Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DayZ] Overload - Zapraszamy na otwarcie!

ARSEHOLE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dayz Overload

Zapraszam serdecznie na świeży serwer DayZ (chociaż wiele pod tym tytułem zmienić się nie da). Wszystko czego prawdziwy serwer potrzebuje jest tutaj. Bez pobierania zbędnych ogromnych paczek modeli ani formuły pay2win. Serwer będzie stale rozwijany i nowa zawartość będzie ciągle dodawana. Ufamy graczom, zaufajcie i nam.

Jaka jest idea trybu DayZ?

Zadaniem gracza jest stawienie czoła lub unikania interakcji nie tylko z zombie, ale też z innymi graczami. Dodatkowo gracz musi sobie zaspokoić podstawowe potrzeby takie jak pragnienie czy głód lub też wyleczyć odniesione w walce rany czy złamania kości.

Gracz może poruszać się po terenie mapy różnymi rodzajami pojazdów. Do dyspozycji są np. rowery, motocykle, pojazdy wojskowe, samochody osobowe, łodzie czy helikoptery. W modzie tym pojazdy te nie są jednak łatwo dostępne, niektóre są ukryte. Raz wykorzystany i np. zniszczony pojazd pojawia się (respawnuje) na mapie gry dopiero po jakimś czasie.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/DayZ_(modyfikacja_gry)

Informacje techniczne:

• 42 FPS (niedługo dynamiczne do 60)
  • 200 Slotów
  • Lokalizacja serwera w Polsce
  • Najświeższy DayZ open source
  • Adres IP: movegaming.com

Otwarcie serwera w piątek (03.02.17) o 20:00 !

IP: movegaming.com

Liczymy na waszą obecność i wsparcie w trakcie rozwijania serwera!

Pozdrawiamy gorąco!

- Administracja serwera

Opublikowano

Po pierwsze zrób normalną prezentację, gów** się dowiedziałem

Nie kopiuj całych tekstów z wiki tylko wytnij najważniejsze, ale zaraz, ten co chce grać to wie na czym to polega ;-;

• 42 FPS (niedługo dynamiczne do 60)
  • 200 Slotów

42 FPS na 200 slotach? Maszyna wyrobi przy 200 osobach ale nie wyrobi jeśli 60FPS max ustawicie ? Dziwne...

• Najświeższy DayZ open source

Reasumując ściągnęliście najnowszą wersje mta:dayz która jest zdekompilowana, 0 twórczości.

Podsumowując wszystko, zrób normalną prezentacje i nie bazuj sobie na gotowcu, nie mówię tutaj że masz tworzyć dayz od podstawy tylko pobierz sobię source z 2k14 i sam dodawaj wszystko.

Sam napisałeś "Serwer będzie stale rozwijany i nowa zawartość będzie ciągle dodawana." ale jak wy to chcecie robić jak wy będziecie bazować na najnowszym game bez żadnej edycji ? 

To tyle co mam do powiedzenia.

//Nie bierz sobie tego do serca jako hejt, piszę tylko to co myślę i to co pomoże Ci w rozwoju serwera.

Opublikowano

Dziękuję za komentarz.

Sloty najprawdopodobniej ulegną zmianie, ponieważ jeszcze sprawdzam jakie przeciążenie jest na serwerze (i tak nie sądze, że będzie potrzebne więcej niż 50).

Skonfigurowałem wszystko co chciałem w aktualnej paczce I mimo tego ładu spaghetti w jakim jest napisane DayZ będę w stanie się odnaleźć, żeby dodać jeszcze więcej rzeczy lub zmienić aktualne. Może oparcie tego na kompilce z 2014 było by lepszym pomysłem, ale już nadłożyłem pracy i nie widzę sensu jej wyrzucać do kosza.

Serwer będzie wzbogacony o własne skrypty i własne pomysły (minimalną ilość jak na start).

Nie chcę prezentować czegoś, co jeszcze potrzebuje czasu i dopracowania. Kiedy będę wiedział na czym stoję, podam bardziej szczegółowe informacje.

Opublikowano

Otwarcie serwera w piątek (03.02.17) o 20:00 !

IP: movegaming.com

Co oferuje serwer:

• system rynku - wymiana przedmiotów w rynkach rozstawionych po mapie,
  • waluta którą można zarobić za zabijanie mutantów,
  • dużo kompletnie nowych niespotykanych w GTA:SA broni,
  • nowe pojazdy,
  • możliwość zmiany różnych pojedynczych części garderoby,
  • budowanie własnych baz.

Co niedługo znajdzie się na serwerze:

• losowe wydarzenia z bossami,
  • przemieszczające się jednostki wojska z zaawansowanym zaopatrzeniem,
  • bezpieczne strefy,
  • magazyn gracza.

Życzymy miłej gry!
- Administracja serwera

Opublikowano

Z powodu braku zainteresowania i jakości skryptów w trybie DayZ, postanawiam nie kontynuować serwera opartego na ten gamemode.

Rozpocząłem pracę nad 100% autorskim serwerem S.T.A.L.K.E.R. . Na nim dostępne będą:
- misje,
- rozmowy z npc,
- doświadczenie,
- eventy pvp frakcji,
- walki grup założonych przez graczy,
- rynek pojazdów i licytacje,
- gospodarka różnych frakcji,
- rozgrywka PVP+PVE,
- zaczątki RP.

Zainteresowanych proszę o udzielenie odpowiedzi niżej lub/i dołączenia do Discorda w razie ewentualnych pytań.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Z powodu braku zainteresowania i jakości skryptów w trybie DayZ, postanawiam nie kontynuować serwera opartego na ten gamemode.

Rozpocząłem pracę nad 100% autorskim serwerem S.T.A.L.K.E.R. . Na nim dostępne będą:

- misje,

- rozmowy z npc,

- doświadczenie,

- eventy pvp frakcji,

- walki grup założonych przez graczy,

- rynek pojazdów i licytacje,

- gospodarka różnych frakcji,

- rozgrywka PVP+PVE,

- zaczątki RP.

Zainteresowanych proszę o udzielenie odpowiedzi niżej lub/i dołączenia do Discorda w razie ewentualnych pytań.

Pozdrawiam :)

Prezentacja nieaktualna.

http://www.mpcforum.pl/topic/1601862-zapowied%C5%BAcustom-stalker/

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...