Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pominięcie dywizji

BuKiKoniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Eryk w tamtym temacie odpowiadaliśmy tylko czy się da - czy nie, napiszę tutaj trochę bardziej rozbudowaną wypowiedź.

No to emm mam 8 winów z rzędu a mmr mam wycenione o 2 dywizje wyżej, ile mniej więcej musiałbym jeszcze wygrać by mnie przerzuciło?

MMR przypisane do Twojego konta to wartość ukryta - znana tylko systemowi rankingowemu RIOT, żadna ze stron typu op.gg i tym podobne nie jest w stanie pokazać Ci dokładnej wartości Twojego mmr, ponieważ obliczają je na podstawie swojego własnego skryptu.

Niestety - ale nikt nie jest w stanie Ci powiedzieć ile jeszcze meczy z rzędu musiałbyś wygrywać, aby pominąć dywizję podczas awansu, byłoby nieco łatwiej gdybyś powiedział, czy grasz na dopiero wylewelowanym koncie, czy może miałeś już jakąś dywizję sezon temu (Jaką?) i gdzie znajdujesz się obecnie, ponieważ w nowym sezonie mimo resetu dywizji konta zachowują swoje mmr.

Odnoszę wrażenie, że skrypty typu op.gg za bardzo skupiają się na ostatnich rozegranych grach kiedy system riot bierze pod uwagę twój performance z dłuższego czasu wstecz. Wystarczy wejść na niewielki win streak i strony pokażą Ci, że Twoje mmr jest ponadprzeciętne, a w rzeczywistości wygrane te dużo w tej kwestii nie zmieniają.

Oprócz tego istotne jest to, czy grasz solo, czy duo. Twój duo partner również ma wpływ na Twoje mmr. Jeżeli grasz z kimś z niższego elo - będzie Ci dużo ciężej przeskoczyć dywizję.

giphy.gif

Opublikowano

Najlepiej by bylo jakbys podeslal konto no i ilosc LP na mecz jest najwazniejsza w sumie, wtedy mozna by bylo stwierdzic choc i tak nie jest to w 100% pewne.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...