Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przelew międzynarodowy Poczta Polska

noIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientuje się ktoś jak wysłać przelew międzynarodowy do banku w Anglii na pocztcie polskiej?
Bo dzisiaj próbowałem takowy wysłać jednak bez skutecznie. Mam numer iban banku w formacie: GB1111XXX11111111111111111 I rozchodzi się o to że baba w okienku nie chciała przyjąć bo według niej rachunek może się składać tylko z cyferek (!). Ponadto gdzie ja na formularzu mam podać: Account number i SWIFT ?

Opublikowano

Nie wysyłaj pocztą bo zabulisz, najlepiej przez stronki pośredniczące typu transfer24 czy transferwise ( sam używam ) 

Zobacz na przykładzie  konta,  SORT jest powiązany z ACC występują razem tworząc IBAN więc kobieta coś popieprzyła w swoim rozumowaniu 

Rachunek polskii tak z cyferek ale międzynarodowy z liter i cyfr 

SORT CODE 11-05-65 ACCOUNT NUMBER 11937760 
IBAN  GB35HLFX11056511937760
BIC  HLFXGB21Q16

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sprawdź czy bank jest członkiem SEPA , jak nie to dlatego nie do się przelać. 

p.s.

Skoro wolisz płacić prowizję za przelew to już twój problem, zwykle przelewy przez pośredników kosztują ok 5  zł , niektórzy mają nawet punkty w których mozna przelać pieniądze bezpośrednio.

Np przelew 500 funtów kosztuje mnie ok 2.50 funta , 1000 zł  ( 200 funtów )- 5 zł. Na poczcie od 20 zł + 1% kwoty

Tak przy okazji , na przelewie nie widnieją twoje dane tylko banku pośredniczącego, pieniądze są w 24 h na koncie. 

Jeszcze jedno , jeśli płacisz za jakieś zakupy w internecie pamiętaj że musisz zapłacić więcej za przewalutowanie, zł na euro i euro na funta. Żaden bank angielski nie przyjmuje złotówek na konto. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sprawdź czy bank jest członkiem SEPA , jak nie to dlatego nie do się przelać. 

p.s.

Skoro wolisz płacić prowizję za przelew to już twój problem, zwykle przelewy przez pośredników kosztują ok 5  zł , niektórzy mają nawet punkty w których mozna przelać pieniądze bezpośrednio.

Np przelew 500 funtów kosztuje mnie ok 2.50 funta , 1000 zł  ( 200 funtów )- 5 zł. Na poczcie od 20 zł + 1% kwoty

Tak przy okazji , na przelewie nie widnieją twoje dane tylko banku pośredniczącego, pieniądze są w 24 h na koncie. 

Jeszcze jedno , jeśli płacisz za jakieś zakupy w internecie pamiętaj że musisz zapłacić więcej za przewalutowanie, zł na euro i euro na funta. Żaden bank angielski nie przyjmuje złotówek na konto. 

Byłem dzisiaj na innej poczcie i okazało się po prostu że nie dało się wysłać tego przelewu wyłącznie przez głupotę wcześniejsze pani i jej nie kompetencje.

A mi nie tyle chodzi o dane na przelewie co o urząd skarbowy i inne gówno. Bo nie oszukujmy się wszystkie moneygramy itd. zgłaszają wszystkie transakcje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...