Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak reklamować fanpage?

chudsy321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam mały problem. Mam fanpage który ma +1700 lajków, codziennie dodaje 2/3 posty, odzew jakiś jest. Zasięg max 350.

Jak można byłoby go zareklamować? Myślałem nad kampanią reklamową ale za grosze się podobno nie opłaca robić. Więc odpada.
Macie jakiś pomysł jak zachęcić ludzi do lajkowania? Dałbym linka, ale chyba nie mozna sie tu reklamowac ;)

Opublikowano

Jeśli strona jest ciekawa, to liczba lajkujących powinna wzrastać. Jeśli fanpage dodaje jakieś obrazki, to warto dodać znak wodny, oczywiście rozsądnie wstawiony. Tak to nic poza tym nie zrobisz, bo "wymienianie się" lajkami/postami z innymi fanpage zniszczy opinię każdego wchodzącego. Jeżeli chcesz przyciągnąć głupszą część FB, to możesz dodawać posty typu "polajkuj, jeśli X lub skomentuj, jeśli Y" - takie zwiększanie zasięgu podoba się gimnazjalistom. Ciężko coś doradzić bez znania tematyki strony.

Pamiętaj, że nie możesz liczyć na dużą ilość lajków, jeśli temat nie jest popularny. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Wyślij link na PW, zobaczę co to jest.

Nie znając strony ciężko coś doradzić.

Ważne żeby dodawać regularnie posty, wtedy zasięg mocno nie spadnie. A reklamy nie warto wykupywać nawet za większe pieniądze, no chyba że jest to fanpage jakiejś firmy. Facebook taki jest, co jakiś czas zmieniają algorytmy żeby spadł zasięg, by potem ściągnąć jak najwięcej kasy z reklam.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...