Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping, loss, dobry internet, tylko w CS:GO!

BajziKW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem - wysoki ping tylko w CS:GO!

Próbowałem wszystkiego, na domiar złego chyba chodzi o loss, gubi pakiety.

Antyvira po przeskanowaniu kompa (czysty) usunąłem, wyłączona zapora i Win Defender, łączę się po kablu z Routerem tp-link tl-wr740n. Łapcie tracert do serwera, na którym grałem przed chwilą: http://imgur.com/a/rhnce

A tu speed test, tak żeby nie było: http://imgur.com/a/4YqQH

Wszystko powyłączane, normalnie nic nie chodzi.

Problem pojawił się niedawno, sam. Mój router łączy się z innym routerem, kolega podłączony bezpośrednio do tamtego nie ma takich problemów, ja gdy się podłączę - mam. Win 7 Home Premium 32 bit.

Stery do sieciówki najnowsze dziś wgrywałem, tak samo do mojego routera.

Pomóżcie, od kilku dni się z tym męczę, przeszukałem wszystko aż w końcu sam postanowiłem napisać post.

Zarzucam Wam kilka screenów jak to wygląda w grze: http://www.wyslij-plik.pl/pokaz/1006358---6a3h.html

Jak widać - sam loss jest podczas ładowania, czasem pojawi się po dołączeniu, po podłączeniu na serwer ping skacze między 300-1000, czasem mniej lub więcej, gorzej, że 2 dni temu był "stały" ping 170-180 i dało się grać, a teraz zwiechy, freeze i zrywa połączenie (zachowuje się jakbym grał przez WiFi)

Opublikowano

Sprawdź może czy nie posiadasz żadnych malvare 

Gościu - czego nie rozumiesz w zdaniu:

Antyvira po przeskanowaniu kompa (czysty) usunąłem

Nie ma żadnych syfów, nikt nic nie pomoże? Zero pomysłów?

Opublikowano

Jako, że masz internet z orange to nic nie zrobisz, chyba że zmienisz na coś innego. Głównym winowajcą są serwery Telii (zagraniczne), z która Orange ma umowę. Większość operatorów już zrezygnowała z Telii, ale Orange trochę olewa klientów, niby coś robią ale jakoś nei widać. Serwery Telii nie wyrabiają i są dlatego tak duże pingi/lossy tak jak u Ciebie na tracercie. Wszystko zależy od "dnia" z tym internetem, czy ludzie będą siedzieć czy nie, zazwyczaj rano i późnym wieczorem wszystko działa całkiem git. I nie, 170 pingu na serwerach europejskich to i tak nie jest normalne, takie pingi to możesz mieć na amerykańskich. Pewnie masz problemy też na niektórych stronach typu twitch, gdzie serwery leżą też nie wiadomo gdzie i łączysz się z nimi przez Telie. Ja mam od nich neta i mam 50-70 pingu w csie, ale i tak często mimo tego gra jest niegrywalna, bo są skoki pingu co chwile, a lossa już od jakiegoś czasu nie mam.

Opublikowano

Jako, że masz internet z orange to nic nie zrobisz, chyba że zmienisz na coś innego. Głównym winowajcą są serwery Telii (zagraniczne), z która Orange ma umowę. Większość operatorów już zrezygnowała z Telii, ale Orange trochę olewa klientów, niby coś robią ale jakoś nei widać. Serwery Telii nie wyrabiają i są dlatego tak duże pingi/lossy tak jak u Ciebie na tracercie. Wszystko zależy od "dnia" z tym internetem, czy ludzie będą siedzieć czy nie, zazwyczaj rano i późnym wieczorem wszystko działa całkiem git. I nie, 170 pingu na serwerach europejskich to i tak nie jest normalne, takie pingi to możesz mieć na amerykańskich. Pewnie masz problemy też na niektórych stronach typu twitch, gdzie serwery leżą też nie wiadomo gdzie i łączysz się z nimi przez Telie. Ja mam od nich neta i mam 50-70 pingu w csie, ale i tak często mimo tego gra jest niegrywalna, bo są skoki pingu co chwile, a lossa już od jakiegoś czasu nie mam.

