Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Renowacja PC

AsPayRid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, muszę się poradzić osób które się znają na rzeczy.

Chcę odmłodzić swój 4 letni komputer i tchnąć w niego na nowo życie. Przedstawię mój plan którego nie jestem pewien. Więc tak. Na chwilę obecną mój komputer składa się z takich części jak:

Płyta Główna: ASUS M5A78L- M LX3

Ram: 1 x 8 GB 1333 Mhz

GPU: Gigabyte Radeon 7850 HD 1GB OC

CPU: FX-6100 3.3 Ghz Black Box

Zasilacz: Corsair 750W CX

Chłodzenie: Fabryczne

Mam plan aby zmienić płytę główną na taką do której będę mógł wsadzić ten procesor, i dwie karty graficzne, a mianowicie 2 x Radeon 7850 HD 1 GB OC, czyli takie jak mam teraz (Jedną muszę dokupić). Zakupić nowy dysk, ponieważ obecny już nie jest w najlepszej kondycji. Zainwestować również w nowe chłodzenie i znacznie podkręcić procesor AMD FX-6100 (Obecny).

I teraz pytania i prośby.

-Czy ten plan ma sens i opłaca się go realizować?

-Jeśli tak to czy ktoś mógłby polecić mi płyty główne które spełnią moje wymagania (Możliwość wpięcia dwóch kart graficznych, obecnego procesora, chłodzenia oraz żeby sprzyjała podkręcaniu CPU) W przystępnej cenie.

-Polecenie jakiegoś dobrego chłodzenia w przystępnej cenie.

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam smile.png

Opublikowano

Nie opłaca się robić SLI z budżetowych kart. FXa tak samo nie warto zostawić, i5 przebije go bez problemu.

"W przystępnej cenie". Sprecyzjuj ile masz do wydania i kiedy kupujesz, poszukam produktów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...