Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przywracanie pc do życia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W październiku 2016 roku kupiłem nowy komputer. Wszystko fajnie aż do teraz.

Pobrałem dosyć podejżany plik ( szukałem starych wormsów, bo na steam nie bylo )

I lekko mówiąc wywaliło mi z 7 okien przeglądarki, 3 okna pobierania, zmieniło domyślną stronę startową na tortluxa itd. Chcę zrobić całkowity format. Mam dwa dyski, jeden hdd, drugi SSD (na system). System do instalacji mam na pendrive. Tylko że nie wiem jak usunąć wszystko. Sformatowałem hdd ale nie pomogło. Mam Windowsa 10. Pomocy.

Edit

Przestał działać prawy przycisk myszy.

MÓJ PC

MSI B150m MORTAR , I-5 6400 2.7 GHz, EVGA GTX 960 4GB, 8GB RAM-u,

beQUIET SHADOW ROCK 2, WESTERN DIGITAL BLUE 1TB HDD, GOODRAM 250GB SSD.

Opublikowano

Jak piszesz że na ssd masz system a formatujesz hdd to nie dziw się skoro syf który zainstalowałeś jest wciąż na dysku z systemem. Jak chcesz sformatować wszystko, to formatujesz wszystkie dyski. 

aqcu39P.png
Opublikowano

Wiem. Ale jak? Normalne formatowanie(Mój komputer, PPM na dysk C i formatuj.) nie działa.

Gdy włączam Windowsa z pendrive piszę :

The file 'autorun.dll' could not be loaded oraz is corrumpt.

Serio cannot continue. Error code id [0x7E]

A gdy zamienię dysk z którego ma się włączyć system na usb to też jest jakiś błąd.

MÓJ PC

MSI B150m MORTAR , I-5 6400 2.7 GHz, EVGA GTX 960 4GB, 8GB RAM-u,

beQUIET SHADOW ROCK 2, WESTERN DIGITAL BLUE 1TB HDD, GOODRAM 250GB SSD.

Opublikowano

Włóż Pendrive do komputera, uruchom go ponownie, wciskając przy uruchamianiu F9 lub F11(zależy od płyty głównej; "Boot Menu"), wybierz z listy Pendrive, zainstaluj Windowsa. Przy instalacji na obu dyskach usuń wszystkie partycje, następnie stwórz i sformatuj nowe.

Non omnis moriar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...