Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Związek z kuzynką

pawel1907

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chodzi o to ze mam taki problem.

Ostatnio odezwalem sie do pewnej dziewczyny zaczelismy pisac spodobala mi sie i okazalo sie ze odnalazlem kuzynke po 26 latach ona mnie pamieta a ja jej nie. Spotykamy sie reguralnie ja nie traktuje jej jak kuzynki tylko jak normalna kobiete. zakochalismy sie w sobie kochamy siebie nad zycie chcemy byc razem rylko teraz takie pytanie czy to jest legalne i czy to nie kazirodztwo. Nie umiem liczyc tych lini i stopni mogl by ktos pomoc i sie wypowiedziec czy to nornalne zwiazac sie z kuzynka czy nie wiem tylko tyle ze jej babcia i moja babcia to siostry rodzone. Zbalazlem takie cos i z tego wychodzi ze my 6 stopien pokrewienatwa

Pokrewieństwo w linii bocznej posiada tyle stopni, ile jest osób w obydwu liniach, nie licząc wspólnego przodka. Można więc łatwo wyrysować sobie boczne linie genealogiczne rodzeństwa stryjecznego lub ciotecznego ze wspólnym przodkiem i stwierdzić, że występuje tu czwarty stopień pokrewieństwa. Rodzeństwo, czyli brat i siostra, stanowią drugi stopień pokrewieństwa i nigdy nie mogą uzyskać dyspensy od przepisu prawa kościelnego, który zabrania zawarcia małżeństwa.

Przykład:

Prapradziadek (wspólny przodek)

Twoja Prababcia ; Jego Prababcia (2)

Twój dziadek lub babcia ; Jego dziadek lub babcia (4)

Twój ojciec lub matka ; Jego ojciec lub matka (6)

Ty; Upatrzony kandydat do małżeństwa [8]

Między Wami jest 8 stopień pokrewieństwa więc nie ma przeszkody :jupi:

Budowniczy
Opublikowano

zapytaj czy chce miec na nazwisko tak jak ty

i powiedz "jak ty moja przyszła ex"

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Opublikowano

Ja mam kuzynkę z która nas łączy takie pokrewieństwo, że nasi pradziadkowie byli braćmi. Nigdy się nie mielismy ku sobie, ale jakos tak zawsze u mnie w domu albo u niej gadali, że co to za rodzina taka daleko i ze możemy sie pobrać :D. Pewnie gadali tak dlatego, że razem do klasy chodzilismy czy cos xD

Opublikowano

Idź do księdza i zapytaj się, czy w takim przypadku związek jest legalny. Osobiście nie widzę w tym nic złego, tylko problemem może być wasze potomstwo, duża szansa na wady genetyczne.

Opublikowano

Art. 201. Kazirodztwo Dz.U.2016.0.1137 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny Kto dopuszcza się obcowania płciowego w stosunku do wstępnego, zstępnego, przysposobionego, przysposabiającego, brata lub siostry, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5

Opublikowano

Art. 201. Kazirodztwo Dz.U.2016.0.1137 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny Kto dopuszcza się obcowania płciowego w stosunku do wstępnego, zstępnego, przysposobionego, przysposabiającego, brata lub siostry, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5

jestes zjebany i chyuba nie czaisz o co kaman 

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Nie powinno być przeszkody, jednak najlepiej porozumieć się z jakimś księdzem, a potem dyspensa od biskupa i się hajtać. :>

229401491222156497913.gif

Opublikowano

pokrewieństwo genetyczne jest duże, dla mnie to patologiczne.nalezy tez myslec o potomstwie, ktore moze wyjsc niezbyt sprawne :lul:

graphic.png

Opublikowano

Może tak kultury chamie, rodzice nie wychowali, że tak sie odzywasz do innych?

Opublikowano

Myślę ze wasz związek może istnieć, ale jak dojdzie do śluby będzie tylko wasza twoja rodzina :)

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Może tak kultury chamie, rodzice nie wychowali, że tak sie odzywasz do innych?

skej pizde

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Tak nie ma problemu, słyszałem że w mojej rodzinie ale dalszej jest kuzynostwo i są razem i mają dwójkę dzieci i wszystko jest ok z nimi

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

W mojej rodzinnej miejscowości żyje sobie małżeństwo kuzynów, mają dzieciaka, kościelny ślub. Jako że jest to mała wieś to wiadomo plotki, ploteczki, ale nikt ich nie szkaluje. Małżeństwo między kuzynami jest dozwolone prawnie i jest dozwolone w świetle prawa kościoła katolickiego ale pod pewnymi warunkami. Jesli chcesz to poczytaj o tym.

editL: Małżeństwo to najwyższa forma związku tak więc można nazwac to po prostu związkiem.

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...