Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Sa***u?

BUSHIDO™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od dłuższego czasu rozkminiam tok rozumowania pewnego pana (tytuł tematu).

Zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie "kotlet"

Według jego rozumowania kotlet (metinowy oczywiście xD) - serwer nie wyróżniający się niczym od innych, lub rework jakiegoś tam serwera.

W tym przypadku skupmy się nad serwerami hard, oraz medium/hard.

Pan x zrobił sobie zwyczajny serwer hard/medium, nagle wracza pan s/a/b/a/l i nagrywa 3-4 filmy o tym jaki to ten serwer jest c*****y, że wyjebie się po chwili etc, lecz gdy startowało np shiro3 (niemiecki hard), które jest kopią pl'a z lepszym dropem oraz item-shopem do zdobycia w grze to szanowny pan s zachwalał go do bólu jaki to ten serwer nie jest z*******y, że polska powinna się od nich uczyć itd...

Osobiście uważam, że niemiecka scena metina ma dobre podejście do polityki serwerowej. Nie opierają w pełni swojej reklamy na youtube'ie, starają się o inne źródła reklamy swoich projektów ( nie koniecznie facebook ), ale nie robią też jakiś mega z*******ych serwerów pełnych innowacyjnych rozwiązań...

Co sądzicie na ten temat?

Czy ludzie dalej wierzą w przekłamane opinie pana s?

Opublikowano

Co o nim można powiedzieć, hmmmm....

Robi wszystko pod publikę ?

Jak zobaczył że toczenie jednego tematu się nie sprzedaje to przypierdala sie do wszystkiego.

Nie ważne projekt dobry czy nie, dla niego to jeden pies.

Zamiast zająć się na serio graczami i serwerem na starcie to trzeba sprzątać gówno jakie zrobi.

Opublikowano

Co sądzę o s a b a l u? Na początku wydawało się, że ma rację ale teraz widzę jak go dupa boli bo nitro dostał is warty 2k+. Teraz s a b a l dostał is większej wartości (nie pamiętam na jakim serwie) i zadowolony.

Dla mnie tacy ludzie są śmieszni hejtują dany serwer a za kilka groszy mówią, że to jest top 2017. Kur** i fałszywcy nie youtuberzy. Tyczy się to nie tylko tych 2 powyższych przykładów jest ich tu tyle, że nie starczy mi czasu na ich wymienianie.

Edit: Już przypomniałem sobie tu dostał https://terabithia.pl/ top 1 i is poloczki zawistne na pewno pojawi się 2 taki przygłup nagra i zbluzga ich i dostanie is.

Specjalista
Opublikowano

Grzybiarka przy autostradzie jest więcej warta niż on, nie ma o czym gadać.

giphy.gif

Opublikowano

A szkoda strzępić ryja :D

Przede wszystkim nie wiem jakim kołkiem trzeba być by porównywać serwery niemieckie z polskimi jak to robi Szeryf.

Zauważcie jak znacząco różnią się nasze rynki - ile jest serwerów w Polsce a ile w Niemczech? Różnica jest ogromna ;p 

Niemcy nie muszą polegać na yt bo z powodu mało liczebnej konkurencji wystarczy im nieco mniejsza reklama, a i tak mogą spodziewać się tłumów (poza tym Shiro to już wyrobiona marka na skalę europejską) ;p 

Kolejną zależnością jest IS, który oczywiście również lubi porównywać. Argument "że im nie zależy by zarobić" jest błędnym argumentem bo nie to, że ludzie mogą otrzymać za vote specjalne punkty i zgarnąć coś tam z isa to nie znaczy że admnistracja na tym nie zarabia - serwery często są sponsorowane przez niemieckie firmy/serwisy które umożliwiają zastosowanie takiej metody, gdyby nie to nawet na Shiro nie byłoby żadnych "free sm" co 12 czy tam 24h. Do tego bugi. Tam mają inną mentalność, jak gracz znajdzie buga to nie idzie nagrać filmiku na yt żeby zostać bogiem dram tylko zgłasza błąd administracji by nie psuć innym rozgrywki, a innym pracy przy projekcie. U nas to jak będzie jakiś poważny bug dający korzyść to pierw typek sobie z niego skorzysta, a później poleci do swego pana i władcy by nagrał o tym filmik. A spawacz nie nagrałby hejtu na Shiro głównie dlatego, że naraziłby się swoim widzom to raz, a dwa to że w żaden sposób by to nie zabolało administracji tego serwera. 

