Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon raz dziala raz nie

★Kapisz★

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z mikrofonem "odczepianym" w słuchawkach otóż raz wszystko działa bezproblemowo a raz w ogóle mnie nie słychać. Na ts3 pokazuje na niebiesko że rozmawiam a nikt mnie nie słyszy. Mikrofon jest prawidłowo doczepiony i jest włączony. W zakładce dźwięk ustawiony jako domyślny. Także słuchawki działają, ale z mikrofonem mam problemy. Proszę o szybką pomoc!

Opublikowano

Pokaż ustawienia mikrofonu. PPM na głośność w trayu->urządzenia do nagrywania->dwuklik na twój mikrofon->poziomy .

Non omnis moriar.

Opublikowano

Słuchawki USB? Na TeamSpeaku kółeczko zaświeca się dokładnie wtedy, gdy mówisz, a gdy jest cisza to gaśnie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Non omnis moriar.

Opublikowano

Słuchawki USB? Na TeamSpeaku kółeczko zaświeca się dokładnie wtedy, gdy mówisz, a gdy jest cisza to gaśnie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

@maxaz

Jest 1 kabel, potem rozdziela się na dwa: jeden słuchawkowy, jeden od mikrofonu. Są one podłączone do karty dźwiękowej, a karta dźwiękowa usb do komputera.

Na ts3 jest tak jak napisałeś, tylko że mam ustawione mówienie na przycisk.

Opublikowano

​@maxaz zrobiłem dwa 10sekundowe testy. W pierwszym był sygnał przez zaledwie kilka sekund. Potem w ogóle nie było.

//Edit: Jak był sygnał na początku to było słychać jakbym lekko dotykał mikrofon, ale głosu nie.

Opublikowano

Czyli wychodzi na to, że mikrofon jest uszkodzony - stawiam na przerwany kabel, albo zużyty wtyk.

Dla pewności spróbuj podpiąć pod ten komputer jeszcze jakikolwiek inny mikrofon, żeby się upewnić, że to nie jest wina komputera.

Non omnis moriar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...