Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer - 4.000PLN

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, znajomy poprosił mnie o wrzucenie tematu, ponieważ potrzebuje komputera do kwoty 4000PLN.

Niestety nie jestem na bieżąco z tym co się dzieje aktualnie na rynku podzespołów, więc proszę o pomoc.

Przeznaczenie: Do gier

Kwota: max 4000PLN (serio, to max - nie przekraczajcie tego, super jak styknie poniżej tej ceny)

Bez systemu

Bez monitora

Bez klawiatury

Bez myszki

Nic nie będzie podkręcane

Nie ma żadnych innych podzespołów z poprzedniego kompa.

Kupowane będzie w nadchodzącym tygodniu

Monitor aktualny 60Hz 1920x1080

Tylko sam PC.

Za pomoc rozdaję lajki, dzięki. :)

343731479829004887779.png

Opublikowano

4.1k: https://www.morele.net/inventory/info/xBbLnC/

Tutaj trochę ponad budżet, ale na tej płycie głównej możesz podkręcać procesor (nie ten z zestawu), ale jak kiedyś komputer przestanie dawać radę do włożysz i7-7700k i podkręcisz go do nawet 5GHz.

3,8k: https://www.morele.net/inventory/info/DwG6JV/

Tutaj tańsza wersja, ale tak samo wydajna. Jedynie płyta nie pozwala na podkręcanie procesora.

Jeżeli chcesz to możesz dołożyć do zasilacza modularnego (Vero M1).

Generalnie 8gb ramu wysoko taktowanego z możliwością rozbudowy, płyta z wejściem M.2 (na dysku SSD o prędkości odczytu nawet 3GB/s). Grafika spokojnie daje w każdej najnowszej gry, a procesor nie jest wąskim gardłem. 

Obudowa ma filtry przeciw kurzowe i ładny, prosty wygląd. Za niewielką dopłatą jest wersja z oknem, jeżeli zależy ci na wyglądzie.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

4.1k: https://www.morele.net/inventory/info/xBbLnC/

Tutaj trochę ponad budżet, ale na tej płycie głównej możesz podkręcać procesor (nie ten z zestawu), ale jak kiedyś komputer przestanie dawać radę do włożysz i7-7700k i podkręcisz go do nawet 5GHz.

3,8k: https://www.morele.net/inventory/info/DwG6JV/

Tutaj tańsza wersja, ale tak samo wydajna. Jedynie płyta nie pozwala na podkręcanie procesora.

Jeżeli chcesz to możesz dołożyć do zasilacza modularnego (Vero M1).

Generalnie 8gb ramu wysoko taktowanego z możliwością rozbudowy, płyta z wejściem M.2 (na dysku SSD o prędkości odczytu nawet 3GB/s). Grafika spokojnie daje w każdej najnowszej gry, a procesor nie jest wąskim gardłem. 

Obudowa ma filtry przeciw kurzowe i ładny, prosty wygląd. Za niewielką dopłatą jest wersja z oknem, jeżeli zależy ci na wyglądzie.

Moim zdaniem to zestawy ok. Ten pierwszy jest ok pod przyszłą rozbudowę. Zresztą - oba są. Różnica taka, że na pierwszym będziesz mógł podkręcić procka jak zmienisz go na takiego z K.

Jedynie w zestawach zmieniłbym dysk na Iridium Pro. Jest na kościach MLC i ma 5 lat gwarancji.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ten dysk jest podobny wydajnościowo do SU800, ale:

-Iridium ma kości MLC (lepsze)

-Iridium ma 5 lat gwarancji (nie zależną od cykli zapisu etc.)

-SU800 jest tańszy

Iridium w momencie premiery kosztował 299zł, sam kupiłem go w październiku za 319zł, a kilka dni temu był za 399zł.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...