Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie laptopa z kurzu zepsuło sprzęt

Mr. DiamondPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój komputer (Lenovo G550) często się przegrzewał na grach. W programie do pomiarów temperatury CPU i Płyta Główna miały 32°C nawet podczas grania. Za to GPU osiągał nawet 92°C !

Po przekroczeniu tej wartości wyłączał się. Postanowiłem wyczyścić go z kurzu. Rozkręciłem go i wyjąłem radiator i jakąś złotą metalową rurkę. Pasta pod procesorem była wyschnięta ale jeszcze nie kupiłem nowej. Usunąłem cały kurz i zakręciłem wszystkie śrubki. Włączyłem komputer i nagle TEMPERATURY CPU GPU I PŁYTY GŁÓWNEJ OSIĄGNĘŁY JEDNOCZEŚNIE 80°C ! No i wyłączył się. Wszystkie próby ponownego uruchomienia komputera kończyły się wyłączeniem komputera PODCZAS ŁADOWANIA!

PROSZĘ POMÓŻCIE to mój jedyny komputer!

Opublikowano

Odkleiłeś starą pastę i nie nałożyłeś nowej, przez co między tą starą a chłodzeniem stworzyły się szczeliny i komputer się grzeje. Kup nową pastę i ją nałóż, a problem zniknie.

Non omnis moriar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...