Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia do streamingu

dawidek951

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie! 

Szukam osoby która ogarnia twitch lub youtube. Chodzi mi o Live. Ustawienia, bitrate itd.
Jakie zrobić ustawienia rozdzielczości jak mam monitor LG ultrapanoramiczny 21 cali rozdzielczość zalecana przez komputer to 2560x 1080

Łączę to 30-35mb/s - Pobieranie... a 4-6mb/s upload..

Np będe chciał csa streamować, i jaką rozdzielczość ustawić żeby fajnie sie ogladało, jakie inne ustawienia zeby obraz sie nie zacinał lub nie pauzował?
Opublikowano

Rozdzielczość wynikową w OBS ustaw na 1920x1080, fps na 60.

Bitrate 10000 powinien spokojnie wystarczyć. Audio 192kbps.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Rozdzielczość wynikową w OBS ustaw na 1920x1080, fps na 60.

Bitrate 10000 powinien spokojnie wystarczyć. Audio 192kbps.

A w csie jaką ustawić?

Opublikowano

Jak ustawisz 1920x1080 będziesz miał mniejsze obciążenie procesora(OBS nie będzie skalował), ale pasy po bokach ekranu(tylko na twoim monitorze, na streamie będzie dobrze).

Non omnis moriar.

Opublikowano

Jak ustawisz 1920x1080 będziesz miał mniejsze obciążenie procesora(OBS nie będzie skalował), ale pasy po bokach ekranu(tylko na twoim monitorze, na streamie będzie dobrze).

Czyli w trakcie gry bede miał paski czarne tak?

Opublikowano

Tak.

Ok. Mam jeszcze jedną sprawę, słuchaj bo mam podłączone 2 monitory i jak np na drugim mam przeglądarke i odpalam csa na pierwszym to cs sie minimalizuje jak chce np przewinąć przeglądarke 

Opublikowano

Wada Windowsa. Można to naprawić zewnętrznym programem, ale teraz niestety nie mogę przypomnieć sobie jego nazwy i na pewno był płatny. Spróbuj uruchomić CS w trybie okienkowym z argumentem uruchomieniowym " -noborder"(PPM na CS na Steamie->Właściwości->Ustaw opcje uruchamiania). Powinno pomóc.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Wada Windowsa. Można to naprawić zewnętrznym programem, ale teraz niestety nie mogę przypomnieć sobie jego nazwy i na pewno był płatny. Spróbuj uruchomić CS w trybie okienkowym z argumentem uruchomieniowym " -noborder"(PPM na CS na Steamie->Właściwości->Ustaw opcje uruchamiania). Powinno pomóc.

Okey, przetestuje. Jak coś odezwę się do Ciebie na PW żeby spamu tutaj nie robić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...