Wracając do Pana S. 

Cholernie żałuję, że po upadku Barii nagrałem z nim wywiad. To jest człowiek manipulujący widzami, mówi o kotletach ale ludzie nie chcą metina3, metina4 czy metina15. Lubią nowości, ale wolą serwery z prostymi dla siebie systemami, znanymi bo gracz wchodzi na nowy serwer dla rywalizacji, żeby wbić lvl i się ponawalać w 1m, na spotach czy na samych wojnach. Owszem dodatkowe systemy są plusem, ale niech metin jednak zostanie metinem. Poza tym reworki. Jeśli ludzie mają sentyment do jakiegoś serwera, którego już nie ma to czemu go nie wskrzesić? No ale, wiadomo "zawsze pod hajs". Bo kto nie stawia serwera żeby zarobić :v Szkoda, że on nie opowie o serwerze który postawił jeszcze przed "karierą na yt", o serwerze który padł jeszcze szybciej niż powstał, no ale wiadomka. Z resztą dlaczego serwery padają? Głównie przez nieuczciwych graczy i jego samego. Administracje które liczą sobie 2/3 osoby nie są w stanie wykryć wszystkich błędów serwera, od tego są beta testy ale wiadomo że takich którzy znajdą naprawdę konkretnego buga i zgłoszą po cichu administracji to może jest z 20%. Reszta zostawi buga dla siebie, albo właśnie pójdzie włazić w dupę swojemu mistrzowi. Czemu on nigdy z resztą nie przeprosił nikogo kogo o coś oskarżał, wkręcał dane teorie które okazywały się mylne? Przecież to wręcz obowiązek normalnego człowieka.

Tak w ogóle. 

Przykład z Samią jest bardzo dobry, przyjął 2k i wymyślił jakiegoś sobie buga na wypadek gdyby Samia nie wypaliła tak jak się to zapowiadało. No bo jak?Reklamuje serwer, a ten serwer później ma problemy? To on jednak się myli, poleciał na kasę!!! W gruncie rzeczy poleciał, mógł oddać te 2k i nie byłoby tematu. 

Druga akcja - Balmora, gdzie Fubon sam go sprzedał na streamie Bubbexa, NoPerfecta i Blassa że bierze 200zł za odcinek. Drama z Classiciem? No z pewnością żadnej "złotóweczki" za to nie przytulił. 

Teraz Therabitia, zobaczymy jak będzie ale śmiać mi się chce jak słyszę że za darmo reklamę robi. 

On teraz pokazuje swoje prawdziwe oblicze, jego zamiary. Jemu nie zależy na tym by usprawnić polską scenę metina, by ludzie grali na dobrych i stabilnych serwerach. Tu chodzi o to by stworzyć obraz nieomylnego człowieka, człowieka od którego będzie zależał sukces danego serwera i to czy na niego ludzie pójdą czy też nie. Taki guru trochę. 

Często go oglądam i niestety ale z każdym filmem mam coraz większe wrażenie, że jest to naprawdę chory człowiek. 

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Ten S a b a l  to jakiś raper? Kto to jest?

Jeśli miałbyś go porównać do raperów, to byłby mniej więcej czymś pomiędzy tajgerem bonzo, a bonusem bgc.

Opublikowano

Przecież to jasne, zwykła komercha, chłop odnalazł dobre źródło fejmu i się szlifuje. Idąc drogą logiki, to jak można oceniać serwer, na który się nawet nie weszło? Bo tak pewnie jest skoro dodaje się film z opinią o serwerze w ten sam dzień, w którym pojawiła się prezentacja na mpc.

