze nie miałem zadnej karty dźwiękowej to nawet nie wykrywało, teraz jak wchodze w panel sterowania i dzwiek, to niby wykrywa to Roccat Juke ale to wszystko. Ze strony producenta pobralem sterowniki do Roccata Juke no i niby byl jakis proces instalacji i uruchomiło ponownie komputer, lecz dźwięku nadal nie słychać. Z góry dziękuję za pomoc :^)

Opublikowano

Kliknij PPM na ikonkę głośności w prawym dolnym rogu ekranu. Wybierz urządzenia do odtwarzania. Widzisz tam swoją kartę? Najlepiej daj screena.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Na pewno nie wpiąłeś na odwrót słuchawek i mikrofonu? Po stronie komputera wszystko działa dobrze.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Wszystko jest właśnie dobrze wpięte, zielone=zielone, różowe=różowe, może coś ze sterownikami? no ale w sumie pobierałem ze strony i nic

Opublikowano

@Wielki Posejdon A wytłumacz mi, jak niby słuchawki na jack mają potrzebować oddzielnych sterowników? Skoro przez przewód jack idzie sygnał analogowy, a nie cyfrowy xD

A masz jakiś program do zarządzania tą kartą dźwiękową?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@Wielki Posejdon A wytłumacz mi, jak niby słuchawki na jack mają potrzebować oddzielnych sterowników? Skoro przez przewód jack idzie sygnał analogowy, a nie cyfrowy xD

A masz jakiś program do zarządzania tą kartą dźwiękową?

Nieważne, mój błąd ...

@JacoH Napisał że ma sterowniki ze strony producenta, więc pewnie cośtam jest ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...