Na twitchu problemy są na jakości "Źródło", ale głównie chyba przez grafikę. To dużo wyjaśnia, ale to jest od niedawna, do niedawna było wszystko ok, więc czemu akurat teraz? I nie - to nie jest zależne od pory dnia... :( No nic, chyba obejdę się wspomnieniami z gry, bo dziś na 160 Deathmatche grałem, ale rankedów wolę nie grać z takim pingiem :/

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie jest ale u mnie na źródle często bufforowało w szczególności na streamach z wysokim bitrate, kolejna strona to np. faceit bardzo mozolnie działa związana z csem. Możesz do nich dzwonić, ale prawdopodobnie winna jest tu Telia tak jak napisałem i jedyne co to Ci powiedzą, że są świadomi o problemie, ale nie wiedzą kiedy zostanie rozwiązany. Taka sytuacja jest już od jakiś 2 lat, ostatnio u mnie się trochę poprawiło i nie mam lossów, czasami ping jest większy na niektórych serwerach. Dużo zależy też od położenia, bo nie każdy to ma. Najłatwiej to zmienić na jakiegoś normalnego operatora, chyba że mieszkasz gdzieś na wiosce i jedyna opcja to Orange i Netia  to lipa. LTE też czasami daje radę, tylko też kwestia położenia i jak blisko masz nadajnik od siebie.

Opublikowano

A jeżeli w WOT lub Fifie przez neta wszystko bangla, a tylko w CS coś jest nie tak to też wina Telli? I skoro Internet od nich mam ponad 1,5 roku, a jest to od kilku tygodni to czy nie jest to aby dziwne?

Opublikowano

Ostatnio grałem przez chwile w Wota to tam pingi tez miałem normalne (50-70, bo tam jakoś to dziwnie tak skacze), ale to bardziej zależy od serwerów gry niż od samej gry. W fifie Ci nie powiem bo nie gram aktualnie. Możliwe też że od jakiegoś czasu Ci przydziela gorsze adresy ip. U mnie np. jak ip się zaczyna od 83 to jest wszystko git, ale gorzej jak trafie na 79 to wtedy już lepiej zresetować router niż się męczyć, bo większość stron zamula i ping wariuje. Ogólnie mógłbyś sprawdzić poleceniem pathping (używa się tak samo jak tracert tj. komenda + ip) ten sam serwer, którego używałeś do tracerta, bo być może masz duże losy. U mnie to wygląda tak na tym serwerze : http://scr.hu/47bn/tipsc
Tutaj jeszcze screen jak to kiedyś u mnie wyglądało (serwer z mm) : https://scr.hu/47bn/2o5db

Opublikowano

Ping masz niby dobry na końcu, ale skoro w praktyce jest źle i pingi są bardzo duże/niestabilne to raczej kwestia tych serwerów przez które przechodzisz, aby dojść do serwera gry. Raczej nic nie poradzisz, w szczególności, że dużo osób ma problemy w csie przez Orange, jedynie zmiana operatora poprawi sytuację. Jak masz możliwość zmiany to raczej powinieneś to zrobić, bo u nich nie dość że to działa jak działa to jeszcze drogo jest.

Opublikowano

Ping masz niby dobry na końcu, ale skoro w praktyce jest źle i pingi są bardzo duże/niestabilne to raczej kwestia tych serwerów przez które przechodzisz, aby dojść do serwera gry. Raczej nic nie poradzisz, w szczególności, że dużo osób ma problemy w csie przez Orange, jedynie zmiana operatora poprawi sytuację. Jak masz możliwość zmiany to raczej powinieneś to zrobić, bo u nich nie dość że to działa jak działa to jeszcze drogo jest.

Dzięki, dzięki :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...