Ten S a b a l  to jakiś raper? Kto to jest?

Jeśli miałbyś go porównać do raperów, to byłby mniej więcej czymś pomiędzy tajgerem bonzo, a bonusem bgc.

Jakiś masz problem do bonusa?

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
Opublikowano

Wiecie jak zrobić zeby nie krecił o waszym serwerze? xD Doniesc samemu na siebie. Wtedy koles jest zaorany i nie nagrywa bo nie musi sie juz doszukiwac ciebie w teamie xD. Wiem bo sam testowalem xD

Nervil wróć  :pls: 

Co do tematu, MPCforum wyolbrzymia wszystko. Z byle czego robi problem większy niż emigranci w Europie. Szkoda czasu na typa i tyle według mnie. Tak jak ktoś wyżej napisał - robi wszystko pod publikę. 

beV5mzZ.png

Opublikowano

Wiecie jak zrobić zeby nie krecił o waszym serwerze? xD Doniesc samemu na siebie. Wtedy koles jest zaorany i nie nagrywa bo nie musi sie juz doszukiwac ciebie w teamie xD. Wiem bo sam testowalem xD

Nervil wróć  :pls: 

Co do tematu, MPCforum wyolbrzymia wszystko. Z byle czego robi problem większy niż emigranci w Europie. Szkoda czasu na typa i tyle według mnie. Tak jak ktoś wyżej napisał - robi wszystko pod publikę. 

Nervil nie ma już racji bytu ale niedługo wracam z medium/hard serwerem bo rzygać mi się chce jak patrze często co tu się odpierdala na tym forum z tymi kotletami

Opublikowano

Moja ocena-maly popaprany manipulant.Przed startem Classica nagral filmiki jaki to gniot ,jaki to skok na hajs za miesiąc padnie ,Asig technik -musi upaść itp.I co się okazało? Po 2 miechach mówi,ze się pomylil.Teraz nic nie nagrywa z tego serwa ,a jezli faktycznie jest neutralny powinien nagrac odcinek i przeprosić za hejt.Drugi serwer Samia nagral filmiki ,ze ma dowody na ;KRYTYCZNE BUGI' no i gdzi te dowody pytam?Zaszkodzil serwerowi i zero dowodow.Ale gość ponoc nigdy się nie myli.Teraz dostal premium na jakims gównianym serwie i ciśnie topke-ciekawe co? Nie pozdrawiam kola to mały cwel.

Opublikowano

A ja się w 70% zgadzam z s.a.b.a.l.e.m :) Sorry ludzie ale w 90% jego słowa się sprawdzają. Co do serwera Terabithia, nie dostał on żadnego is;a, z własnej kieszeni doładował sobie sm'y. Ale lepiej p******** głupoty że od administracji dostał xD

IDcncno.png

Opublikowano

Przede wszystkim nie wiem jakim kołkiem trzeba być by porównywać serwery niemieckie z polskimi jak to robi Szeryf.

Zauważcie jak znacząco różnią się nasze rynki - ile jest serwerów w Polsce a ile w Niemczech? Różnica jest ogromna ;p 

Niemcy nie muszą polegać na yt bo z powodu mało liczebnej konkurencji wystarczy im nieco mniejsza reklama, a i tak mogą spodziewać się tłumów (poza tym Shiro to już wyrobiona marka na skalę europejską) ;p 

Kolejną zależnością jest IS, który oczywiście również lubi porównywać. Argument "że im nie zależy by zarobić" jest błędnym argumentem bo nie to, że ludzie mogą otrzymać za vote specjalne punkty i zgarnąć coś tam z isa to nie znaczy że admnistracja na tym nie zarabia - serwery często są sponsorowane przez niemieckie firmy/serwisy które umożliwiają zastosowanie takiej metody, gdyby nie to nawet na Shiro nie byłoby żadnych "free sm" co 12 czy tam 24h. Do tego bugi. Tam mają inną mentalność, jak gracz znajdzie buga to nie idzie nagrać filmiku na yt żeby zostać bogiem dram tylko zgłasza błąd administracji by nie psuć innym rozgrywki, a innym pracy przy projekcie. U nas to jak będzie jakiś poważny bug dający korzyść to pierw typek sobie z niego skorzysta, a później poleci do swego pana i władcy by nagrał o tym filmik. A spawacz nie nagrałby hejtu na Shiro głównie dlatego, że naraziłby się swoim widzom to raz, a dwa to że w żaden sposób by to nie zabolało administracji tego serwera. 

