Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dedykowany][1.3.5.3] TerraSite

Renerte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo fajny serwer, miła liczna społeczność i przyjazna, doświadczona administracja :) Bardzo polecam! Na chwilę obecną jedyny dobry serwer Terrarii w Polsce :)

Opublikowano

Które to już? ... Nie można trzymać jednej nazwy?

Zobaczę jak to wygląda, może lepiej niż reszta.

@Edit

Jestem pozytywnie zaskoczony. Podziemny setting jest intrygujący a teksty bohaterów nie raz sprawiły mi uśmiech na twarzy. Bardzo mi się podoba, jednak czego tu brakuje to rozszerzeń na tle pluginów, bo jedyne co widziałem to stare już gotowce. Ale jak mówiłem daje serwerowi dużego plusa.

Opublikowano

Grałem na poprzedniej edycji i bardzo przyjemnie mi się grało, ludzi też nie brakowało. Administracja też zna się na tym i wie co robi. Na pewno zawitam na serwerze!!

Opublikowano

Dziękuję za poztywne opinie, chciałbym się odnieść do posta @ARSEHOLE:

Nie mogę się zgodzić, że z pluginów mamy tylko 'stare już gotowce' - aktualna edycja opiera się dwóch pluginach które przygotowałem specjalnie na jej potrzeby i których nie można nigdzie pobrać ;)

Reszta zaś pluginów to głównie moje porty tych niedostępnych na aktualną wersję silnika (te w teorii można nazwać starymi) oraz kilka takich które mają mniej niż 3 miesiące istnienia.

Pozdrawiam :D

"Większość ludzi się poddaje, ponieważ patrzy jak długą ma przed sobą drogę, a nie jak długą drogę już przebyli."

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Invers, do grania wystarczy zwyczajna Terraria w najnowszej wersji (tj. 1.3.4.4), nic więcej nie trzeba pobierać ;)

IP serwera (czyli serwer.terrasite.pl) wraz z portem (7777) wpisuje się w grze w podmenu Multiplayer po wybraniu postaci.

Gdy już wejdziesz wszelkie potrzebne informacje możesz przeczytać na spawnie mapy.

Mam nadzieję, że pomogłem :D

"Większość ludzi się poddaje, ponieważ patrzy jak długą ma przed sobą drogę, a nie jak długą drogę już przebyli."

Opublikowano

spawn i fabula dobrze zrobiona ale jak wyjsc z spawnu i przeżyć? 

sa 4 drogi wyjscia z spawnu , zachodnia droga prowadzi przez domy innych graczy... niby sa "przejscia dla graczy" ale po kilku domach jest przejscie chyba tylko dla doswiadczonych graczy... wielki spadek w dół po ktorym gine... no ale jest tam strzałka "przejscie dla graczy" , oki , ta droga jest zablokowana ale sa jeszcze 3 inne

Północna droga o ile nie utopie sie w oceanie to gine od potworów jaskiniowych ( spawn w jaskini wiec nawet dzień tu nie pomaga )

wschodnia droga i południowa nie mozliwa do przejscia przez potwory... niby dostajemy itemy poczatkowe ale co ja moge zrobic potworowi z 220 albo 480 hp jak ja zadaje z łuku lub miecza po 1 obrazen ? 

Jak pytalam innych graczy czy jest jakies inne wyjscie wszyscy głusi łacznie z moderatorem.

Dodam tylko ze to nie bylo 2-3 proby wyjscia z spawnu , a z 40-50 prób... przez ponad godzine nie udalo mi sie wydostac bo niemal odrazu albo sie topilam w oceanie na pólnocy , albo ginełam od upadku na zachodzie przez "przejscie dla graczy" albo potwory jaskiniowe niemal odrazu mnie zabijaly na pólnocy,wschodzie i południu.  a z bronia zadajaca 1 obrazem potworowi ktory ma 220-480 to nie wiele mozna zrobic...

Podsumowujac, ponad godzine starałam sie wyjsc z spawnu ( nie wliczam tu czasu jaki przeznaczylam na czytanie tabliczek na spawnie) no to przez ponad godzine udalo mi sie wykopać 13 kamienia, i przezyc maksymalnie jakies 30-40 sekund po wyjsciu z spawnu.

Edit:

Czytajac ich forum wewnetrzne natrafilam na informacje iz ten problem gracze zglaszali juz wczesniej. ze nie ma mozliwosci rozpoczecia gry.

W odpowiedzi administrator servera odpisal:

"po Moon Lordzie zaczynanie jest generalnie mało wykonalne. (...)  najlepszym rozwiązaniem jest poczekać na nową edycję"

Dodatkowo : kiedy gracze na forum informowali o tym ze trzeba dac garcza lepsze itemy na poczatek oraz jakos zabezpieczyc okolice spawnu aby nowi gracze mieli jakiekolwiek szanse w odpowiedzi kolejny z adminów napisal :

"Mocą nadaną mi z niebios zamykam ten temat, ponieważ @Renerte rzekł: "Zamykam by uniknąć spamu" "

No to gratulacje organizacji...  STANOWCZO ODRADZAM TEN SERVER.

