Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Artefakty na monitorze karta działa bez problemów

OGNISTYSZKQAJDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam telewizor (32cale) używam go jako monitora do komputera gdy gram w BF1 monitor się strasznie grzeje podczas grania nie widać artefaktów pojawiają się gdy komputer przechodzi w tryb uśpienia albo gdy wyłączę komputer gdy chcę wyłączyć telewizor przyciskiem albo pilotem nie reaguje po wyłączeniu go na jakiś czas od zasilania wraca do normy i działa prawidłowo 

GPU nie osiąga więcej niż 50 stopni a użycie nie przekracza 90%

CPU nie osiąga krytycznej temperatury ale się dosyć grzeje a użycie sięga 100% praktycznie cały czas czasami spada

rozdzielczość jakiej używam to 1360x768 60hz bo gdy próbuje ustawić większą obraz wykracza poza ekran jest nie ostry

Opublikowano

Podstawowa sprawa: telewizor LED czy LCD? Jeśli LCD to jego grzanie sie jest częste i jeśli nie parzy w rękę to w miarę normalne. Jeśli LED to oddaj telewizor do serwisu. Główna wada telewizorów jest taka, że są przystosowane do 24fps(PAL; zwłaszcza te starsze), bo tyle ma telewizja w Europie. Podając mu 60Hz z komputera zmuszasz go do odświeżania prawie 3 razy częściej, przez co się grzeje, a artefakty są spowodowane prawdopobnie przegrzaniem matrycy.

Poza tym, jakiego kabla używasz? D-Sub, DVI, HDMI?

Spróbuj podłączyć za pomocą innego kabla, tanie przewody często powodują artefakty.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Non omnis moriar.

Opublikowano

to jest chyba LCD podłączony na przejściówce DVI na HDMI grzeje się ale nie tak żeby parzył zmniejszę odświeżanie i zobaczę co się stanie

zmieniłem odświeżanie na telewizorze wyświetla się komunikat o nieobsługiwanym typie obrazu

Opublikowano

Artefakty to problem raczej z grafiką, monitor to chyba HD Ready jest więc gdzie tu problem z obrazem skoro ma właśnie być paskudny w tej rozdzielczości. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

LCD ma to do siebie, że się grzeje, bo jego podświetlenie generuje ciepło. Zostało to rozwiązane przy podświetleniu LED.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Non omnis moriar.

Opublikowano

Artefakty to problem raczej z grafiką, monitor to chyba HD Ready jest więc gdzie tu problem z obrazem skoro ma właśnie być paskudny w tej rozdzielczości. 

no to nie wiem bo karta nie używa 100% ani się nie grzeje nie zdarzyło mi się przegrzać karty

kiedyś przez przypadek podkręciłem kartę i komputer się wyłączył ale temperatura wtedy też nie była zbyt wysoka sięgała może 60*C

no ale fakt że artefakty pojawiają się gdy komputer przestaje wysyłać sygnał może świadczyć raczej o winie telewizora

no cóż oddam kompa do kolesia co mi go składał mam gwarancje na części więc jeśli to karta to mi ją wymieni a za niedługo i tak miałem kupić monitor więc sprawa chyba rozwiązana :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...