Wracając do Pana S. 

Cholernie żałuję, że po upadku Barii nagrałem z nim wywiad. To jest człowiek manipulujący widzami, mówi o kotletach ale ludzie nie chcą metina3, metina4 czy metina15. Lubią nowości, ale wolą serwery z prostymi dla siebie systemami, znanymi bo gracz wchodzi na nowy serwer dla rywalizacji, żeby wbić lvl i się ponawalać w 1m, na spotach czy na samych wojnach. Owszem dodatkowe systemy są plusem, ale niech metin jednak zostanie metinem. Poza tym reworki. Jeśli ludzie mają sentyment do jakiegoś serwera, którego już nie ma to czemu go nie wskrzesić? No ale, wiadomo "zawsze pod hajs". Bo kto nie stawia serwera żeby zarobić :v Szkoda, że on nie opowie o serwerze który postawił jeszcze przed "karierą na yt", o serwerze który padł jeszcze szybciej niż powstał, no ale wiadomka. Z resztą dlaczego serwery padają? Głównie przez nieuczciwych graczy i jego samego. Administracje które liczą sobie 2/3 osoby nie są w stanie wykryć wszystkich błędów serwera, od tego są beta testy ale wiadomo że takich którzy znajdą naprawdę konkretnego buga i zgłoszą po cichu administracji to może jest z 20%. Reszta zostawi buga dla siebie, albo właśnie pójdzie włazić w dupę swojemu mistrzowi. Czemu on nigdy z resztą nie przeprosił nikogo kogo o coś oskarżał, wkręcał dane teorie które okazywały się mylne? Przecież to wręcz obowiązek normalnego człowieka.

Tak w ogóle. 

Przykład z Samią jest bardzo dobry, przyjął 2k i wymyślił jakiegoś sobie buga na wypadek gdyby Samia nie wypaliła tak jak się to zapowiadało. No bo jak?Reklamuje serwer, a ten serwer później ma problemy? To on jednak się myli, poleciał na kasę!!! W gruncie rzeczy poleciał, mógł oddać te 2k i nie byłoby tematu. 

Druga akcja - Balmora, gdzie Fubon sam go sprzedał na streamie Bubbexa, NoPerfecta i Blassa że bierze 200zł za odcinek. Drama z Classiciem? No z pewnością żadnej "złotóweczki" za to nie przytulił. 

Teraz Therabitia, zobaczymy jak będzie ale śmiać mi się chce jak słyszę że za darmo reklamę robi. 

On teraz pokazuje swoje prawdziwe oblicze, jego zamiary. Jemu nie zależy na tym by usprawnić polską scenę metina, by ludzie grali na dobrych i stabilnych serwerach. Tu chodzi o to by stworzyć obraz nieomylnego człowieka, człowieka od którego będzie zależał sukces danego serwera i to czy na niego ludzie pójdą czy też nie. Taki guru trochę. 

Często go oglądam i niestety ale z każdym filmem mam coraz większe wrażenie, że jest to naprawdę chory człowiek. 

