Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor A Pro Playing

TinaMK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy z takim monitorem :

https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/monitor-samsung-s24d300h

Gdyby ktoś bał się wejść w link mediamarkt :D to jest to samsung S24D300H

Można zostać ( a przynajmniej próbować ) pro gamerem? 

Mam na myśli to że na globalu / bądź faceicie (9/10lvl) często spotykam się z dziwnymi akcjami typu, zostaje zestrzelony zanim zobaczę przeciwnika bądź gdy jestem wcelowany przeciwnik równo z wychyleniem strzela mi głowę, nawet po zmianie pozycji doświadczam często takie coś. Dlatego też nie wiedziałem czy trzeba się dostosować do tego levelu gry? Gdyż oglądając mecze pro gamerów (aktualnie Major) rzadko kiedy widzę tego typu akcje, chyba że ktoś strzela inhuman, że aż komentatorzy nie wiedzą co powiedzieć

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi : - )

Opublikowano

Chodzi o to że mam tego samsunga, i jak to z nim jest, ponieważ tak, mam dużo kasy sęk w tym, że to co czasami widzę na jakichś pcw czy faceitach, globalach, troche mnie dziwiło, albo ze mną było coś nie tak albo nie wiem,

co do monitora za jakiś czas będę się rozglądał za gamingowym natomaist nie wiem czy to mi pomoże z takimi zjawiskami :)

chodzi mi o to czy na tym monitorze jestem w stanie dojść do najwyższego poziomu gry? mam po prostu szybciej reagować na takie rzeczy albo coś, czy chodzi o ten monitor typowy pod GAMING

Opublikowano

Nie jesteś w stanie reagować aż tak szybko, nikt nie jest w stanie, lepsza szybkość  reakcji to mit by lepiej sprzedać monitor. Na każdym monitorze było by to samo. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie jesteś w stanie reagować aż tak szybko, nikt nie jest w stanie, lepsza szybkość  reakcji to mit by lepiej sprzedać monitor. Na każdym monitorze było by to samo. 

Zgadzam sie, ze to chwyt marketingowy glownie, no i wyniki sa przeklamane, jednak monitor 144hz daje przewage, nie chodzi tu o plynnosc, a wlasnie to ze szybciej kogos zobaczymy jednak, wiec lepszy monitor autorze da Ci cos napewno. 

Co do MMow, nie raz jest tak ze jestes juz za sciana (u siebie), a dostajesz heda itp, to jest piekno tickrate 64, ja tylko o to sie wsciekam jak juz, a nie o to ze "nie siada". 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Różnica między 60hz a 120/144hz jest duża i odczuwalna. Obraz wyświetlany jest częściej przez co skraca się czas reakcji monitora. Osobiście w domu mam BenQ XL2411Z i po przesiadce z Dell'a P2414h różnica była widoczna. Porównując monitory 120/144 z 60 widać "gołym okiem" różnicę w jakości i szybkości reakcji. 

Opublikowano

Bzdury, człowiek nie widzi więcej jak 30-40 klatek jako osobne obrazy, każda wyższa częstotliwość zlewa sie w jeden obraz.

Podstawą jest płynność obrazu  w ruchu, po prostu obracając sie obraz nie skacze jak na niższym odświeżaniu tylko jest płynniejszy bez skoków klatek z powodu większej ilości wyświetlanych obrazów.  Łatwiej prowadzić mysz na cel.  

Dobry gracz po zobaczeniu celu potrafi zmieścić sie w czasie 250-400 ms by trafić w cel, zwykły gracz na zajebistym monitorze w granicach 1 s ( 800-1200 ms )

Jak ktoś jest marnym graczem zmiana monitora w niczym nie wpłynie na jego wyniki, nawet jak by posiadał monitor 600 Hz czy grał na 1000 FPS.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...