Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraftem nie odpala się

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od wczoraj chciałem zagrać w Minecrafta ale gdy dam Graj okno znika a po chwili czekania pojawia się znowu z jakimiś logami próbowałem już wszystkiego reinstalacja "Java" reinstalacja sterowników proszę o pomoc.

Oto logi z konsoli z forge i bez post-1547711-0-98746000-1485948935.pngpost-1547711-0-92127800-1485948936_thumb.pngpost-1547711-0-55336300-1485948938_thumb.png

Posiadam win10 

Opublikowano

http://www.minecraftforum.net/forums/support/unmodified-minecraft-client/1864565-game-ended-with-bad-state-exit-code-1073741819

Tak jak w linku, czyli spróbuj całkowicie wywalić całą jave, potem zainstalować najnowszą i zobaczyć czy działa, jak nic nie da to drugi sposób, czyli wyłącz fullscreen. Ewentualnie od siebie napisze żeby spróbował odpalić jako administrator i ewentualnie w trybie zgodności.

Opublikowano

Moja ostatnia sugestia, to downgrade sterowników do karty graficznej o jedną wersję, mogą trochę ucierpieć fpsy, ale powinno działać ;)

@Wielki Posejdon

Haha, właśnie chciałem o tym pisać :D

Skoro reinstalowałeś kartę graficzną to sprawdź, czy zainstalowałeś ich NAJNOWSZĄ wersję.

Inną opcją może być używanie innego launchera, jeżeli używasz pirackich wersji minecraft'a.

Pamiętam moment, w którym ja się przenosiłem na Windows 10 i miałem ten sam problem – próbując odpalić minecraft'a automatycznie on się zamykał.

Spróbowałem zainstalować starszy sterownik, ale przerzuciło się to na stan gry gdy utraciłem jakieś 50 fps'ów?

Zainstalowałem najnowsze sterowniki i zrobiłem sobie przerwę od minecraft'a, wyszło parę aktualizacji do karty graficznej i tak próbując odpalić po jakimś czasie grę zaczęła działać.

Być może wina stoi po aktualnej wersji sterownika.

Pozdrawiam.

5120514749178281372145.png

Opublikowano

Moja ostatnia sugestia, to downgrade sterowników do karty graficznej o jedną wersję, mogą trochę ucierpieć fpsy, ale powinno działać ;)

@Wielki Posejdon

Haha, właśnie chciałem o tym pisać :D

Skoro reinstalowałeś kartę graficzną to sprawdź, czy zainstalowałeś ich NAJNOWSZĄ wersję.

Inną opcją może być używanie innego launchera, jeżeli używasz pirackich wersji minecraft'a.

Pamiętam moment, w którym ja się przenosiłem na Windows 10 i miałem ten sam problem – próbując odpalić minecraft'a automatycznie on się zamykał.

Spróbowałem zainstalować starszy sterownik, ale przerzuciło się to na stan gry gdy utraciłem jakieś 50 fps'ów?

Zainstalowałem najnowsze sterowniki i zrobiłem sobie przerwę od minecraft'a, wyszło parę aktualizacji do karty graficznej i tak próbując odpalić po jakimś czasie grę zaczęła działać.

Być może wina stoi po aktualnej wersji sterownika.

Pozdrawiam.

ostatnio sporo ludzi na karcie Nvidii ma z tym problem z tego co zauważyłem :O trzeba czekać na nowe, albo downgrade

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...