Opublikowano

Witaj @Navia95,
chciałbym odnieść się do Twojej powyższej wypowiedzi, gdyż wydaje mi się, że kilka kwestii koniecznie trzeba wyjaśnić.
Zacznijmy od kwestii wyjścia ze spawnu i dotarcia do miast:
tutaj podstawową kwestią jest fakt że wszelkie drogi i ścieżki zostały zbudowane na samym starcie przez graczy, Ekipa wykonała jedynie miasta plus dodatkowe lokacje. Wynikają z tego faktu dwa wnioski:
- po pierwsze, jeśli nie budowaliśmy ścieżek to byłoby dziwne, jeśli odpowiadalibyśmy za nie;
- po drugie, gracze zbudowali ścieżki którymi są w stanie się poruszać nie posiadając żadnego ekwipunku związanego z mobilnością, w końcu powstały one jak powiedziałem na samym początku edycji kiedy raczej nikt nie miał żadnych takich akcesoriów.
Co więcej, w grupie 3 założycieli oraz 1 admina mamy serię, w której z ekwipunkiem startowym graliśmy jak każdy gracz - możesz ją znaleźć tutaj https://www.youtube.com/watch?v=RtEdFF64V-E&list=PLCAHEv9jCiqYfPFVgLQns-Ayp531JuxbT&index=10 - nie mieliśmy większych problemów z przebyciem tras już wytoczonych do każdego z miast, jedyną tu różnicą jest fakt iż miało to miejsce jeszcze przed hardmodem, jednak tu przejdę do następnego spotrzeżenia.

Rzeczywiście umknęło nam ulepszenie ekwipunku startowego i naprawimy przy najbliższej okazji - nie było to nasze widzimisię ;) Nasz serwer opiera się na społeczności i szczególnie przy jej rozmiarach ciężko byśmy wykrywali każdą taką nieścisłość samodzielnie, stąd też wielki nacisk stawiamy na zgłaszanie takich spraw, by można było je poprawić.

Kolejna kwestia to wątek o którym napisałaś w edycji posta - jestem skory zrozumieć na ile brak znajomości kontekstu mógł nieco skrzywić obraz sprawy. Na start trzeba podkreślić, iż powstał on (wątek) na moment końca edycji - gdyby nie długi czas oczekiwania na silnik serwerowy przystosowany na aktualną edycję to jej start miałby miejsce już w listopadzie 2016 roku, nie zaś dopiero w lutym tego roku. Ponadto muszę stwierdzić dwa fakty: poprzednia edycja miała na tamten moment już dawno poprawiony ekwipunek startowy i start był trudny co jest w pełni zrozumiałe na tym etapie świata, jednak w pełni możliwy. Moja wypowiedź o 'małej wykonalności' jest bezpośrednio moją ówczesną opinią osobistą. Nie jestem specjalnie uzdolnionym graczem Terrarii i nieraz miałem problem nawet z dość wczesnymi bossami ;p Twoje streszczenie wątku jest nieco niezgodne z prawdą, m. in. przez wspomniany brak znanego kontekstu - okolice spawna były zabezpieczone, a mowa była o budowie dróg, których nie możnaby zabezpieczyć, gdyż gracze nie mogliby się przekopać przez nią.
Bot zaś zamknął temat na mój wniosek czysto ze względu, iż osoba która zgłosiła problem nie odezwała się w wątku po jego otwarciu, zaś Awicz sam nie miał takiego problemu a jego aktywność powoli przeistaczała się w niepotrzebną dyskusję która by poskutkowała przydzieleniem ostrzeżenia, a tego wolimy unikać.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, z chęcią na nie odpowiem ;) Najlepiej bezpośrednio się kontaktować się z nami w obrębie TerraSite, by nie tworzyć tu spamu.
Pozdrawiam,
Renerte

P. S.: Nie podałaś nicku, a na serwerze wczoraj w godzinach 20-22 były 2 nowe osoby - jeden chłopak i jedna dziewczyna o nicku LOLI, która w tym czasie napisała tylko dwie wiadomości o treści: "ja" oraz "na spawnie". Jeśli to ty, możliwe że miał miejsce jakiś lag i twoje wiadomości na serwer nie trafiły - stąd też "wszyscy głusi łacznie z moderatorem". Jeśli tak nie jest i chcesz bym sprawdził sprawę to proszę wyślij na pw nick i godziny przebywania na serwerze (najlepiej też nick moderatora), w końcu za graczy nie odpowiadamy, ale za moderatora już owszem i będzie trzeba z nim ustalić przebieg wydarzeń ;)

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sam serwer bez lagów, a spawn - bardzo ładny. Ale problem pojawia się, kiedy chce się z niego wyjść. Z początkowymi przedmiotami gdzie nie pójdę, tam od razu umieram. Gracze również nie pomagają. Jeden do mnie pisał "tam nie idź!", cały czas, ale kiedy się pytałem, gdzie mam iść, olewał mnie. Więc gracze również wychodzi na to, że na minus. W skrzyni "dla biednych" znalazłem jednorożca jako wierzchowca, z którego skorzystałem, jednak i on nie wiele pomaga, kiedy ja mam 400 HP ale obrony zero. Żadnej zbroi, żadnej broni ani nic. Oj, przepraszam najmocniej! Jest krótki, bodajżę miedziany miecz. Sprawdziłbym to, ale szkoda mi czasu na odpalanie Terrarii tylko po to, żeby stracić kolejne nerwy. Oddałem dwa głosy, aby mieć /reward i każda wygląda tak samo, czyli 10 Krystalicznych Serc, oraz dwie potki żelaznej skóry. I że niby mam z tym przetrwać? Wątpię.

Podsumowując: serwera NIE polecam.

Opublikowano

Na serwerze rozpoczęła się nowa edycja ze spawnem stylizowanym Halloweenem - nie brak zarówno dynii i nagrobków, jak również i upiornego zamku ;) Ponadto na mapie znaleźć można wiele więcej latających oraz ręcznie tworzonych planetek z surowcami. ;)

Z tej okazji również powstało tematyczne logo, które zobaczycie jak tylko cache mpc wreszcie wczyta pierwszy post :D 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...