Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samochód do 7 tyś

profilus=)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No można tam sobie zerknąć przy okazji na licznik, ale nie brać tego za wyrocznię.

Osobiście najpierw patrzę na lokalizację i jak widzę ,,Radom" i komis to odpuszczam.

a tak jeszcze odnośnie tego przebiegu, to jak sobie oglądam 10-15 letnie diesle z przebiegiem 100 tysięcy, to mnie krew zalewa. Z reguły takie oferty są od handlarzy, a zdjęcia są tak odjebane że człowiek ma wrażenie, że 10-15 letnie auto wygląda jak z salonu.

Aktualnie chcę zakupić Saab'a 9'3 SS aero i oglądam tak sobie ogłoszenia od jakiegoś czasu. Książkowy przykład:

https://www.otomoto.pl/oferta/saab-9-3-aero-2-0-turbo-210km-xenon-skora-navi-tempomat-alu-17-ID6yIYSD.html#27415fb25c

Jedna z lepszych wersji, automat, przebieg akceptowalny, cena z*******a - wystawiany już chyba od dwóch miesięcy :D 

Opublikowano

No można tam sobie zerknąć przy okazji na licznik, ale nie brać tego za wyrocznię.

Osobiście najpierw patrzę na lokalizację i jak widzę ,,Radom" i komis to odpuszczam.

a tak jeszcze odnośnie tego przebiegu, to jak sobie oglądam 10-15 letnie diesle z przebiegiem 100 tysięcy, to mnie krew zalewa. Z reguły takie oferty są od handlarzy, a zdjęcia są tak odjebane że człowiek ma wrażenie, że 10-15 letnie auto wygląda jak z salonu.

Aktualnie chcę zakupić Saab'a 9'3 SS aero i oglądam tak sobie ogłoszenia od jakiegoś czasu. Książkowy przykład:

https://www.otomoto.pl/oferta/saab-9-3-aero-2-0-turbo-210km-xenon-skora-navi-tempomat-alu-17-ID6yIYSD.html#27415fb25c

Jedna z lepszych wersji, automat, przebieg akceptowalny, cena z*******a - wystawiany już chyba od dwóch miesięcy :D

Każdy komis sobie odpuść :v

Opublikowano

Za tyle pieniędzy nie ma czego konkretnie polecać, radzę poszukać samochodu, który nie ma oznak rdzy, nie jest poskładany z różnego koloru części, nie rozwoził kebabów i liczyć na cud.

Albo szukasz samochodu za około 5/6k i masz zapas na ewentualne naprawy od razu albo za 7k, ale jakiś czas postoi bo w tej cenie nikt nie sprzeda ci w 100% sprawnego samochodu i się okaże, że trzeba wyłożyć trochę siana, a samo, że za 5-7 kupisz nastoletni samochód to starość robi swoje. Audi, Bmw i inne samochody z tej wyższej klasy radzę omijać, bo ten przebieg 200tys miała 10 lat temu jak mija naszą granicę i obecnie jest zajechany jak koń po westernie, a i części nie są tanie.

Oj nie zgodzę się. Sam kupiłem E36 krajową, rok produkcji 1996 data pierwszej rejestracji w Polsce 1997. Dałem za nią co prawda 9 tysięcy i miała przejechane 270tyś i nie narzekałem, było wszystko porobione i to zależy od egzemplarza kto jak utrzymywał. Przecież nie wszystkie są kręcone i nie radzę kierować się stereotypami bo jest to dziecinne myślenie ;)

A części wcale nie są drogie, porównywalne do innych januszowatych golfów czy passatów.

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

Za tyle pieniędzy nie ma czego konkretnie polecać, radzę poszukać samochodu, który nie ma oznak rdzy, nie jest poskładany z różnego koloru części, nie rozwoził kebabów i liczyć na cud.

Albo szukasz samochodu za około 5/6k i masz zapas na ewentualne naprawy od razu albo za 7k, ale jakiś czas postoi bo w tej cenie nikt nie sprzeda ci w 100% sprawnego samochodu i się okaże, że trzeba wyłożyć trochę siana, a samo, że za 5-7 kupisz nastoletni samochód to starość robi swoje. Audi, Bmw i inne samochody z tej wyższej klasy radzę omijać, bo ten przebieg 200tys miała 10 lat temu jak mija naszą granicę i obecnie jest zajechany jak koń po westernie, a i części nie są tanie.

Oj nie zgodzę się. Sam kupiłem E36 krajową, rok produkcji 1996 data pierwszej rejestracji w Polsce 1997. Dałem za nią co prawda 9 tysięcy i miała przejechane 270tyś i nie narzekałem, było wszystko porobione i to zależy od egzemplarza kto jak utrzymywał. Przecież nie wszystkie są kręcone i nie radzę kierować się stereotypami bo jest to dziecinne myślenie ;)

A części wcale nie są drogie, porównywalne do innych januszowatych golfów czy passatów.

Powiedz z czym się nie zgadasz, bo o niczym nie piszesz tylko o historii bety z PL. Mówisz, żeby nie kierować się stereotypami,

a "A części wcale nie są drogie, porównywalne do innych januszowatych golfów czy passatów."

Pomocnik
Opublikowano

Przebieg nie ma praktycznie znaczenia jeżeli auto jest zadbane, moje E39 z najmocniejszym benzyniakiem ma na liczniku prawie 700k i nadal jeździ wyśmienicie, a wersję z motorem diesla lub słabszym benzyniakiem można kupić poniżej 10 tysięcy, E36 to pojazdy bardzo zajechane. Kupując E39 jest drobna szansa, że trafimy na zadbaną sztukę, w przypadku E36 takiej opcji nie ma. Jeszcze w tej cenie bardzo dobry jest Fiat Punto 2.

Moja E39 jest na gazie i pali około 16-17 litrów, na samej benzynie przy eko jeździe potrafi zejść do 12-13 ( na benzynie ), w mieście jak jeszcze nie miałem LPG raz wyszło mi średnie spalanie 24 litry.  :v Ale taki motor Diesla 2.9 160 koników pięknie brzmiąca R6 - potrafi w trasie zejść poniżej 6 litrów, co daję nam mniejsze spalanie niż punto.  :yay:

Jako ciekawostkę dodam, że miesiąc temu na drodze Frankfurt - Bruksela ze tempomatem ustawionym na 200 kmh spalanie wyniosło 18-19 litrów gazu, jak się skończył to przy benzynie palił około 16, ale nawiązując do w/w Diesla przy prędkości 140-150 kmh dałoby radę zejść poniżej 6 litrów.

Przebiegów nie można się bać - trzeba tylko umieć lub mieć ludzi, którzy zweryfikują dokładnie auto i tyle... Auto z przebiegiem <100k może być "martwe" gdy W124 z przebiegiem  >2kk może dopiero się rodzić. :D

Opublikowano

mitsubishi galant

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Audi A3.

Nie będę się rozpisywał, auto godne polecenia. ;)

Jednostka Centralna: Karta Graficzna: MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X | Procesor: Intel i3-7100 3.90Ghz | RAM: 8GB

Opublikowano

ford cougar 2.0 polecam  za 7 kupisz w dobrym stanie, jezda nim to spora przyjemność. Sporo ludzi, zwłaszcza latem ogląda się za tym samochodem jak jedzie :D pleć piękna też xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...