Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie podzespoły-CS:GO

SzaaCun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie moich podzespołów i ew. wymianie karty graficznej.

Przechodząc do rzeczy:

(Mój komputer ma ok. 10 lat więc nie patrzcie na podzespoły, korzystam z niego jedynie do gry w lola i korzystania z FB xD )

System: Win7

Procesor: Intel Core 530 i3 2,96 (cos okolo)

RAM : 3gb(zamierzam dokupić gdyż płyta obsługuje 8 gb)

Zasilacz: jakiś z firmy Logic 500W

Płyta główna: Acer FMP55 (wygooglowanie jej graniczy z cudem)

Karta graficzna : GeForce G210

I teraz moje pytanie, chciałbym wymienić tu kartę graficzną, aby do mojego "zestawu gier" dorzucić CS:GO aby działał przynajmniej na tych 60 FPS. Płyta główna obsługuje PCI-E x16, i zastanawiam się nad zakupem  GTX 550TI Asus 1GB DDR5 (używaną), koszt ok. 200 zł.

Uprzedzam pytania ze to syf, ze za grosze - głównie korzystam z PS4, tak jak wspominałem wcześniej z komputera korzystam sporadycznie.

Pytania:

1. Czy po podłączeniu owej karty mój komputer nie "pierdzielnie".

2. Ile ok. FPS moge oczekiwać na minimalnych w jakiejś normalnej rozdzielczości

3. Czy będą to grywalne FPS bez większych ścin itp.

4. Jakieś inne alternatywy co do karty graficznej w rozsądnej cenie

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Opublikowano

550 ti w tej cenie to slaba opcja do tego na ddr5, za taki hajs jest duzo wydajniejszy HD 7770 1gb gddr5.

Może odrazu po podłączeniu nie pierdzielnie, ale to zasilacz z czarnej listy więc radze ci wymienic na cos markowego 350w fortron (30-40zl) styknie

Pograsz spokojnie na 60+fps na niskich, pewnie bedzie troche wiecej .

Opublikowano

Cały PC byłoby warto wymienić, ale jak masz PS4 to może będzie można żyć :D

Zamiast GTX550Ti polecam HD7770, spokojnie sobie radzi z CSGO.

Zasilacz też trzeba wymienić, bo mogą być późniejsze problemy typu, że PC będzie ci się resetował lub podobne.

Co do ramu pamiętaj, że muszą być kompatybilne z DDR na twojej płycie, możesz sprawdzić w programie CPU-z jaki masz.

Opublikowano

1. A zasilacz 350 W wystarczy a tą karte graficzna i jak doloze tam powiedzmy ze 3gb ramu?

2. Więc jeśli bym wprowadził zmiany ile moge oczekiwać FPS na tym :

System: Win7

Procesor: Intel Core 530 i3 2,96 (cos okolo)

RAM : 6gb

Zasilacz: 350w fortron??

Płyta główna: Acer FMP55 (wygooglowanie jej graniczy z cudem)

Karta graficzna : HD7770

Opublikowano

Z tą kartą powinieneś mieć na pewno powyżej 60fps, może nawet w fullhd. Ta karta jest naprawdę dobra, działają na niej gry typu Wiedźmin 3, Dragon age 3, GTA V, z CS`em nie będzie mieć większych problemów. 

Opublikowano

Dobra dzięki, a jeszcze jesli na poczatku kupie tylko karte, to jest ona narażona na spalenie(podczas działania na obecnym zasilaczu)?

Opublikowano

Bardziej bałbym się o płytę główną, ale w bardzo skrajnym przypadku tak.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Non omnis moriar.

Opublikowano

Taa, płyta też jest ważna, nawet nie wiadomo co to jest.

Zasilacz także jest ważny, zależy ile ten twój czas na nabycie nowego zasilacza będzie trwał.

Z zasilaczem z czarnej listy może po prostu spalić ci się PC, w najgorszym wypadku. Może ci trzymać kilka lat, albo kilka dni, nie wiadomo.

Jeżeli nie  przełożysz kupna zasilacza na za kilka miesięcy to możesz jeszcze go poużywać, najwyżej jak byś zauważył jakieś problemy, wtedy będzie potrzebna szybka wymiana.

Opublikowano

Dobra dzięki, a jeszcze jesli na poczatku kupie tylko karte, to jest ona narażona na spalenie(podczas działania na obecnym zasilaczu)?

to zalezy, ja 5 lat lecialem na logicu 390w (teraz mam inny) i dziala do dzis bez zadnych problemow, ale to pewnie dlatego ze zapotrzebowanie mocy nie bylo specjalnie duze :)

350w starczy.

Opublikowano

No ja ten co mam jest zamienny za starego, działał w komputerze kolegi kilka lat bez większych "akcji" u mnie działa też bez problemu.

A jeszcze, do tej karty graficznej jest potrzebne PCI-E 3.0, jak sprawdzic czy ona "obsługuje" moją płytę główną

Opublikowano

Jeżeli płyta ma PCI-Express x16 to wejdzie. Tylko jeżeli nie ma 2.0 lub 3.0 to nie będzie "najlepszej wydajności", tak jakby była na tym PCI-E x16 2.0/3.0.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...