Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalowanie aplikacji na karcie SD

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Wie ktoś może czy sie da,żeby aplikacje z google play zapisywały się na karcie pamięci a nie na pamięci wewnętrznej telefonu ? Da sie w ogóle tak zrobić? Telefon HTC DESIRE 530 16GB pamięci wewnętrznej z czego 11.99gb zajęte przez system a karta pamięci 8gb zajęte 800mb :) ?

Opublikowano

Gdy wyciągniesz i wsadzisz kartę SD, to po rozpoznaniu jej, telefon powinien pokazać stosowny komunikat. Pod nim będzie mała zębatka - kliknij ją. Potem ustaw kartę jako "pamięć wewnętrzna". Powinno działać.(Android 6.0+ na pewno działa).

Non omnis moriar.

Pomocnik
Opublikowano

Gdy wyciągniesz i wsadzisz kartę SD, to po rozpoznaniu jej, telefon powinien pokazać stosowny komunikat. Pod nim będzie mała zębatka - kliknij ją. Potem ustaw kartę jako "pamięć wewnętrzna". Powinno działać.(Android 6.0+ na pewno działa).

Sprawdzialem i ustawiam ;) , pisze formatuj karte sd na wewnetrzną, i wyskakuje mi błąd

Karta SD jest zbyt wolna. Ta karta jest zbyt wolna i nie może być używana jako pamięć wewnętrzna.

Aby sformatować kartę SD jako pamięć wewnętrzną,użyj karty SD o specyfikacji UHS Speed Class 3.

O co chodzi ? 

Opublikowano

Wyciągnij kartę z telefonu i podaj cyferką, jaką ma w kółeczku. Albo zrób zdjęcie i wrzuć.

Twoja karta powinna mieć taki symbol, aby można było na niej instalować aplikacje:

3.gif

Jeśli ma taki:

1.gif,

lub taki

class10.gif

bądź podobny z mniejszą cyfrą, to niestety się nie uda.

Non omnis moriar.

Pomocnik
Opublikowano

Narazie,aż tak mi to nie jest potrzebne bo pamięci mam wystarczająco,ale na przyszłość warto wiedzieć takie rzeczy, dziękuje za pomoc.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...