Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SyncMaster BX2235 - problem z podłączeniem pod RX 480

MrBigBigosPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mój kolega stanął nad takim problemie że zakupił sobie nowiutkiego radeona rx 480, po czym chciał podłączyć go do monitora Samsung SyncMaster BX2235 Problem zaczął się od tego jak to podłączyć. Żaden z portów nie pasował a więc postanowiłem mu polecić konwerter z hdmi na vga.

Cały schemat wygląda tak

Monitor- [kabel] DVI-A--VGA - [konwerter] VGA--Hdmi - karta graficzna

Po włączeniu komputera monitor od razu gaśnie? Co jest nie tak? ;) 

Pozdrawiam! 

Opublikowano

Jak mam podać najprostszą i najlepszą opcję, to podłącz przez kabel DVI-HDMI, będziesz miał połączenie cyfrowe, więc lepsza jakość niż przez VGA + powinno bez problemu działać.

Opublikowano

Co do monitora to nawet menu nie chce mi się wyświetlić. Wydaje mi się że jest uszkodzony ale nie jestem tego pewien. 

Restartować cmos? 

Opublikowano

Zresetuj. Albo jest zła rozdzielczość obrazu, albo zła częstotliwość odświeżania. Reset CMOS często naprawia te problemy, przynajmniej u mnie.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Sytuacja jest dosyć dziwna. Kolega pojechał gdzieś podłączyć go bezpośrednio hdmi-hdmi, nie działało. Przyjechał do domu zrestartował cmos zamontował stara kartę graficzna i zadziałało. Komputer się włączył. Postanowił zamontować nową i przestało działać. Monitor się nie włączył. Po tym znów zrestartował cmos i zamontował tą starą i działa. Karta graficzna uszkodzona? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...