Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] Założenie serwera, jaki VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. W najbliższym czasie chciałbym stworzyć TS3 dla swojej społeczności, gdzie oczywiście nic na tym nie zarabiam. Nie interesuje mnie kupowanie slotów TS w hostingach. Chciałbym postawić to na swoim VPS. Skoro jest to non-profit, to będę musiał i tak jakieś licencje ogarniać?

Mianowicie potrzebuję:

• wskazówki, rozwiązania
  • polecenie vps wraz z parametrami
  • porady

Moja sugestia to oferta z lvlup.pro (trochę mocniejszy, bo nie tylko pod TS)

Typ wirtualizacji: OpenVZ
Pamięć RAM: 8192 MB
Ilość vCPU: 3
Pamięć wirtualna (swap): 1024 MB
Typ dysku: SSD
Pojemność dysku: 30 GB
Szybkość Internetu: do 200 Mbit
Transfer miesięczny: Bez limitów
Centrum danych: OVH
lub ovh.pl
KVM OpenStack
SLA 99.99%
1 vCore
2,4 GHz
6 GB RAM
25 GB 
High Availability (Ceph)
35,47 PLN Netto / m-c
(czyli 43,63 PLN brutto)

Liczę na profesjonalną pomoc.

alegaming.pl - serwer TeamSpeak 3 dla graczy.

Specjalista
Opublikowano

Oferta z LVLUP fajna, ale jak dla mnie nie pod serwer TeamSpeak3. Najbardziej w niej odstrasza mnie wirtualizacja OpenVz oraz brak ochorny przed atakami DDoS. OVH bardzo fajna oferta tylko również bez dobrej ochrony, jednak można ustawić sobie własne reguły dla firewalla co może zwiększyć twoją ochornę.

Dla ciebie polecam oferte od LVLUP, ale pod serwery itp., czyli VPS z wirtualizacją KVM. Solidny serwer wraz z bardzo dobrą ochorną. Na tym VPS zmieszczą się nawet boty.

Wracając do licencji to będziesz musiał złożyć podanie o licencje NPL jeśli tylko chcesz mieć więcej niż 32 sloty.

Opublikowano

Wracając do licencji to będziesz musiał złożyć podanie o licencje NPL jeśli tylko chcesz mieć więcej niż 32 sloty.

Będzie trudno ją uzyskać, jeśli moja społeczność to grupa na facebooku? 10.000 aktywnych użytkowników.

Opublikowano

Będzie trudno ją uzyskać, jeśli moja społeczność to grupa na facebooku? 10.000 aktywnych użytkowników.

Wymagania na NPL u TeamSpeak'a to:

forum

domena

adres email w domenie

jeśli spełniasz te wymagania, raczej bez problemu dostaniesz ową lickę. Jeżeli nie spełniasz, podejrzewam że jeśli napiszesz do supportu ticket wyjaśniający sytuację z twoją grupą na FB, może przymkną oko i Ci wydadzą :)

W razie co, wymagania masz tutaj: http://npl.teamspeakusa.com/ts3npl.php

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Jeśli chcesz to możemy podjąć współpracę. Mam stabilnego TeamSpeak'a, 512 slotów. TeamSpeak stoi już ponad pół roku bez żadnych zakłóceń. Co Ty na to?

Opublikowano

Jeśli chcesz to możemy podjąć współpracę. Mam stabilnego TeamSpeak'a, 512 slotów. TeamSpeak stoi już ponad pół roku bez żadnych zakłóceń. Co Ty na to?

Chętnie, ale czy mnie ograniczysz? Jakieś koszty?

Opublikowano

Chętnie, ale czy mnie ograniczysz? Jakieś koszty?

Zero kosztów. To będzie na zasadzie współpracy.

Opublikowano

Jeśli chodzi o licencję, to lepiej skontaktować się z polskim supportem ts i przedstawić mu sytuację?

Opublikowano

Jeśli chodzi o licencję, to lepiej skontaktować się z polskim supportem ts i przedstawić mu sytuację?

Polski support TS nie istnieje - kiedyś i owszem coś tam było, lecz od paru ładnych lat niestety nie ma. Jedyne co możesz zrobić to kontaktowac się bezpośrednio z TeamSpeak USA.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...