Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Słaba wydajność w grach

Maciek18881

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem natomiast posiadam bardzo dobry sprzęt do grania w gry. A w grze CSGO mam około 50-60 fps. Mam najnowsze aktualizacje oraz sterowniki.

Mój sprzęt: 

- MSI GTX 1060 GAMING X 3GB

- Intel Pentium CPU G3250 3.20 GHz

- 8GB RAM

- Windows 10 pro

Proszę o pomoc

Edit:

Dodam jeszcze, że podobnie jest np. w TheForest podejrzewam, że w innych grach też...

A tak wgl w dniu w którym pisze tego posta miałem formatowany komputer więc nie ma mowy o jakimś wirusie bądź bałaganie na kompie. Przed formatem w cs miałem około 90 fps tak samo w TheForest i twierdziłem że to mało bo kolega z słabszą kartą a z taką samą resztą podzespołów ma po 250 fps w csgo a ja miałem 90 fps. W takim razie zrb format bo myślałem, że się poprawi a tu jest gorzej ;/

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po formacie masz zapewne aktywny Xbox App na W10 który domyślnie zakłada capa 60 fpsów (lub mniej) na większość gier. Trzeba to odinstalować za pomocą Powershella:

1. Wpisz w menu start "Power Shell", uruchom z prawami administratora.

2. Wykonaj komendę:

Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage

lub

Get-AppxPackage Microsoft.XboxApp | Remove-AppxPackage

Powinno pomóc.

Mam wyłaczone Xbox DVR więc to nei ten problem

Ps. Błąd z chromem powrócił...

Opublikowano

O jakichś szalonych 250fps w CS:GO z tym procesorem bym raczej nie myślał, on jest wąskim gardłem twojej konfiguracji.

Upewnij się, że synchronizacja pionowa w ustawieniach graficznych Counter-Strike jest wyłączona.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej pisze, ktoś mógł Ci w panelu nvidia zmienić na kartę zintegrowaną i przełożyć kabel.

-Sprawdź czy nie masz czasami synchronizacji lub fps_max 50-60.

-Sprawdź sterowniki karty czy są aktualne.

-Sprawdź temperaturę na procku.

Opublikowano

Ja wiem, że wcześniej miałeś dużo klatek, ale zobacz czy ktoś ci nie zrobił psikusa i nie przerzucił kabel od monitor do zintegrowanej grafiki na płycie głównej.

P.S.

Zmień tego proca najszybciej jak możesz, bo ten Pentium strasznie ograniczą tą kartę. i3 by nawet ograniczała. Dopiero i5 będzie ok.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Pomocnik
Opublikowano

A masz wszystkie podzespoły wyczyszczone z kurzu itp ? Windows update wyłączony który zżera użycie procesora ? odpal cs'a,wejdz w menedzer zadan-wydajność-monitor zasobów-procesor cpu i wyślij screena

Opublikowano

Temperatura jak najbardziej ok. Sterowniki oraz aktualizacje najnowsze. Kabel wpięty w dobre miejsce nw jednak jak zamienić zintegrowaną na tą od MSI mam bo wcześniej informatyk to ustawiał. A po formacie komputera nic nie było zmieniane. 

Miałem też taki problem ze pow łączeniu przeglądearki chrome i oglądani przez 10 sek wideo wyskakiwał brak odpowiedzi co kończyło się zamknięciem przeglądarki. Mój wuja który nawet się zna na informatyce podczas mojego wyjazdu coś zrb dzięki czemu błąd z chromem juz nie wystepuję al z fps tylko do 120 podskoczyło a i tak co jakiś czas pojawiają się ścinki takie regularne co 15 sek ;/

Ps. Chciałem dodać screen shota z tym co opisał D4w ale nie zabardzo mogę znaleźć opcje wstawienia grafiki na tej stronce :D

Opublikowano

Po formacie masz zapewne aktywny Xbox App na W10 który domyślnie zakłada capa 60 fpsów (lub mniej) na większość gier. Trzeba to odinstalować za pomocą Powershella:

1. Wpisz w menu start "Power Shell", uruchom z prawami administratora.

2. Wykonaj komendę:

Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage

lub

Get-AppxPackage Microsoft.XboxApp | Remove-AppxPackage

Powinno pomóc.

aqcu39P.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...