Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reset hasła na płycie głownej

rieeeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem posiadaczem Z77A-G43 i mam problem ze zresetowaniem hasła na płycie głównej. Wyjmowanie baterii nic nie daje. Wyczytalem że można to zrobić dzięki JUMPEROWI czy kij wie co ale nie mam tej "zaślepki" dzięki której mógłbym ją włożyć na wybrane piny.Jakieś pomysły co mam zrobić? 

Opublikowano

Jako jumper może posłużyć cokolwiek metalowego, przewodzącego prąd, jednak uważaj co zwierasz. Jeśli zewrzesz złe piny, możesz uszkodzić płytę główną.

Non omnis moriar.

Opublikowano

EPROM resetuje sie zworkami, do hasła trzeba trochę umiejętności i oprogramowanie bo akurat to co usiłujecie zrobić czyści tylko ustawienia biosu a nie hasła. 

Większość biosów ma dwa hasła i nie wiadomo którego rodzaju hasło założył, najlepiej kontakt z supportem na podstawie serialu czy komunikatów płyty może zostać wygenerowane hasło uniwersalne do odblokowania. 

W ostateczności Google albo strony modowania biosów i szukanie sposobu resetu hasła 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...