Ale taki bug był na samii i nie umieli go znaleźć.Związany ze sklepami offline.Hooltras Ci się nie przyzna bo każdy by wyśmiał ich 'profesjonalizm'

Moja ocena-maly popaprany manipulant.Przed startem Classica nagral filmiki jaki to gniot ,jaki to skok na hajs za miesiąc padnie ,Asig technik -musi upaść itp.I co się okazało? Po 2 miechach mówi,ze się pomylil.Teraz nic nie nagrywa z tego serwa ,a jezli faktycznie jest neutralny powinien nagrac odcinek i przeprosić za hejt.Drugi serwer Samia nagral filmiki ,ze ma dowody na ;KRYTYCZNE BUGI' no i gdzi te dowody pytam?Zaszkodzil serwerowi i zero dowodow.Ale gość ponoc nigdy się nie myli.Teraz dostal premium na jakims gównianym serwie i ciśnie topke-ciekawe co? Nie pozdrawiam kola to mały cwel.

Classicowi można było bazę crashować bez większego problemu więc tu nawet się nie pomylił. 

Ofc. nie bronie go bo dla mnie to pajac.

Opublikowano

Ja nie rozumiem określenia 'kotlet'. K***a co wy macie z kotletami? To jest tylko metin i ciężko jest coś do niego wymyśleć bo albo system nie będzie pasował albo brak pomysłów na coś nowego. Czym się różni kotlet od nie-kotleta? Na nie-kotlecie możecie się bić w jakiś inny sposób? Nowy silnik graficzny dostaniecie?

A co do gościa to czasem wyolbrzymia niektóre sprawy, tak to neutral.

Opublikowano

A ja się w 70% zgadzam z s.a.b.a.l.e.m :) Sorry ludzie ale w 90% jego słowa się sprawdzają. Co do serwera Terabithia, nie dostał on żadnego is;a, z własnej kieszeni doładował sobie sm'y. Ale lepiej p******** głupoty że od administracji dostał xD

Nie "jego" a ludzi którzy przychodzą, plebs potrafi latać po grafikach, osobach od modeli i się o wszystko pytać.

Gdyby nie to że 99,9% techników na polskiej scenie ma zatargi to by walizki już pakował.

Jego filmy są tak słabe że jak cała scena metina pierdolnie lub pajace zejdą ze sceny(marzenie ściętej głowy) to zamknie kanał.

Edit: Co do tych jego sm, to że oglądasz live/odcinki nie oznacza że wiesz o wszystkim co się dzieje.

Opublikowano

Wracając do Pana S. 

Tak w ogóle. 

@Sudaczek Może źle to napisałem.. chodziło mi bardziej o to, że ten sam serwer w Niemczech, u nas w Polsce będzie kotletem :) Ahh ta cebulowa mentalność :(

Zapraszam moderatorów do dyskusji ;) @esej @Algade

Opublikowano

Płaczą pewnie tylko same osoby typu surek bo przez takiego MPCforuma nie przepchną swojego kotleta dla gimbusów xD

Facet robi dobrą robotę i tyle

xD

Opublikowano

@BUSHIDO™ To jest na tyle szalony człowiek że szkoda sobie "szczępić ryja"  - sieje zamęt i nie daje żadnych dowodów... jego kanał opiera się na szkalowaniu a nie dbaniu o graczy :) On nie szanuje pracy innych a w swoich filmach mówi że jest "nie sprzedajny" - a w tym samym czasie brał 200 zł za odcinek na balmorze co potwierdził sam fubu. Często grozi swoim "kanałem" na którym oczywiście zwyzywa osobe która mu niepasi ...no bo co miał by innego zrobić ten pan.

Ps. Sa**l nie hejtuje zagranicznych serwerów ponieważ oni nie odpowiedzą na jego płacz = dramy nie będzie :)

Opublikowano

Skąd wiesz, tak powiedział? xD

On jest po prostu dziwnym człowikiem, hejtował candrię, że niby kotlet, mimo że był to dobry serwer, który powstawał gdzieś od maja/czerwca, ale nie był podobny do innych, ale jak jest nebris, kopia woma, gdzie technik miał podobną ilość serwerów to już nic nie mówi.

Zresztą, powyższy przykład pokazuje, że ludzie wolą grać na "kotletach" - i cała idea jego kanału się pie*doli, bo oprócz tego argumentu to rzadko ma jakieś inne.

tenor.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...